Artiklid ja uudised

Kuidas valida elutuppa pehmet mööblit?


Õhtuti võtab diivan väsinud pererahva elutoas oma pehmesse rüppe. Aga vahel peab mugavalt ja viisakalt ka külalisi vastu võtma. Mõtle põgusalt ka sellele, mis on diivani otstarve sinu kodus ja kuidas armastad sina ja sinu pereliikmed sellel tavaliselt istuda.


Milline diivani kasutaja oled sina ja su pere?

*Kui diivan on kohaks kus peale tööpäeva mõnusalt kerra tõmmata ja puhkeasendis televiisorit vaadata, siis tasub erilise tähelepanuga uurida ja istudes reaalselt proovida diivani sügavust.
*Soovides elutoa diivanil sirge seljaga istuda, nii et jalad on korralikult põrandal, sobivad sulle tavalisest sirgema seljatoega ning minimaalse sügavusega mudelid.
*Kui elad väikeses korteris või jäävad külalised sageli öömajale, siis võid eelistada diivanile diivanvoodit.
*Trenditeadlik inimene viib oma kodus muudatusi sisse, käib ajaga kaasas ning on avatud uutele disainidele ja värvidele.

Pea iga kodu lahutamatuks osaks on pehme mööbel – diivan ja toolid. Nende valikul on oluline nii mugavus kui ka välimus. On ju elutuba kodu keskpunkt ja seal paiknev mööbel mõjutab kogu kodu kujundust ja õhkkonda.

Mõned nipid mida peaksid teadma:

1. Planeeri pehme mööbli suurust ja asukohta
Vaata enne diivaniostu oma toa suurust ja planeeringut ning mõtle, millise kuju ja suurusega mööbel sinna mahub ja sobib. Kas ja kui palju tugitoole mahub? Võid diivani ja toolide kuju ka paberist välja lõigata ja põrandale laotada, et vaadata, kuidas valitud mööbel tuppa paigutub.

2. Disain ja värv
Kuna diivan on kõige suurem mööbliese, peab selle vorm ja värv haakuma kogu kodu kujundusstiiliga. Kas eelistada tagasihoidliku värvitooniga sohvat, lisades erksust patjade, vaiba jm detailidega? Või valida erksavärviline efektne diivan, mis on peamiseks pilgupüüdjaks ruumis?

Kõik sõltub kodu kujundus ideest!

Pane tähele ruumi avarust ja sellele avanevat päevavalgust. Sellest sõltub diivani kangatoon. Kui tegemist on pimedama ruumiga, kuhu päevavalgust eriti ei paista, tasub valida heledam kangas. See teeb ruumi valgemaks, suuremaks ja avaramaks.

3. Diivanvoodi
Kui ruumi vähe ja/või öökülalisi käib sageli, on diivanvoodi praktiline valik. On alt lahtitõmmatavaid ja allalastava seljatoega variante.
Pea meeles, et lahtikäiva diivani avanemiskonstruktsiooni peal ei ole mitte iialgi nii paksu kihti porolooni, kui tavalise diivani istumispatjadel. See aga teeb diivani kõvemaks ja ei ole enam nii mugav istuda.
Kui soovid siiski paar korda kuus külalisi majutada, mõõda ära diivani sügavus, kui oled seljapadjad ära võtnud. Tavaliselt on ilma seljapatjadeta istumisosa magamiseks täiesti paraja laiusega.

4. Kas kõva või pehme diivan?
Kui sa soovid, et diivan oleks pehme, siis telli ikkagi tugevama porolooniga istumispadjad. Aastate jooksul muutuvad need just nii pehmeks, kui sa ise soovid.

Mitte ükski poroloon ei ole eluaegne ja vajub ajapikku ära!


5. Diivanipadjad
Need väikesed, aga olulised detailid lisavad nii diivanile kui ka toolidele silmailu ja istumismugavust. Sõltuvalt diivani suurusest ja disainist tuleb mõelda, millised padjad sobiksid – kas paar suurt või paar väikest või hoopis palju väikesi patju.

Mis värvi – kas sohvaga samas toonis või efektselt erinevad? Aastaaegade vahetudes võid vahetada ka padjakatteid, nii saad ruumile hoopis teise ilme.
Mugav padjatäidis on linnusuled!
Diivani parema säilimise jaoks vaheta kord kuus istumis- ja seljapatjade asukohta. Varasemalt rohkem istutud padi aseta vähem istutud padja kohale jne.


6. Milline kangas?
Värvi ja välimuse kõrval tasub uurida ka kattekanga materjali. Saadaval on naturaalsed, sünteetilised ja segakiust kangad. Sünteetilist kiudu sisaldav materjal on vastupidavam ega lähe kergelt vormist välja.

Kas sul on koduloomad? Sellest lähtuvalt peaks valima vastava struktuuriga kanga. Sageli eelistavad laste ja lemmikloomadega pered vahetatavate katetega mudeleid, et siis vajadusel katteid kodus pesta või pesumaja/keemisse puhastusse viia.

Soovid vetthülgavat kangast? Vetthülgavaks saab teha iga kanga, kui seda vastavate vahenditega töödelda. Seda saab teha igaüks kodus ja seda peaks tegema regulaarselt 1 kord aastas. Diivanit tellides saab esimese töötluse ära teha tootja.

7. Mõtle läbi, kas sa ostad kollast hinda või soovid kvaliteeti?
Välimuselt ilus diivan ei pruugi alati parimat istumismugavust pakkuda!

Eelista kodumaiseid tooteid. Seda soovitame seepärast, et kui tootega peaks midagi juhtuma, saab tootja selle kiirelt ära parandada. Välismaiste toodetega see nii kiirelt paraku ei lähe.

Rõõmsat sisustamist!

Sisestatud: 20.10.2020

E-antiik

Tel:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki