Artiklid ja uudised

Külaliskorteri ja enda kodu sisustamine on erinevad

Enda kodu on koht, mille sisustad täpselt oma soovide ja maitse järgi - seda alates mööblist ja seinavärvist ning lõpetades igasuguste pisividinatega. Varasemalt ei tulnud kellelegi pähe muretseda mõne muu korteri sisustamise pärast, ent nüüd on paljude inimeste jaoks lisandunud veel üks koht, mille välimuse eest tuleb hoolt kanda – külaliskorter.

Olenemata sellest, kas külaliskorteri väljaüürimisest on saanud põhitöö või lisaraha teenimise võimalus, on oluline, et külalised majutust kasutaksid, hea kogemuse saaksid ja teistelegi soovitaksid. Selleks, et see eesmärk täita, ei saa külaliskorterit sisustada päris samade põhimõtete järgi, mida kasutasid oma kodu planeerimisel.

Hea esmamulje on kõige alus

Külaliskorteri säästlikul sisustamisel on kõige tähtsam meeles pidada seda, et korter on mõeldud väga erinevatele inimestele lühiajaliseks üürimiseks, mitte endale elamiseks. Kuigi sulle võivad meeldida julged värvid, tumedad toonid ja tugevad kontrastid, tasub külaliskorteri sisustuses eelistada heledaid toone ja neutraalseid värve.

Heledad toonid jätavad ruumist avarama ja helgema mulje ning on suurema tõenäosusega külalistele meelepärased. Liiga omaniku nägu ja väga julgete toonidega korter ei pruugi olla puhkekoht, mida soovitud kunded, enamik külaliskorterite otsijaid tegelikult soovivad. See ei tähenda, et sisustus peaks jätma steriilse mulje ning korter peaks täiesti lage olema. Vaja on leida tasakaal, et valitud sisekujundus sobiks võimalikult paljudele huvilistele.


Mida täpsemalt korterisse muretseda

Külaliskorter ei pea olema viimse detailini sisustatud. Oluline on see, et olemas oleksid peamised vajalikud asjad. Vaata tuba toa haaval üle. Mõtle, mida igas ruumis tehakse ning kas seal on olemas see, mida vaja. Elutoas võiks olla mugav diivan ja paar tugitooli, et külalised saaksid peale pikka päeva lõõgastuda. Laud ja tool on aga abiks siis, kui keegi soovib sülearvutiga tööd teha.

Köök ei pea olema disainiime aga seal võiks olla elementaarne köögitehnika: mikrolaineahi, veekeedukann ning miks mitte ka kohviaparaat. Pole vist vaja märkidagi, et kapis peaksid olema kõik vajalikud lauanõud, sahtlis söögiriistad ning riiulitel kokkamiseks vajalikud potid-pannid.

Vaja pole ka uhiuut mööblit. Peamine on see, et olemas olev mööbel oleks korras ja näeks piisavalt ilusti välja. Kui aga on võimalus valida, on hea mõte eelistada mööblit, mis on lihtsalt puhastatav. Tihtipeale võib sobiliku sisustuse leida küllaltki odava hinna eest taaskasutuspoodidest. Allahindlust ei tasu aga teha voodi ning eriti madratsi valimisel.

Hea ööuni võib olla see, mis annab tervele kogemusele eriti positiivse maigu. Valutavad ja kanged lihased võivad aga ka muidu meeldivale puhkusele vee peale tõmmata. Madrats ei tohiks olla vanem kui 5-6 aastat ning peaks olema hea toetusega. Kasutatud madratsite ostmise asemel hoia pigem silma peal lõpumüükidel ja mudelite viimastel eksemplaridel.

Külaliskorter ei pea olema esimesest hetkest valmis. Alguses võib pakkuda kõige põhilisemat sisustust ning ajaga asju juurde soetada ja seeläbi ka korterit luksuslikumaks muuta. Sellest hoolimata ei tasu ära unustada prioriteete: vajalik, kerge kasutada ja puhastada ning jätab hea esmamulje.

Mõtteid jagas majutuspakkumiste portaal Cityout.ee. Vaata ka majutusvõimalusi Tallinnas.

Sisestatud: 19.06.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki