Artiklid ja uudised

Efektiivne väike köök

Väga paljudes kodudes on köök, mis on oma pindalalt üsna väike ja seega ei pruugi standardlahendus sellisesse ruumi sobilik olla.Väikese köögi omanikuna tuleb sellele läheneda praktilise ja leidliku meelega ning eelkõige tuleb hoida fookuses antud ruumi funktsionaalsust.Silmas peab pidama just seda, et söögi tegemine oleks võimalikult mugav ja ergonoomiline.
Külaliste võõrustamine peab paraku jääma elu-ja söögituppa.Hea alguse saad läbimõeldud ruumipaigutusest, materjali-ning värvivalikust! Vähese ruumi puhul tuleb leida, mis antud tingimustes paremini töötab ja jätab mulje, et tegelikult pole väike pind nii piirav kui esmalt tundub.


Serveerimislaud Seaford

Väiksem köök tähendab väiksemat materjalikulu ehk väiksemat rahakulu ja seega tasub mõelda kvaliteetsemate materjalide peale, mis kestavad kauem ja jätavad parema üldmulje. Kindlasti töötavad sellises ruumis paremini puhtad heledamat tooni pinnad kuna need mõjuvad avardavalt ning terviklikult. Mustritest tasub pigem eemale hoida kuna köögis toimuva tegevuse käigus tekib detaile üsna palju ja seega oleks väike ruum üle kuhjatud.


Baarilaud Chara

Köökitehnikat planeerides seavad kommunikatsioonid paraku omad piirangud. Näiteks kraanikauss paraku igalpool paikneda ei saa. Küll on aga tehnika osas tänapäeval väga lai valik, mis aitab oma nutika disainiga ruumi kokku hoida. Väikese köögi puhul tasub mõelda integreeritavate ja leti alla käivate seadmetele kuna seda teed minnes jääb võimalikult palju tööpinda toimetamiseks. Eriti hea valik lisaks leti alla käivatele seadmetele on sileda pinnaga pliit ja kinni kaetav kraanikauss, mis annavad omakorda letipinda juurde kui neid antud hetkel tarvis pole. Võimalusel tasub valida sügava põhjaga kraanikauss kuna seal on mugavam pesta suuremaid potte ja panne. Tehnika valikul tuleb mõelda realistlikult oma vajadustele kuna kahe küttekehaga pliidiplaat võtab oluliselt vähem ruumi kui neljaga ja sama mõte rakendu ka ülejäänud köögitehnikale.


Baaritoolide komplekt Arosa

Ruum olgu hele aga objektid ise sees tumedad kuna teadagi teeb tume saledamaks ja võimaluse korral ka natuke puitu hulgas kuna see loob soojust. Mööbli osas on mõistlik hoida eemale suurtest seinakappidest kuna väiksel pinnal tekib nendega mulje, et ruumi on vähem ja nad kukuvad selga. Alternatiivina on seintel sobilik kasutada kitsamaid avatud riiuleid kuna see loob õhulise mulje ja riiulitel olevad asjad lisavad detaile. Tööpinna all asuvad kapid võiksid võimaluse korral olla jalgadel kuna see annab omakorda juurde õhulisust ja koristamine on mugavam. Hea mõte on kasutada ka teisaldatavat tööpinda klapplaua või ratastel oleva riiuli näol. Vältida tasub mööblit mis pole kandiline kuna kaarjad pinnad on asjade paigutamisel ebapraktilised ja neelavad kasutult ruumi. Klassikalise laua asemel on sobilik baarilaud, mis on hea lisa tööpind ja toolide asemel pukid.


Köögikapp seeriast Fabrik

Kokkuvõtlikult on olulisteks aspektideks kasutada suurtel pindadel heledaid toone kuna need teevad ruumi suuremaks ja peegeldavad valgust. Mööbli ja väiksemate objektide osas tasub sisse tuua tumedaid toone kuna tume salendab ja samas loob heledaga kena kontrasti, mis tekitab huvitava meeleolu. Ära kuhja detailide ja ebavajalikuga väikest pinda üle. Mõtle mida sul on päriselt vaja ja lähtu sellest!

Aderico OÜ
Tööstuse tee 8, Tõrvandi alevik,
Kambja vald, 61715 Tartu maakond
Tel: +372 731 1111
www.common.ee

Sisestatud: 21.03.2019

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

sisustusideid söögituppa

sisustusideid söögituppa

Kuigi eraldiseisev tuba söögilauale ja toolidele ei ole tänapäeval enam igas majapidamises tavapärane, on siiski paljudes kodudes ühine einestamisala endiselt olemas. See on tavaliselt paigutatud kööki või avatud planeeringuga elutuppa.

Kui 2020 aasta alguses oli koduse söögitoa peamine roll pere ühine einestamine ja külaliste võõrustamine meeldivaks ja meeldejäävaks muuta, siis aastal 2021 on söögituba saanud ka paljudele peredele saanud kontoriks või klassiruumiks. Nüüd, kus söögitoa seinast on saanud taust videokõnedele ja kohtumistele, kas oled ehk märganud, et ruum vajaks veidi värskendust?

Selleks oleme kokku pannud 2021 aasta trendid söögitoa sisustamisel, mis ei keskendu ainult esteetilisele ilule vaid on samal ajal ka hubane ja funktsionaalne.

KODUKONTORI MÖÖBEL - KIIRELT JA SOODSALT!

KODUKONTORI MÖÖBEL - KIIRELT JA SOODSALT!

Koroonaviiruse tõttu väljakuulutatud eriolukorrast riigis on suunatud paljud töötajad kodukontoritesse ja õpilased distantsõppele. Kuigi mõne inimese jaoks on see juba harjumuspärane, siis mitmed on leidnud end täiesti uuest olukorrast.

Need, kellel on juba eraldi tuba või nurgake kontorimööbli jaoks olemas, on muretud. Küll aga teistel võib ootamatu kodukontori üles seadmine osutuda üpris keeruliseks. Esimesed päevad pendeldad muretult diivani, köögilaua ja voodi vahel. Vahelduseks on nii täitsa tore, kuid lõpuks väsib selg pidevast küürutamisest ning tekib vajadus korraliku istumisasendi järele.

Valgustemperatuuri olulisus

Valgustemperatuuri olulisus

Suure tõenäosusega loevad paljud inimesed antud artiklit siseruumis, kus valgust annab tehislik valgusallikas. Moodsa aja inimene veedab suure osa ajast kinnises siseruumis ja puutub päeva jooksul kokku erinevate valgusallikatega. Tänu tehislikule valgusele on inimesel palju võimalusi juurde tekkinud aga samas on see ka segadusse ajanud organismi, mis on tuhandete aastate jooksul arenenud reageerima muutlikule valgusele. Seda valgusele reageerivat masinavärki saab nimetada bioloogiliseks kellaks, mis on olemas enamus elusorganismidel.

vaata kõiki