Artiklid ja uudised

Ajal, mil teisiti ei saagi - 7 head põhjust kodu sisustamiseks veebis

Praegu võime olla tänulikud, et viimaste aastatega on aina enam arenenud päris kaupluste kõrval välja ka veebipoed. See on praegu meie ainus võimalus hankida muud peale esmatarbekaupade.


Veebi kolimise trend on olnud nagu tugev hoovus, mis on endaga kaasa haaranud ka suurema osa sisustuspoodidest ja -salongidest, kes on oma tootevaliku huviliste jaoks ka veebis leitavaks teinud. Oma silmaga nägemist, materjali katsumist ja puidu lõhna tundmist online-poed muidugi asendada ei saa, küll aga on veebis poodlemisel omad eelised kodu planeerimisel.

Siin on 7 head põhjust kodu sisustamiseks veebis ajal, mil teisiti ei saagi.

1. Säästad keskkonda

Veebis osteldes või kasvõi toodetega tutvudes on võimalik kõik käigud ära teha kodust lahkumata. Kui jätta ära kõik poodide vahel tehtavad sõidud, vähendame ka enda keskkondlikku jalajälge ja paiskame atmosfääri vähem süsihappegaasi.
Muidugi ka digiteenustel ja arvutis ostlemisel on oma CO2 jalajälg, mis siiski võrreldes üle linna poodides käimisega on päris pisike. Kuldne kesktee oleks üldiselt kõigi asjade ühest kohast hankimine, mis sisustuskeskuse näol ka täiesti olemas on.

2. Saad panna kokku moodboardi
Sobib-ei sobi-sobib-ei sobi… Nii võiks suvisel ajal küsida karikakralt nõu, kas see diivan sobib ikka seinavärvi ja vaibaga kokku või peaks mõnd teist lahendust kaaluma. Moodboardi tegemine on veebis kodu planeerides ja erinevaid sisustuselemente, mööblit ja värve kokku sobitades aga kui taevane kingitus.



Valgusti Hektor Lightist, diivanilaud NordIn Sisustusest, diivan, tugitool, vaip ja sisustusaksessuaarid Softrendist


Kõige lihtsam viis ühe toa planeerimiseks ja asjade kokku sobivuses veendumiseks: tee kõigist toonidest ja toodetest, mida ühte tuppa lisada soovid screenshot ja lisa kõik screenshotid galeriis ühte albumisse. Nii on korraga silma all kõik värvid, kujud, materjalid ja muud elemedid.

Nii saad teha eraldi albumid magamistoa, lastetoa, koduse spaa ja miks mitte ka üldiselt unistuste kodu stiili kujundamiseks. Veebipoodidest saad sageli paremad pildid toodetest, kui saaksid seda ise poes pildistades ja seejärel pilte kokku sobitades.

3. Ükski toode ei jää kahe silma vahele
Veebipoed on tavaliselt üles ehitatud selliselt, et leiad kõik, mida otsid, kenasti erinevate kategooriate alt üles. See tähendab, et minnes online-poes näiteks kategooriasse “riiulid”, oled kindel, et leiad kõik riiulid, mida kauplus müüb. Poodide esindused on erinevates linnades sageli erineva suurusega ja mõnes salongis on rohkem, mõnes vähem tooteid välja pandud.

Kodulehel osteldes leiad kõik tooted, mis kaupluse valikus tegelikult on, hõlpsasti üles ja näed tavaliselt ka neid tooteid, mis võivad ajutiselt otsas olla. Kujuta ette, kui kõige popimad tooted on kauplusest otsas ja sina neid seetõttu ka kuplusest ei leia ega saa ka nii teada, et kaubavalikus üldse üks või teine asi leidub.

4. Hea võrrelda
Tavaliselt on internetis toote juures olemas ka seda kirjeldav tekst ja info toote päritolu, materjali ja muu olulise kohta. Nii on väga lihtne võtta kõrvuti lahti kõik variandid, mille vahel valid ja punkt punkti haaval tooteid päriselt võrrelda. Tarne pikkus, materjal, stiil, värv, hind, tootja - hakka aga võrdlema ja leia just see, mida tegelikult otsid. Võrdlemine soosib ka seda, et sa oled turul oleva valikuga kursis ja oled enda jaoks päriselt läbi mõelnud, mis sulle korda läheb. Lisaks on nii ka lihtsam hoida fookust sellel, mida sa tegelikult üldse otsima tulid.

5. Ükski leid ei lähe kaduma
Veebis šopates on äkitselt kuidagi nii palju aknaid korraga avatud ja nii palju tooteid, mis no nii ägedad on. Väga mugav on luua endale koht, kuhu kõik huvipakkuv korraga kokku koguda. Ikka selleks, et ükski värskelt leitud ägeda kaupluse nimi ei ununeks või et mõni konkreetne toode kergesti leitav oleks.

Erinevaid linke ja huvitavaid lehti koguneb ka sotsiaalmeediast, olgu see Facebook, Instagram või kellegi blogi. Arvestades kui mugavaks on tehtud kogu linkimine ja ka Instagramis nt swipe up’imine, siis linke, mis ainuüksi meieni tee leiavad, on nii tohutult palju, et need lausa karjuvad süsteemi järele nende haldamiseks.


