Artiklid ja uudised

TAIMELAMP- VAJALIK ABIVAHEND MEIE KLIIMAS.

Ajal kui päevad on lühikesed ja päikesevalgust napib, on hea taimedele anda lisavalgust taimevalgustiga. Valgusallikas neis valgustites kiirgab, erinevalt tavalisest valgustist, fotosünteesiks sobivat valgust. Selle mõjul kasvavad taimed rikkalikumalt ning on elujõulisemad. Taimevalgusti abil saab kasvatada ürte, salati- ja maitsetaimi ning lilli aastaringselt. Samuti on valgusti väga hea idude kasvatamiseks, sest need tärkavad vaid paari päevaga.

Ka on enne istutushooaja algust mõistlik istikud ette kasvatada, sest taimevalgusti abil kasvavad need eriti tugevad. Ere kevadpäike võib noortele istikutele liiga teha, aga erivalgusti ei kuumuta liigselt taimi vaid valgustab ja hoiab ööpäevaringselt ühtlast temperatuuri.


Taimevalgustid on meeldiva disainiga ja sobivad hästi kodusesse interjööri. Näiteks AIRAMi toodangus on kaks taimevalgustit:

1.Fiora Led 10W 800 lm

2.Herby Led 12W 800lm

Valgusallikaks neis valgustites on leedmoodul, mis ei ole vahetatav.
Alternatiivina taimevalgustile võib kasutada lihtsalt sihtotstarbelist lampi (pirni) taimede kasvatamiseks, keerates see sobivasse laua-, põranda- või rippvalgustisse.
Saadaval on 3 erinevat leed-taimelampi
- A60 5W E27 FIL PLANT BX 180 lm
- OP PAR20 6W/840 E14 PLANT BX 420 lm
- OP PAR30 10W/840 E27 PLANT BX 400 lm


Taimede kasvatamiseks saab kasutada ka luminofoortorusid, n Ledvance/Osram FLORA torud. Tööstuslikuks kasvatamiseks kasutatakse suure võimsusega naatriumlampe. Taimevalgustite ja lambipirnide jae –ja hulgimüügiga tegeleb Megaluumen OÜ, asukohaga Kadaka tee 1/1 TALLINN www.megaluumen.ee

Sisestatud: 01.12.2019

Megaluumen OÜ

Tel:
670 3688
Aadress:
Kadaka tee 1/1, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.