Artiklid ja uudised

Sisusta kodukontor nii, et tööviljakus oleks maksimaalne

Kodus töötamisel on väga palju plusse, kuid, olgem ausad, omaette tegutsedes ei ole alati kerge produktiivsust säilitada. Ära siiski hakka end enneaegu materdama – madala tööviljakuse põhjuseks võivad olla objektiivsed asjaolud, näiteks mitte kõige õnnestunum töönurga kujundus. Siit leiad mõned nipid, kuidas sisustada oma kodukontor selliselt, et see soosiks igati töömõtetele keskendumist.


Kujunda töönurk minimalistlikus võtmes
Liigne kola ei mõju produktiivsusele hästi. Kuidas sa keskendud töömõtetele, kui laualt vaatab vastu Maxima ostukataloog, kus lubatakse nädala lõpuni grillkana eriti soodsa hinnaga?! Seega paiguta kõik lahtiselt vedelevad asjad kappi või riiulisse, vajadusel hangi hoiuruumi pakkuvaid mööblitükke juurde. Mõned asjad võiksid hoopiski digitaalkujule viia, näiteks paberdokumendid ja helisalvestised. Jälgi ainult, et kõik andmed oleksid kenasti varundatud.


Vali õiged värvid
Uuringutega on leitud, et looduslikud sinised ja rohelised toonid soosivad loomingulist mõtlemist, samal ajal kui punane aitab keskenduda detailidele ja endast maksimumi anda (allikas: 99u.com). Seega võiksid lisada oma kodukontorisse värve, mis suurendavad produktiivsust just sinu valdkonnas. Näiteks on reklaamiagentuuri Taevas kontor peaasjalikult rohelist värvi, samal ajal kui turvafirma G4Si kontoris kohtab väga palju punast. Võta nendest „päris“ kontoritest eeskuju ka oma töönurga sisustamisel.


Eelista ümarat mööblit
Ümaravormiline mööbel suurendab nii tööproduktiivsust kui ka loomingulisust, väidab üks 2011. aastal läbi viidud uuring. Tõepoolest – miks mitte vahetada rangevõitu kandiline töölaud ümarama vastu, mis mõjub ehk vähem piiravalt? Samamoodi võiksid sisse tuua ühe pehme tugitooli, kus vahepeal mõnusasti mõtteid koondada. Loobu liigsest rangusest ja näed, kuidas head mõtted lausa lendavad pähe.


Too kodukontorisse taimed
Taimed aitavad rahuneda ja mõtteid koondada. Kui sinu töö on pingeline, on potililled lausa hädavajalikud. Juba ühest-kahest rohelisest asukast piisab, et end õnnelikumana tunda. Rääkimata sellest, et taimed on lihtsalt ilusad.

Sisestatud: 20.02.2020

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väike köök – kuidas teha nii, et see oleks mahukas ja funktsionaalne

Väike köök – kuidas teha nii, et see oleks mahukas ja funktsionaalne

Küll oleks tore, kui saaksime igapäevaselt toimetada avaras köögis, kus oleks piisavalt tööpinda ning igal asjal oleks kapis oma kindel koht! Paraku on meist enamikku õnnistatud pigem väiksema köögiga ning peame olema kavalad, et see enda jaoks võimalikult käepäraseks muuta. Õnneks on tänapäeval saadaval mitmeid nutikaid lahendusi, mis võimaldavad köögis ruumi maksimaalselt kasutada, ohverdamata seejuures kasutusmugavust. Sisekujundaja Kristiina Luts toob välja mõned nipid, mis võimaldavad väikesest köögist võimalikult palju välja pigistada.

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujundaja nipid VAU-efekti tekitamiseks interjööris

Sisekujunduses on ikka nii, et mööblikataloogide stiilis tüüplahendused on head ja turvalised, ent ometi on just väiksed vimkad ja kiiksuga sisustuselemendid need, mis teevad ühest majast või korterist kodu, rääkides selle omanike lugu. Mida aga teha siis, kui sinu kodu interjöör igatseb midagi erilist, ent sul pole õrna aimugi, mis see olla võiks? Ära muretse - meil on taolisteks puhkudeks hulgaliselt häid soovitusi! Toome sinuni mõned põnevad ideed meie sisekujundaja varasalvest.

Kuidas kujundada lastetuba, mida jagab mitu last?

Kuidas kujundada lastetuba, mida jagab mitu last?

Kõik me armastame oma lapsi ning kui saaksime, pakuksime neile alati vaid parimat. Esmaklassiliste mänguasjade, arvukate raamatute ja vanemate jäägitu tähelepanu kõrval oleks igal silmateral uhke lastetuba, kus ta saaks lustida pikki õnnelikke aastaid. Paraku pole reaalsuses alati võimalik igale lapsele isiklikku tuba eraldada ja seda ainult tema tahtmiste järgi sisustada. Sageli peab võsuke jagama tuba õe või vennaga, kelle vanus ja huvid on tema omadest erinevad. Meie suur soov on aga, et iga laps tunneks end oma kodus õnnelikuna. Seetõttu jagame hea meelega meie sisekujundaja näpunäiteid teemal kuidas sisustada jagatud lastetuba nii, et kõik tunneksid seal end mõnusalt.

vaata kõiki