Sellise märkmete ja linkide kogu saab kategooria kaupa üles seada kas märkmetesse, mis tavaliselt rakendusena igas telefonis ja arvutis olemas on, kuid täpselt sama hästi sobivad ka Word, Google Docs või Excel.

6. Äpid teevad planeerimise lihtsamaks
Alustades äppidest nagu Pinterest, mis lasevad fantaasial lennata ja koondavad lõputult inspireerivaid sisustuslahendusi, on nutikaid rakendusi, mis kodu sisustamisel suureks abikäeks võivad olla, veel väga palju.

Kujuta ette, et oled reisil Itaalias ja ühes viinamarjaistanduses päikese paistel jalutades näed viinapuudel küpsevaid viinamarju vaadates kõige maagilisemat lillakat tooni, mille tahaks lihtsalt kuidagi jäädvustada. Color Capture võimaldab teha pildi millest tahes ja pildile jäädvustatud värvi põhjal konkreetseid värvikoode, mis reaalsusega ühtivad. Lisaks värvikoodidele jagab värvide tuvastamise äpp ka valikut sulle silma jäänud tooniga kokku
sobituvaid värve.

Korruse- ja toaplaanide tegemisel aitavad äpid nagu MagicPlan ja Home Design 3D. Äppide valik on lõputu ja nii leiab tõenäoliselt igaüks, kes otsib, endale mõne nutika abimehe taskusse.


7. Püsid turvaliselt kodus
Praegu pole midagi vastutustundlikumat kui oma käikude piiramine ja võimalikult kodune olemine. Veebis poodlemine on selles osas igatahes turvalisem, sest füüsiliselt me veebis teistega ju kokku ei puutu. Ei maksa aga unustada, et ka internetist ostmisel on omad ohud ja tähelepanelik tasub olla iga ostu tegemisel.

Veebipoodidel on omad nišid ja veebis ringi vaatamine võib aidata kodu sisustamise protsessi tunduvalt paremini planeerida. Küll aga on oma silmaga nägemisel ja oma käega katsumisel samuti oma asendamatu väärtus - ka diivanile tahaks proovida enne istuda, kui see oma koju tuua.


Internetist leiab palju informatsiooni põhimõtteliselt kõige kohta - tavaolukorras ongi mõistlik teha e-poodides ära eeltöö, kuid valikute sobivuses veenduda siiski sisustussalongis või -poes kohapeal. Lisaks, on kaupluste teenindajad on oma ala eksperdid ja teavad küsida suunavaid küsimusi, selgitada toodete eripärasid, soovitada ja suunata lahendusteni, millele ehk ise poleks osanud mõeldagi.

Leia Sisustus E Kaubamaja ostukohtade veebipoed iga kaupluse alt.

Sisestatud: 23.03.2021

Sisustus E Kaubamaja

Tel:
737 1000
Aadress:
Tehase 16, Tartu, Tartumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Tapeeditrendid 2024

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide kasutamine interjööris on aegade jooksul läbi elanud erinevaid populaarsuse perioode, kuid praegu on tapeedid tõeliselt moes! Üheplaanilised värvitud seinad, vaid ühte tooni hallid ja beežid kujundused on jäämas tagaplaanile ning selle asemel võtavad maad julgemad värvid, erinevad tekstuurid ja suuremad mustrid. Tapeet muudab kodud kodusemaks, toad hubasemaks ja elu rõõmsamaks ning on üks parimaid viise kodule isikupära lisamiseks. Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Viimastel aastatel on suvi meile pakkunud korralikke kuumakraade. Suurema osa aastast ootame kannatamatult suve, kuid kui kõrge temperatuuri ja lõõmava päikesega suvi kätte jõuab, siis oleme kimpus üle kuumenevate kodudega.

Oma osa mängib kindlasti see, et trendiks on väga suurte aknapindadega korterid ja majad. Seetõttu otsitakse üha enam võimalusi temperatuuri kontrollimiseks, et saaks kodust olemist ja toimetamist nautida.

Koduse temperatuuri reguleerimiseks on mitmeid võimalusi, kuid meie käisime Sisustus+ salongi konsultandi Mailise käest uurimas, milliseid aknakatteid on võimalik liigse suvekuumuse peletamiseks oma koju valida.

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Jõulukuul soovime aja maha võtta, oma lähedastega koos aega veeta ja neile kingituste näol rõõmu tuua. Oleme siia koondanud väikese valiku ideedest, mis rõõmustavad kingisaajat või kaunistavad kodu.

Roosimari Sisustussalong soovitab sel aastal praktilisi, samas keskkonnast hoolivaid kingitusi. Evelin Variku telgedel kootud triibupadjad ja -vaibad sobivad nii maamajadesse kui ka linna ja loovad rõõmsa atmosfääri, lisades omapära ning soojust.

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Igal aastaajal kuuleme uutest värvitoonidest, tekstuuridest ja suundadest, mida kodukujunduses kindlasti silmas peaks pidama. Kuidas leida tasakaal värskuse ja kaasaegsuse, iseendaks jäämise ning sisustuse mõistliku ja kestliku planeerimise vahel?

Laia kogemuse ning praktilise meelega disainer Katariina Kalda jagab parimaid praktikaid, kuidas kodu sisustada nii, et see oleks isikupärane ning samas võimaldaks mõõdukas mahus ka „hooaja-hullusi“ kaasa teha.

vaata kõiki