Artiklid ja uudised

Kinnisvara pildistamise tellimine - mida tasub teada?

Pulmade pildistamine, vastsündinud beebidega tehtud fotod ja iga-aastased perefotosessioonid pole enam ammu uudiseks. Kuidas võiks aga seotud olla fotograafia ja kinnisvara?

Kui mõelda kinnisvaraga seotud elukutsetele, meenub esimesena ehk kinnisvaramaakler, mis on juba teada-tuntud amet. Ruumide ja hoonete pildistamisega seotud kinnisvara pildistamine on aga Eestis alles kanda kinnitamas. Seetõttu on arusaadav, et tihti ei teata, mis peitub ametinimetuse taga.

Kuidas on sulle abiks kinnisvarafotograaf?

Darryl Stringer kirjutab Realty Times veebilehel, et professionaalse kinnisvarafotograafi palkamise eesmärk ei ole kinnisvara müümine, sest see juhtub nii või naa.

Eesmärgiks on pigem see, et kinnisvara müümist kiirendada. Kui sellele natuke mõelda, tundub asi täitsa loogiline.

Mida rohkem on turul pakkumisi, seda keerulisem on võimalikule ostjale silma jääda. Head fotod koos hoolikalt koostatud kuulutusega on tõenäoliselt kasulikuks abivahendiks, mis aitavad kuulutusel teiste hulgast silma paista.

Uuringud on näidatud, et ligi 95% juhtudel vaadatakse kuulutuse juures esimesena just fotosid. Mis mulje neilt jääb? Kuulutuse juures oleva tekstini või kinnisvara andmeteni jõutakse alles pärast fotodega tutvumist. Kui sa paned iseennast ostja rolli ja peaksid valima kahe võrdselt huvipakkuva maja vahel, siis kas sa uuriksid hoolikamalt kutsuvate fotodega kuulutust? Tõenäoliselt ei vaja vastus pikemat mõtlemist.

Kuna kvaliteetsed fotod aitavad sinu kuulutusel teiste kuulutuste vahel rohkem silma torgata, suurendab see oluliselt ka tõenäosust, et kuulutuse leiavad üles reaalsed huvilised. Mida rohkem on huvilisi, seda tõenäolisemalt leidub huviliste hulgas ka piisavalt vahendeid omav, või vajaliku kiirusega ostuks piisava laenu saaja, kellega tehing vormistada.

Kinnisvara pildistamine kogemustega fotograafi poolt annab paremaid tulemusi

Kinnisvara pildistamine kogemustega fotograafi poolt annab paremaid tulemusi

Erapooletu otsustaja oluline roll

Omanike emotsionaalne seotus enda kinnisvaraga võib kajastuda ka selles, mida müügikuulutuse jaoks pildile püütakse. Kinnisvarafotograaf, kes on pildistanud sadu kortereid ja maju, oskab aga valida just selle lähenemise, mis osutub suure tõenäosusega ka kasulikuks.

Kui omanik pildistab mitme nurga alt toataimi, mille üle ta tohutult uhke on, siis fotograaf võib taimed pigem taustale jätta ning keskenduda asjadele, mis ka pärast kinnisvara müümist majja jäävad.

Suureks boonuseks tellijale on ka see, et kvaliteetsed müügiks sobilikud pildid on mugavalt enda käes. Kinnisvarafotograaf teeb seda, mida ta on sadu kordi harjutanud ja oskab ning see kajastub selgelt ka lõpptulemuses. Seejärel saab omanik fotosid kasutada just enda valitud portaalides.

Kuidas fotograafi tulekuks ruumid ette valmistada?

Otsustades kinnisvarafotograafi palkamise kasuks, saab fotograafile – ja seeläbi ka iseendale – abiks olla. Enne kui fotograaf kokkulepitud ajal kohale jõuab, tasub kodus läbi viia suuremat sorti koristamise, et kõik puhas oleks. See tähendab nii põrandate tolmuimejaga ülekäimist, akende pesemist, tolmu võtmist kui ka voodipesu vahetamist ja kõigi katete sirgeks silumist. Kodu peab saama nii ideaalsesse korda, kui vähegi võimalik, ning samasugusena peaksid seda nägema ka hiljem kuulutuse peale kohale tulnud huvilised.

Isiklikud asjad nagu laste mänguasjad, perekonnapildid ja tugitoolile visatud riided tasub kindlasti pilgu alt ära korjata. Sama teha ka köögis ja vannitoas, kus kindlasti tuleks kappi tõsta kõik šampoonid, seebid ja hambaharjad. Rätikud võib välja jätta, ent need peaksid olema puhtad, kasutamata ning korrektselt volditud.

Kuna fotograafias on eriti oluline roll valgusel, peaks eelnevalt üle kontrollima ka selle, kas kõik lambid töötavad ning fotograafi tulekuks kõik lambid põlema panema. Isegi kui pildistamine on planeeritud keskpäevale, on lisavalgusest suur abi, et toad ideaalselt ja kõige kutsuvamal viisil pildile püüda.

Kokkuvõttes loovad kõik eelpool mainitud tegevused eeltingimused vara kiiremini müümiseks ning tõenäoliselt ka kõrgema hinna eest.

Artiklis mainitud:
Realty Times
Kodufoto.ee

Sisestatud: 24.07.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki