Artiklid ja uudised

5 nippi, kuidas kodukino sobitada interjööriga


Enne, kui hakkate enda uude kodukino nurka uut mööblit ja seadmeid ostma, kaaluge hetkeks ruumi üldist kujundust ja tehnilisi komponente, mis muudavad teie kodukino
suurejooneliseks. Kodukino kaks suurimat sisekujunduslikku probleemi on mugavad istekohad ning heli-/visuaalne kvaliteet. Enne ruumi kujundamist peate tegelema oma kodukino tehnilise poolega.

Tehniline pool enne kodukino ruumi kujundamist
Valige videoprojektor või telekas.
Kõigepealt peate valima, millist tüüpi ekraani kodukinos kasutada. Videoprojektor sobib kõige paremini filmide või spordiürituste vaatamiseks. Suurim puudus on see, et mõne telesaate kvaliteet võib kannatada, kuna need pole mõeldud suurte projektsiooniekraanide jaoks. Valides Smart TV, saate lisaks heale pildikvaliteedile ja filmide vaatamisele nautida ka nutiteleri teisi hüvesid.

Optimaalne vaatamiskaugus ja ekraani suurus
Toolilt peaks olema otsevaade ekraanile, ette ei tohiks jääda ühtegi takistust. Samuti peate määrama maksimaalse ja minimaalse istumise kauguse ekraanist, mis võimaldab mugavat vaatamist. Liiga lähedal või liiga kaugel filmi vaatavad inimesed kannatavad kaela ja silmade valude all. Kui istekohad on ekraanist liiga kaugel, halveneb ka pildikvaliteet oluliselt.

Ekraani suuruse soovitused
Kõige parem on valida sellise suurusega ekraan, mille vaatamine tundub teile kõige mugavam. Siiski on välja arvutatud soovituslikud minimaalsed ja maksimaalsed kaugused, mida tuleks erinevate ekraanisuurustega arvestada. 40-tollise ekraaniga peaks minimaalne kaugus olema 1,5 meetrit ja maksimaalne kaugus 2,5 meetrit. 50-tollise ekraaniga on soovitatav minimaalne kaugus 1,9 meetrit ja maksimaalne 3,2 meetrit. 60-tollise ekraaniga vastavalt 2,3 ja 3,8 meetrit. 70-tollise ekraaniga 2,7 ja 4,4 meetrit.

Akustika
Heli lained põrkuvad kõvadelt pindadelt ja kostuvad kogu ruumis. Ruum, kus pole seina- või laepinna variatsioone, kõlab erinevalt kui kõrge lae või erineva seina pikkuse ja kõrgusega ruum. Võite paigaldada helikindlad paneelid või akustilised lae- ja seinaplaadid, mis aitavad vähendada teie kodukino tekitatavat heli. See täiendav pinnamaterjal on tavaliselt ette nähtud ka heli parandamiseks ruumis, vähendades kaja.

Põhilised disainivalikud
Kui tehnilistele küsimustele on vastatud, olete valmis oma kodukino interjööri kujundama. Ükskõik, kas muudate olemasolevat tuba, lisate ruumi või ehitate uue kodu koos eraldi kodukino ruumiga, on mõned väga lihtsad kujunduselemendid, mis muudavad teie ruumi kujunduse või hoopis rikuvad seda.

1. Kodukino istumismööbli valikud
Mõned valivad suure diivani, kus kogu seltskonnaga koos olla, teised eelistavad lamamistoolide ridu.

Tooli valik
Tooli valimisel tuleb arvestada kahe asjaga:
● Kõrge seljatoega toolid võivad häirida heliteed kogu ruumis.
● Lamamistoolidega asetsevad inimesed madalamal, nii et kõlarite kõrgus tuleks asetada vastavalt sellele kõrgusele, kus kõrvad lamamisel asetsevad.
Paljud inimesed leiavad televiisorit või filmi vaadates, et lamamisasend on mugavam kui klassikalised istekohad. Lamamistool on mitmekülgne ja pakub teile mõlemat istumisvõimalust. Niisiis on lamamistoolide austajatele lahendus kõlarite kõrguste reguleerimine lamamisasendiga vastavaks.

Muud istumisvõimalused
Paljud kodukinod on palju väiksemad kui need, mis kasutavad staadioni kujundust. Staadioni kujundus on see, kus iga toolirida on eelmisest asetatud kõrgemale tasapinnale. Ehkki võite eelistate spetsiaalseid kodukino toole, ei pruugi teie ruum olla piisavalt suur, et kõike ära mahutada. On olemas mõned loomingulised lahendused, mida võite katsetada.
● Lahtikäiv diivan, mida saab vastavalt külaliste arvule, kas suuremaks lahti tõmmata või kokku lükata.
● Kott-toolid, mida saab hoiustada, kui neid pole täiendavate istekohtadena vaja.
● Põrandapadjad, mille saate eest ära panipaika või kappi tõsta, kuid neid ei kasutata.

2. Spetsiaalsed täiendused teie kodukino kujunduses
Kodukino ruumi ideaalseks muutmiseks saate sinna lisada veel erinevaid funktsioone. Näiteks aitavad erinevad kodumasinad muuta filmielamused paremaks.
Need lisatarvikud võivad hõlmata järgmist:
● Baariala: lisage sinna taburetid, et filmi vaatamise ajal seal mugavalt einestada. Väike külmkapp aitab hoida kõik joogid jahedas ja värsketena.
● Snäkkide ala: tagage kindel ala suupistete, näiteks kommide, popkorni ja jookide hoidmiseks.
● Erivarustus: jäämasin, mikrolaineahi, blender ja muud vahendid, mida vajate parima kinoelamuse saavutamiseks. Olgu selleks siis varustus, mis muudab jookide ja söökide valmistamise mugavamaks.

3. Seinakujundus
Kui te ei vali akustilisi seinu ja lage, saate oma kodukino heli siiski tapeedi ja eesriietega täiustada.
● Värv: tumedad värvid on paremad, sest need ei peegelda teleri või projektsiooniekraani valgust nii, nagu heledamad värvid.
● Seinad: parimad teatrikujundused väldivad sirgeid paralleelseid seinu, kuna heli põrkab pindadelt tagasi. Pikkade sirgete seinte lõhkumiseks lisage seinavaipu või muid katteelemente.

4. Valgustusvalikud
Kodus on paratamatult kõikides ruumides aknad, nii ka selles ruumis, kuhu enda kodukino kujundate. Loomulik valgus võib olla aga probleem. Investeerige ruloodesse või
pimendavatesse kardinatesse, mida saab sulgeda, ja lisage erinevaid eesriideid, mida saab sulgeda, et päevavalgus sealt vahelt kindlasti sisse ei pääseks ning filmielamust ei rikuks.
Valgustust valides vältige luminofoorlampe ja laualampe.

5. Põrandakate
Parim valik teie kodukino põrandakatete jaoks on vaipkate. Valige näiteks pikakarvalisest lõngast vaip. Ei ole vahet, kas valite spetsiaalselt kohandatud vaiba või kommertsliku stiiliga vaiba, kuid optimaalse heli neeldumise tagamiseks kasutage kindlasti ka suure tihedusega vahtpolstrit.

Leidke enda koduse kino loomiseks kõik vajalik Kaup24

Sisestatud: 16.08.2021

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki