Artiklid ja uudised

Vask tahab hoolt ja armastust


Vasest nõusid, köögitarvikuid ja sisustuselemente on valmistatud iidsetest aegadest. Meile teadaolevalt kasutasid juba spartalased toidu serveerimisel just vasest nõusid.
Vaske on ka tänapäeva köögis järjest enam võetud kasutusele kuna see kiirgab endiste aegade hubasust ja soojust.
Vase puhul on väga oluline hooldus, vask tahab hoolt ja armastust!

Mõned soovitused ja näpunäited:

- Hoia neid kasutuses
Parim hooldus on hoida neid pidevas kasutuses ning mitte jätma neid seisma. Regulaarne puhastamine hoiab nende väljanägemise ning tooni just sellisena nagu valmistaja on loonud.

- Arvesta väikese roostega
Õhuga kokkupuutel tekib vasest nõudele oksiidikiht, mille tõttu need tuhmuvad. Kui esemed jäetakse seisma ning neid ei kasutata ega puhastata siis need tuhmuvad ning lõpuks lähevad mustaks ja nende õige toon kaob. Samas võib ka kasutusel olevatele esemetele tekkida mõned roostejäljed, kuid kes hindavad antiikset sisustust, siis käib see asja juurde ning annab asjale omanäolisuse.

- Väldi karedaid puhastusaineid
Tihti mainitakse, et sool ning hambapasta puhastavad tõhusalt ning tasub koduste vahenditena neid kasutada, kuid vasest nõude puhul need aitavad küll kiiresti saada puhtaks ning läikima, kuid need tuhmuvad samuti väga kiiresti. Hästi varustatud kauplustes on olemas spetsiaalsed puhastusvahendid sellistele nõudele, mis aitab neid hoida kaua kaunina. Peale pesemist võib villalapiga poleerida nõud, et anda viimane ideaalne lihv neile.

- Kasuta professionaalide abi
Kui kodusel puhastamisel ei õnnestu saada soovitud tulemust, siis tasub viia nõud professionaalide kätte, kes tegelevad sellega igapäevaselt, näiteks kullassepad. Nemad oma vahendite ning pikaajaliste kogemustega saavad iga väiksemagi rooste pleki teie nõudelt eemaldada.

- Kaitse esemeid tuhmumisest
Vasest esemed näiteks lambid ja lühtrid, mis ei puutu toiduga kokku, neid võib katta õhukese autovaha kihiga. Vaha kiht ei jäta mitte mingeid jälgi ning see toimib väga hea kaitsekihina õhu ning niiskuse eest. Kui soovite esemele antiiksemat ilmet koos rooste plekkidega, siis ärge vahatage ennem kui on ilmnenud mõned roostejäljed.

Vaata vasest tooteid e-poest.

Sisestatud: 20.02.2020

E-antiik

Tel:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki