Artiklid ja uudised

Hoolda enda aeda nagu professionaal

Laitmatult muruplats, värvilised õied, hooldatud põõsad ja hekid on iga aiahooldaja unistuseks. Kuidas hooldada enda aeda kiirelt, aga samas niivõrd professionaalselt, et kõik seda imetleksid? Toome sinuni vajalikud aiatööriistad, mis muudavad aia hooldamise lustakaks. Just need tööriistad peaksid sul kindlasti kodus olema.

Oksapurustaja või puulõhkuja - korrasta koduaed üleliigsest

Oksapurustaja on hädavajalik majapidamisse, kus on suur aed ja kuhu tekib suuremas koguses suuri pakke ja okste hunnikuid. Need tekivad paratamatult pärast puude langetamist, okste lõikamist või puude hooldustöid.

Suur hulk oksi ja pakke jäävad tihtipeale aianurka ootama koristus- ja lõhkumistöid. Oksa- või puulõhkujaga saab kohe pärast puude langetamist või hooldustöödest tekkinud jäägid purustada ja seejärel ladustada selleks ettenähtud paika. Eriti nutikas on kasutada ära kogu allesjäänud puit - suuremad puuhalud sobivad kütteks ning purustatud oksamass on ideaalne peenarde multšimiseks.

Samuti on puulõhkuja suurepärane vahend suurte küttepuude lõhkumiseks - suur hulk puid väheneb kui võluväel ja sul jääb enam aega hoolitseda aias taimede eest.


Murutraktor - muruplats kiirelt korda

Hoia enda aega kokku ja niida suured muruplatsid murutraktoriga. Murutraktor muudab pika ja tüütu niitmise imelihtsaks, et saaksid veeta rohkem aega enda perega.

Kellele sobib murutraktor? Murutraktor on eelkõige vajalik kõigile, kellel on suured krundid, mis vajavad niitmist, lisaks on murutraktorist abi ka kõigile, kelle krundil kõrgub tihedam ja kõrgem muru, mida on keeruline käsiniidukiga niita.

Kui oled valimas murutraktorit, siis kindlasti pööra tähelepanu järgmisele: mootori müratase, töökindlus ja manööverdamise võimalused. Hea ja vastupidav murutraktor tagab ideaalselt hooldatud muruplatsi.

Intensiivsel kasvuperioodil, kevadel, tuleb muru niita umbes 2 korda nädalas. Suvel tasub hoida muru 5 cm kõrgusena ja seda kasta regulaarselt, eriti kuivadel perioodidel. Sügisel muutub muru eest hooldamine lihtsamaks, kuna muru tuleb niita üpris harva, sest peamine kasvuperiood on juba möödas.

Aiaprits või voolik - luba rohelus aeda

Kuivaperioodid muudavad pinnase niiskuse vaeseks ja jätavad taimed niiskuseta. Ilma vajaliku niiskuseta lakkavad paljud taimed kasvamast, muru muutub kuivaks ja kollaseks ning kogu nähtud vaev aia korrashoidmisest kaob. Kuival perioodil võib umbes 7-8 mm vett aurustuda taimedega kaetud pinnaselt. Selleks, et niiskusevajadus korvata, tuleb taimi piisavalt kasta.

Liigselt kuiva perioodi aitab üle elada pidev kastmine ja taimede niisutamine. Lillepeenarde ja kasvuhoone taimede kastmiseks piisab kastekannust või voolikust, muruplatsi kastmiseks on vajalik juba voolik koos pihustisüsteemiga. Meeles tuleb pidada, et umbes 10 liitrit vett ruutmeetri kohta niisutab 1 cm sügavuse mullakihi, selline kogus on sobilik vaid väiksematele taimedele, suuremate istikute jaoks on vajalik lausa 20-30 liitrit vett ruutmeetri kohta.

Kaunid aiad vajavad pidevat hoolt ja palju aega. Professionaalsete tööriistadega on sul võimalik aega kokku hoida ja kiirelt ning lihtsalt aed korda seada.

Sisestatud: 01.08.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki