Artiklid ja uudised

8 nippi kontorimööbli valimiseks

Sügis on käes ja paljusid meist ootavad ees töö- või koolikohustused. Olukorras, kus piirangud meie elu-olu mõjutada võivad, peame olema valmis end taas kodukontoritesse sisse seadma. Selleks, et end ka kodustes oludes tööd või koolitükke tehes hästi tunda, tasub oma kontorimööbel üle vaadata. Jagame Sinuga kasulikke nippe kontorimööbli valimiseks.


1. Mis materjalist kontorimööblit valida?
Soovitame täispuidust mööblit. Kõige parem on lehtpuidust mööbel. Lehtpuud, eriti kask ja tamm, on palju tugevamad ja vastupidavamad kui okaspuud. Naturaalsest täispuidust mööblit on lihtne korduvalt lihvida ja uuesti oma maitse järgi toonida. Seda ei saa aga teha näiteks saepurust või klaasist mööbli puhul.

2. Kuidas valida oma mööblile sobiv värvitoon?
Tee kodus oma kontorinurgast või -toast paar pilti ja võta need mööblisalongi kaasa. Hea müügikonsultant oskab Sinu ruumi toonide ja valguse järgi sobivaimat sisustust soovitada. Võimalusel võta müügisalongist kaasa värvinäidised või muu seesugune ja vaata, kuidas need Sinu ruumis mõjuvad.

3. Kuidas valida kirjutuslauda?
Mõtle läbi, kas vajad sahtleid või mitte. Kui tahad hoiustada palju asju, siis soovitame valida kahe sahtliboksiga kirjutuslaud. Oluline on silmas pidada ka sahtite kandevõimet. Selleks vaata, millisest materjalist on sahtlipõhjad. Levinuimad on papp ja vineer.

4. Kas valida käetugedega või -tugedeta tool? 
Kontoritooli puhul soovitame valida käetugedega tool või need lasta meil toolile lisada. Käetoed aitavad vähendada pinget randmetes ja õlavöötmes.


5. Kuidas aru saada, et tool on vastupidav?
Kontoritool võiks olla kestev ja vastupidav. Kasutame seda ju 40 tundi nädalas. Vastupidava tooli otsingul tasub tähele panna tooli ehituslikku konstruktsiooni. Näiteks võivad toolid olla tapitud, tüüblitega või hoopis kruvidega. Kõige vanem ja klassikalisem mööbli valmistamise tehnoloogia on tappimine. Soovitamegi just tapitud konstruktsiooniga variante, sest need on tugevad ja kestvad. 

6. Kas toolipehmendused on vajalikud? 
Pikaaegseks istumiseks on mugavam pehmendustega tool. Saadaval on nii pehme põhja kui ka seljatoega variante. Meie Unoliki esindustes on võimalik kangas oma maitse järgi valida. Kui meie valikust sobivat kangast ei leia, siis teeme ka kliendi enda toodud materjalist.

7. Kuidas valida riiulit?
Arvestama peaks riiuli kandevõimega. Mõtle läbi, mida hakkad riiuli(te)l hoiustama. Riiuleid ei tohi raskete esemetega üle koormata. Unoliki kappide ja riiulite kõrgusi saad oma vajaduste järgi kohandada. Samuti saad valida, millistele osadele uks(ed) ette panna ja millised kohad avatuks jätta. Ruumile annab avarust juurde, kui riiulil on jalad all (ei asu vastu põrandat) ja samuti kui see on kinnitatud seinale.

8. Kas eelistada kontorimööbli komplekti või eraldi esemeid?
Oluline on, et tooli ja kirjutuslaua kõrgus kokku sobiksid. See aitab vähendada lihaspingeid õlavöötmes. Unolikis saame teha kirjutuslaua just sinu kõrgusele sobiva.

Kui sa ei leia Unoliki standardtoodete valikust sobivat mööblit, siis teeme koos just Sinu vajadustele sobiva lahenduse. Meie aastatepikkuse kogemusega müügikonsultandid annavad sisustusalast nõu iga päev Tallinna Järve Keskuse ja Tartu Jõe Keskuse mööblisalongides.

Sisestatud: 10.09.2021

Unolik OÜ Tallinna ja Tartu esindussalongid

Tel:
5191 1255
Aadress:
Pärnu mnt 238, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki