Artiklid ja uudised

Magamistoa sisustamine sobiva mööbliga on lihtne

Magamistuba on kahtlemata üks kodu tähtsamaid ruume. Tervelt ühe kolmandiku igast päevast veedame just magamistoas. Võib öelda et isegi kõige tähtsama kolmandiku – hea ning kvaliteetne uni kindlustab selle, et ka ülejäänud päev kulgeb murevabalt. Kui aga magamisega on probleeme ja uni kulgeb üle kivide ja kändude, kajastub see ka muus elus. Selleks et luua tõeliselt imeline lõõgastumise oaas, tuleb alustada magamistuppa sobiva mööbli valimisest.

Alusta kõige tähtsamast

Kõige tähtsam mööbliese on muidugi voodi. Mõeldes esmalt voodiraamile, siis kõrge peats ja kõrge jaluts võivad jätta voodist suurema mulje. Kui aga voodi peakski olema toa kujunduses kesksel kohal, aitab selle saavutada massiivne ja silmapaistev voodipeats. Väiksemas toas võiks seega eelistada pigem minimalistlikku raami, et voodi ümber jääks ka liikumisruumi ja õhku. Samamoodi on väiksemas toas kasu ka kõrgest voodist, mis lubab voodi alust hoiupaigana kasutada.

Küll aga ei peaks voodialune olema ainus hoiustamiskoht. Üha rohkem võib magamistubade lisana näha sisseehitatud garderoobe. Kui see pole võimalik, on variandiks ka kapp või veelgi parem – kummut. Kummuti eeliseks kapi ees on selle väiksemad mõõtmed, mis lubab seda mugavamalt ühest kohast teise ümber tõsta või isegi kolides ilma muredeta kaasa võtta. Seetõttu on heaks mõtteks sellise kummuti ostmine, mida on võimalik teiste samasuguste mudelitega kombineerida. Kõige tähtsam aspekt on aga muidugi see, milleks sa kummutit kasutad.


Kummuti sügavad sahtlid on heaks kohaks, kus hoiustada voodipesu. Kitsamad sahtlid sobivad aga näiteks sokkidele ja aluspesule. Kummuti peale saab aga panna äratuskella, lugemist ootavate raamatu hunniku või ka pildid viimaselt puhkusereisilt.Võib osta kummuti, mis koosneb ainult sahtlitest, või otsustada ka mudeli kasuks, millel on olemas uksega kapiosa.

Vähem on rohkem

Paljudesse magamistubadesse ei mahugi rohkem kui üks voodi ja üks kummut ning alati pole vaja sinna ühte ruumi ka rohkem mööbliesemeid pressida. Kui aga ruumi jagub, on teisigi mööblitükke ning aksessuaare, mille abil õnnestub ruum hubaseks muuta, seejuures praktilisuses mitte kaotamata. Näiteks sobivad voodi kõrvale väikesed öökapid, mis lubavad esmavajalikku käeulatuses hoida.

Magamistoas leiab väiksema ruumi puhul sageli koha ka töönurk. Kuigi öeldakse, et elektroonika võiks magamisruumist väljas hoida, ei ole see väiksemates oludes alati võimalik. Investeeri ilusasse ja väärikasse kirjutuslauda ning mugavasse tooli ja proovi paigutada selliselt, et see tuppa sisenedes liialt tähelepanu ei rööviks. Töönurga muust magamistoast eraldamiseks tuleb appi nii raamaturiiul kui ka juba mainimist leidnud kummut.

Viimase sammuna, enne kui kõik asjad ära osta, tuleks mõelda ka sellele, kuidas kõik omavahel kokku sobib. Kummutit ning öökappe või ka öökappe ning voodeid müüakse tihtipeale komplektina, nii et sellisel juhul ei pea sa isegi kokkusobitamise peale mõtlema. Mööblitükke eraldi ostes on üheks nipiks see, et vähemalt kaks kolmest oleks kattuv: värv, materjal või disain. Kui seda põhimõtet järgida, ei ole muret, et magamistuba saab liiga kirju. Selle asemel ongi loodud igatsetud lõõgastav oaas.

Sisestatud: 12.10.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki