Artiklid ja uudised

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?


Kui ees on diivani vahetamine või uue soetmine, võite leida ennast küllaltki keerulisest olukorrast. Valikuid on ju turul mustmiljon. Kuidas aga tunda ära see ideaalne diivan?
Diivaneid on erineva ergonoomikaga ja selleks, et leida omale sobiv, tuleb selgeks teha, kas eelistad midagi pehmemat või jäigemat. Suure istumissügavusega diivanit, et mõnusalt lebotada või klassikalist kitsast diivanit. Nii sule-, verdu- kui poroloondiivanid on väga erineva tunnetusega. Ei saa väita, et üks on parem kui teine, vaid tuleb lihtsalt proovida ja leida endale meeldivaim.

Väga on populaarsed kõrgete jalgadega diivanid. Sellise diivani pluss on see, et ta jätab elamisse rohkem visuaalset ruumi ja mõjub kergemana. Samuti pääsevad robottolmuimejad diivanite alla toimetama. MOODULDIIVANEID tasub kaaluda, kui on soov kerge vaevaga aeg-ajalt ruumi ümberkujundada või diivanit mõnusaks magamisasemeks sättida.



Diivanvoodid on küll praktilised, kuid lõivu tuleb maksta ergonoomika ja igapäevase mugavuse eest. Samuti näevad nad kohmakamad välja ja pole nii kaunite proportsioonidega. Ka ruumika klasikalise diivani peal saab mugavalt külalisi majutada. Abiks on ka mugavad ja elektrilise pumbaga täispuhutavad madratsid.


Mööblikatetest on hinnas kergesti puhastatavad ja mustusthülgavad kangad. Näiteks pehmed sametid. Kanga valimisel tasub jälgida selle koostist ja kuluvusnäitajat (Martindale test), mis võiks ka kodukasutuses olla vähemalt 40000. Kõige õrnemad on puuvillased kangad, kergemini hooldatavad ja vastupidavamad aga polüesterkangad. Parim on siiski konsulteerida erialainimesega mööblisalongis, kes omab igapäevast praktikat ja oskab kangavalikut juhendada. Nii saab arvesse võtta elustiili, lemmikloomi, väikeseid lapsi ja sobivuse ruumikujundusega.


Diivan kestab, kui selle raam on valmistatud täispuidust ja vineerist. Saepuruplaat ei ole parim valik diivanikonstruktsioonides. Väga oluline on, et diivanites oleks kasutusel vastupidavad poroloonid, soovitatavalt HR-poroloonid (high resilience). Odavad poroloonid vajuvad ära juba paari aastaga. Kvaliteetsed lähevad küll veidi pehmemaks, kuid hoiavad oma vormi aastaid. Kindlasti peaks poroloonid toetuma metallist sik-sak vedrudele, mitte kummipaeladele, mis välja venivad.

Diivani valimisel on esmatähtis leida usaldusväärne ettevõtte. Eelis on kodumaistel kvaliteettootjatel, kellel on parem kontroll oma toodete üle. Kui tahta head ja odavat siis tuleb paraku osta kaks diivanit, üks hea ja teine odav. Kvaliteetsed kangad ja kestvad sisutäited on paraku kallimad. Kuid lõpuks tuleb siiski soodsam ja keskkonnasõbralikum osta üks korralik diivan.


Kui ise päris sisekujundaja ei ole, siis tasub valida diivan mõnelt tootjalt, kellel on palgal disainerid. Disainerite kujundatud diivanid on üldjuhul kaunimad, paremate proportsioonidega, ihaldusväärsed ja ka olulisemalt ergonoomilisemad ja mugavamad. Kui trendid tulevad ja lähevad aga diivanit soovitakse pikemaks ajaks, siis saab parimat nõu salongidest, kus on kohal hea stiilitunde ja erialase kogemusega konsultandid. Tasub võtta kaasa pildid oma interjöörist ja rääkida uutest plaanidest. Nii leiab ühiselt parima lahenduse!


Oot-Oot Stuudio on Eesti mööblitootja, kes väärtustab kõrget kvaliteeti ja head disaini.
Tutvu toodetega SIIN.
Või külasta salongi: Veerenni 24, Tallinn.

Sisestatud: 11.11.2019

Oot-Oot Stuudio

Tel:
5373 0049
Aadress:
Rävala 7, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

Marko Ala on üks kahest Oot-Oot Stuudio loojast. Oot-Oot Stuudio on disainmööbli firma, mille tooted on nii disainitud, kui ka valmistatud Eestis. Oot-Oot Stuudio tegutseb väikese viiepealise kollektiiviga Tallinna kesklinnas Rävala pst 7 ja nende tugevuseks on kindlasti see, et kõigil Oot-Oot Stuudio inimestel on disainiharidus. Mööblidisainiga konkreetsemalt tegelevad kolm disainerit Marko Ala, Joonas Torim ja Mihkel Mölder. Esitasimegi Marko Alale 8 küsimust, et tema ja Oot-Oot Stuudio kohta rohkem teada saada.

vaata kõiki