Artiklid ja uudised

Eesti lasteaeda jõudis maailmas ainulaadne lastele disainitud vannitoasisustus

Tallinna Männikäbi lasteaed sai maailmas ainulaadse spetsiaalselt haridusasutustele disainitud vannitoasisustuse. Koostöös lastega valminud disain julgustab lapsi iseseisvalt vannituba kasutama.

Tegemist on esmakordselt lasteaedadele ja algkoolidele disainitud vannitoakollektsiooniga, mis valmis disainerite, pedagoogide ja laste koostöös. Selle asemel, et lasta lastel kohaneda täiskasvanute kraanikausside ja WC-pottidega, võtab Villeroy & Bochi uus O.novo Kids vannitoaseeria vastupidise suuna ning kohandub mudilaste proportsioonidega ja isegi kasvab koos lastega. Kollektsiooni pärliks on uudne kolme eri kõrgusel asuva kausiosaga valamu, kus erineva pikkusega lapsed saavad mugavalt kõrvuti käsi pesta. Valamu on jaotatud kolmele kõrgusele - 500, 600 ja 650 mm - mis annab lastele võimaluse ise otsustada, milline on neile sobivaim. See teeb kraanikausi kasutamise lihtsamaks ja julgustab igas eas lapsi iseseisvalt tegutsema.

Värvid mängivad kollektsioonis otsustavat rolli, lihtsustades intuitiivset õppeprotsessi. Segisti käepidemed on laste endi poolt valitud erksas punases, kollases või sinises toonis. Sama erksas toonis tõmbab tähelepanu suur punane WC-poti loputusnupp. Ergonoomilise kujuga pehmest vahust prill-laua materjal ja kuju on välja töötatud selliselt, et ka kõige pisematel lastel oleks WC-potti turvaline kasutada. Ka siin saavad lapsed ise vastavalt oma pikkusele otsustada, millisel prill-laual neil kõige mugavam istuda on. Kui suurel prill-laual on käepidemed külgedel, siis väikesel prill-laual asub käepide ees, et seda oleks lihtne ja hügieeniline tõsta.

Haridussektorile disainitud vannitoasisustus ühendab lõbu funktsionaalsusega. Tallinna Männikäbi lasteaia lapsed võtsid uue vannitoamööbli kohe omaks. Lasteaia õpetajate sõnul pesevad lapsed käsi nüüd iseseisvalt ilma õpetaja abita ja teevad seda meelsamini. “Kui varem oli vaja lapsi aidata, siis nüüd saavad nad käte- ja näopesuga ise väga hästi hakkama,” rääkisid Männikäbi lasteaia õpetajad. Laste lemmikuks on kujunenud kolme eri kõrgusel asuva kausiosaga valamu, kus saab funktsionaalsuse lõbuga ühendada. “Enamasti valivad lapsed ikka enda pikkusele sobiva valamuosa, ent neile meeldib mängida ka madalamas osas, kuhu seebivaht koguneb,” muigavad õpetajad. Kuna kausiosad on erineval kõrgusel, tekitab lastele lõbu vee voolamine kõrgemast madalamasse. “Mulle meeldib, kuidas vesi voolab nagu liumäest alla, tahaks seal kaua mängida,” ütlesid 4-aastane Teele ja 5-aastane Keit.

“Täna on puhtus ja hügieen olulisemad kui kunagi varem. Kollektsiooni eesmärk on julgustada lapsi iseseisvalt kätepesu ja tualeti külastamisega hakkama saama. Lapsesõbralikud vormid, laste endi poolt valitud erksad värvid ja uusim tehnoloogia elavdavad ruumi ja loovad igas vanuses laste jaoks meeldiva õhkkonna,” sõnas Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti müügi- ja turundusjuht Aivi Paju.

O.novo Kids on Villeroy & Bochi spetsiaalselt lastele disainitud vannitoakollektsioon, mis on välja töötatud lasteaedade ja algkoolide jaoks. Maailmas ainulaadne kollektsioon valmis disainerite, pedagoogide ja laste koostöös. O.novo Kids on võitnud Universal Design Award konkursil mitu auhinda. Uudne vannitoasisustus on Eestis paigaldatud Tallinna Männikäbi lasteaeda ja Vastsekuuste lasteaeda Kaari.

Sisestatud: 12.10.2020

Villeroy & Boch/ Gustavsberg

Tel:
646 0312
Aadress:
Fr.R Faehlmanni 6, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Kastepiisast inspireeritud vannitoakollektsioon

Kastepiisast inspireeritud vannitoakollektsioon

Keskkond mõjutab üha enam disaini, selgus eelmisel nädalal Saksamaal toimunud maailma juhtival küte-õhk-vesi teemalisel messil ISH 2023. Üha õhemate servadega keraamika tähendab vähem materjali, väiksemat transpordikulu ja väiksemat süsinikujalajälge. Seda põhimõtet järgib ka Villeroy & Bochi uus vannitoakollektsioon Antao, mis mängib täiuslikult ebatäiusliku kastepiisa kujuga. Eriliseks teeb kollektsiooni see, et nii nagu looduses ei ole olemas kahte ühesugust kastepiiska, on ka sarja iga valamu suuruse jaoks välja töötatud eraldi kuju.

Uuring: Eesti inimesed hindavad säästlikku ja kauakestvat vannituba

Uuring: Eesti inimesed hindavad säästlikku ja kauakestvat vannituba

„Eesti inimesed on hakanud säästlikumalt käituma ja paljud rahakotti säästvad tarbimisotsused säästavad ka loodust,“ tõdes Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti projektijuht Erki Orav. Kui 15 aastat tagasi ei kütnud A-energiaklassi segisti üldse kirgi, siis täna on see tõusnud Eestis nr 1 tähtsusega valikuks, tõi ta näiteks. Samuti on näha inimeste soovi vett säästa. „Vannitoas kulub 70% kogu kodu veetarbimisest ja sellest omakorda umbes 30% loputatakse sõna otseses mõttes otse alla, sest inimene käib keskmiselt 5 korda päevas tualetis,“ rääkis Orav.

2022. aasta vannitoatrendid: tee vannitoast oma kodu lemmikpaik!

2022. aasta vannitoatrendid: tee vannitoast oma kodu lemmikpaik!

Vannituba on igas kodus kindlasti üks olulisemaid ruume. Just siin valmistume eesootavaks päevaks,
võtame kiire elutempo juures aja maha ning veedame väärtuslikud hetked kas üksi või koos mõne
pereliikmega. Mis võiks olla veel parem põhjus, et muuta vannituba üheks väga eriliseks paigaks?
Sinu kodu lemmikkohaks, kus aeg lihtsalt peatub? Ja teha seda viisil, mis peab ajaproovile vastu.
Kuidas seda aga saavutada? Kvaliteetsete materjalide, nutikate funktsioonide ja ajatult kauni
disainiga.

vaata kõiki