Artiklid ja uudised

Ka sel aastal on moes julged värvide- ja mustri-mängud!

2020.a armastatuim trendisuund on kokkuvõtvalt selline: klassikaline luksus koos boheemlasliku identiteediga unustamata seejuures looduse puudutust. Loodusest inspireeritud komfort – mugavus ja heaolu, mille esiletooduimaks materjaliks on puit, eelistatuimaks dekooriks elustaimed ja taimemustrid, millele lisavad sära
metallikvarjundid – kuld-, hõbe- ja pronksitoonid.


Eelneva aasta uustulnukas lõheroosa ja sügavad kalliskivitoonid tulid, et jääda ka 2020. aastal disainerite lemmikuiks. Eriti tõstetakse esile smaragdikarva tumerohelist, üleüldiselt tundub, et roheline on aastateks kanda kinnitanud oma kõikvõimalikes erinevais varjundeis - mündi-, sambla, oliivi-, sinakas-, smaragd- ja nii edasi rohelisena, peegeldades inimkonna üha suurenevat ihalust looduse ja vajadust jätkusuutliku keskkonna järele.


Kõige armastatuim värvikombinatsioon sel aastal ongi roheline ja roosa, nii pastelsed eredad naiselikumad toonid kombinatsioonis naturaalsete materjalidega, loomas kevadiselt väsket interjööri, kui sügavad sumedad rohelised ja roosakaspunased luksuslikud varjundid kombinatsioonis helklevate metallikelementidega, millega luuakse klassikaliselt elegantne atmosfäär. Väga aktuaalsed on suured lehe- ja lillemustrid, loomaks maksimaalset taimemassi sügavust ja seda ruumi kõigi seinte ulatuses, mitte vaid ühe seinana! Kes elu- ja magamistubades suurt taimemustrit paljuks peab, võib kaaluda arrogantsete mustrite kasutamis tualetis ja vannitoas või köögi taustaseinas, mis on väga populaarne, et just nimelt pisemale ruumile anda efektset sügavust.


Jätkub naiselike toonide ja lillemustrite võidukäik, eriti roosad ja lillad toonid, võib öelda, et armastus roosa vastu on tõeliselt süvenenud. Esile on kerkinud chinoiserie-mustrid, need idamaised, hiina-ja jaapniärased taimepannood on vallutanud koha siiani esirinnas olevalt džunglitemaatikalt. Teine suurtulija ehk taasavastatud on tapestry – vanade gobeläänmaalingute imitatsioonid suurtes digiprintides, mis kujutavad romantilisi maastikke, igatsust idamaise eksootika ja kaduva maailma järele; millega on samuti kui chinoiserie-mustritega võimalik saavutada suurejoonelisi ruumivaateid. Kujundusstiilidest on esile kerkinud eklektiline glamuur, võib öelda, et valdavaks on saamas klassikalise kujundusstiili eelistamine minimalismile, seda on näha ka seinapaneelide ja dekoorliistude sagenenud kasutamisest.


Teine armastatud värvikombinatsioon on metalliktoonid (kuld,pronks) ja tumesinine, mis avaldus samuti jõuliselt ka juba eelneval aastal.


Must ja must-valge on tagasi! Must-valge värvikombinatsioon annab miljon võimalust, kuidas tasakaalustada yin'i ja yang'i oma kodus, peab mainima, et mustal on suurem osakaal kui valgel. Must domineerib suurte julgete pindadena nii mööblis, põrandas kui seintes.


Mustrites domineerivad endiselt ka geomeetria ja abstraktsed mustrid, mis inspireeritud ekspressionistlikust kunstist, tugev geomeetria, käsitsi joonistatud vormid, mängulised pildid. Värvipalettides on endiselt olemas ka rahulikud varjundid, ent soojad neutraaltoonid rajavad teed külmade ees, hallid ja jahedad pastellid ja valged jäävad siin taustamängijateks, esile on kerkinud soojad maa-toonid - puidu- ja marmoritekstuurid, õrnad samblavarjundid, aga ka soojalt helklevad metallivarjundid. Hall on taandunud taustatooniks erksamate taha, eriti nende, mis halliga suurepäraselt haakuvad – kahvatu roosa, tumesinine ja ookerkollane.


Võib öelda, et tapeet on üks etturitest, mis kaunistab kodu seinu ja on 2020. aastal artistlik puudutus, simuleerides kauni kunstiteosena mõjuvat lõuendit.

#pict5_c#

Teksti koostas Tapeedistuudio sisekujundaja Anneli Sisask
Vaata lisaks ka siit

Sisestatud: 23.01.2020

Tapeedistuudio

Tel:
5687 9838
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki