Artiklid ja uudised

Tumba valimine elutuppa on lihtne

Tumba valimine elutuppa on lihtne
Igas elutoas on reeglina olemas diivanilaud, diivan, üks või kaks tugitooli ning riiul või
telerialus. See tundub olevat elutoa standardkomplekt. Samas on palju teisigi tarku lahendusi, mis elutoa mugavamaks ja hubasemaks teevad ning üks selline mööbliese on tumba ehk ottoman. Tegu on huvitava lisaga diivanile ja tugitoolidele, kuigi esimest korda tumbat valides võib tekkida küsimus, mida mööblieseme valimisel silmas pidada. Muide, inglise keeles võib tumbat nimetada lisaks ottomanile ka tuffet, pooffer või hassock.

Tumba multifunktsionaalsed võimalused
Esmalt oleks vaja paika panna, kas soovid tumbat, mis meenutab polsterdatud jalapink või
soovid tumbat, mis käib ka lahti. Lahtikäivate tumbade boonuseks on lisapanipaik, mis on
lihtsasti ligipääsetav ja tihtipeale üllatavalt ruumikas.

Võid seal hoida nii fliistekki, lisapatju, ajakirju, käsitöövahendeid või ka laste mänguasju. Vajaminev on kohe käepärast, aga samal ajal ka silma alt ära.

Kui valida variant, kus panipaik puudub, ei tule siiski kasutusvõimalustest puudu. Ka panipaigata tumbadel on oma roll ja hulk austajaid. Kuna nende disain saab olla graatsilisem ja õhulisem, sobivad need paremini elutubadesse, kus soovitakse just luua antud muljet ning kus panipaiku on juba rohkem kui küll.

Tumba peale saab ka istuda, kui on suurem seltskond külas ja toolidest puudu jääb või tugitoolil ning diivanil mõnuledes tumba peale jalgu toetada.

Populaarsust koguvad ka tumbad, mis täidavad ühtlasi abilaua rolli. Kuigi tumbadele on iseloomulik polsterdus, on see tihtipeale piisavalt jäik, et mõned vaagnad või lauanõud sinna peale asetada. Mõnikord tuleb tumbaga kaasa lausa kandik, mis pakub veelgi kindlamat tasapinda. Lisaks on suuremat sorti ottomane, mille disainimisel on juba silmas peetud võimaliku rolli kohvi- või diivanilauana.



Kaup24.ee ostusoovitus – suur tumba Canis. Pildi allikas: Kaup24.ee

Osa ühtsest mööblikomplektist või silmapaistev staar elutoas?
See tähendab, et enne kui hakkad üldse tumbat värvi ja stiili järgi valima, mõtle hoolikalt järgi, milleks seda kasutama hakatakse. Kui panipaiku on rohkem kui küll, ei ole vaja ju seest tühja tumbat Ja kui aegajalt on puudus hoopis tasapindadest, on ehk mõttekam osta suurem ottoman, mida saab ka lauana kasutada.

Pärast vajaduse paikapanemist on järgmine samm välimuse käes. Paljud inimesed soovivad, et
tumba oleks justkui samast komplektist diivani ja tugitoolidega, vaadates, et tumbal oleks sama värv ja sama muster. Kui oled julgem, võid aga valida tumba, mis sobib oma värvilt või mustrilt hoopis tapeedi või kardinatega. Natuke eripära lisab toale ainult särtsu! Asjalikke näpunäiteid kodu sisustamisest leiad ka õhtuleht.ee selleteemalisest artiklist.

Oluline on valida ka õiges suuruses tumba. Kuna tumba peal puhatakse tihtipeale jalgu, võiks see olla veidike madalam, kui tugitool või diivan. Äärmisel juhul sama kõrge, kuid mitte mingil juhul kõrgem. Kui toas on ruumi rohkem kui küll, võib valida massiivse tumba, mis olekski keskseks pilgupüüdjaks. Väiksemas elutoas saab aga valida vastavalt väiksema tumba ja ehk isegi sellise, mille saab vajadusel diivanilaua alla peitu lükata. Sellisel moel aitab see vajadusel lisaruumi tekitada.

Tutvu lisaks tumbade suurele valikule ka Kaup24.ee ostujuhendiga diivani valimiseks.
E-poest Kaup24.ee leiad suure valiku mööblit igaks elujuhtumiks.

Sisestatud: 17.12.2018

Sildid:

kaup24 tumbad