Artiklid ja uudised

Köögist jätab kaasaegsema mulje sisseehitatud köögitehnika

Kaasaegsed eluruumid on enamasti projekteeritud avatud köökidega, mistõttu on ruumi tervikliku üldmulje saavutamisel väga olulised erinevad detailid. Üks olulisim nendest on sisseehitatud tehnikaga köögimööbel, mis peab ühest küljest olema funktsionaalne ning mugav kasutada, teisest küljest silmale ilus vaadata.

Köögitehnika valimine on alati keeruline, sest valik on väga mitmekesine ja hinnaskaala lai. Kuigi integreeritava ja tavatehnika funktsioonid ning töökindlus on igati võrreldavad, on esimese puhul tehniliste omaduste kõrval väga oluline välimus. Lõpuks on ju integreeritava tehnika mõte esteetiliselt puhas ja maitsekas lõpptulemus.
Kolme köögis olulise integreeritava seadme ostusoovitusi jagab siinkohal ostukeskkond Kaup24.ee.


Integreeritava ahju valimine
Ahju valimist tasuks alustada soovitud funktsioonide läbi mõtlemisest. Baasfunktsioonid on kõigil sarnased ning ükski maitsev jõulupraad ega kook ahju võimaluste tõttu küpsetamata ei jää. Kui ahjuroad on laual tihti, tasub lisavõimalustele ja abistavatele mugavustele rohkem tähelepanu pöörata (erinevad küpsetusastmed, teleskoopsiinid, pürolüüsiga isepuhastus jms).

Funktsionaalsusest vähem tähtsam ei ole ka välimus, mis peab avatud planeeringu korral ka ülejäänud köögitehnika ja eluruumiga harmoneeruma. Olenevalt interjööri toonist leiab nii heleda tooniga ahjusid, kui päris musti. Kõige populaarsemad on musta ja roostevaba terasega kombineeritud ahjud.

Populaarne valik: Electrolux EOB3454AOX

Integreeritava pliidiplaadi valimine
Pliidiplaadi valimist saab alustada energiaallikast lähtudes – kas elektri-, gaasipliit või hoopis kombineeritud variant. Järgmisena tuleb otsustada, mitu keeduala (2-5) pliidiplaadil peab olema. Viimase otsustamist dikteerib ka köögi suurus – väiksesse kööki on mugavam paigutada kahe keedualaga pliidiplaat, suuremas köögis on rohkem mänguruumi.

Integreeritavat ahju ja pliidiplaativalides tasuks alati lähtuda terviklikkuse põhimõttest, pöörates tähelepanu detailidele – oluline on, et seadmete värvid omavahel kokku sobiksid. Kui näiteks pliidiplaat on üleni must, ilma roostevabade detailideta, tasuks võimalusel sama joont hoida ka ahju puhul.

Populaarne valik: Electrolux EHH6240ISK

Integreeritava nõudepesumasina valimine
Sisseehitatavaid nõudepesumasinaid on kahte tüüpi – täisintegreeritud (üleni köögikapi paneeliga peidetud, juhtpaneel ukse peal) ning poolintegreeritud (juhtpaneeli osa on nähtaval). Üks ei ole parem kui teine. Valik sõltub juba isiklikust maitse-eelistusest ning ruumi üldmuljele mõeldes ülejäänud valitud köögitehnikast. Õiget nõudepesumasinat valides tuleks mõelda hoopis nõudepesumasina sobivusele sellele mõeldud kohta, müratasemele, energiatarbele ja lisafunktsioonidele.

Nõudepesumasina valimisel on oluline aspekt kasutuskoormuse suurus – sellest oleneb, kas tasub otsustada kitsama (45 cm) või laiema (60 cm) mudeli kasuks. Tihtilugu arvatakse, et pigem olgu masin suurem kui väiksem.

Tegelikult saab oskuslikult paigutades kitsama masinaga pesta vabalt neljaliikmelise pere ühe päeva nõud. Suurema masina puhul paigutatakse nõud aga tihti lihtsalt lohakamalt laiali ja masin saab ikka õhtuks täis. Seega kokkuvõttes kasutustihedust suurem nõudepesumasin alati ei vähenda.

Kui lauanõudena kasutatakse lisaks tavamõõdus taldrikutele ka suuremaid praetaldrikuid (diameetriga 28-30cm), siis tasuks eelistada nõudepesunasinat, mille ülemine korv on liigutatav. Nii on kindel, et praetaldrikuid käsitsi pesema ei pea.

Populaarne valik: Bosch SPV66TX01E

Valitud sisutusnippe köökidesse: https://kodukujundaja.delfi.ee/kook/kas-sinu-kook-on-piisavalt-kaasaegne?id=75863963 ja https://www.sisustusweb.ee/ee/nipid/3375/55-inspireerivat-koogiideed.html


Kaup24.ee
Mustamäe Tee 46
Telefon: +372 615 0026
E-post: pood@kaup24.ee

Sisestatud: 29.03.2019