Artiklid ja uudised

Mida kodu sisustamisel silmas pidada?

Kodu sisustamine on suur ettevõtmine, eriti kui teed seda esimest korda. Unoliki aastatepikkuse kogemusega mööblieksperdid annavad sisustusalast nõu 1-3. oktoobril Ehitus- ja Sisustusmessil Tartus. Siinkohal aga jagame Sinuga sisekujundaja Piret Naaberi lihtsaid nõuandeid, mida kodu sisustamisel silmas pidada.

1. Kui soovid, et tuba paistaks suurem ja avaram, värvi see heledamates toonides.
Heledamad toonid peegeldavad loomuliku valgust tagasi, muutes ruumi visuaalselt suuremaks. Ka peegel on üks võimalustest, kuidas ruumi kavalalt visuaalselt suuremaks muuta. Suur raamitud peegel seinas, terve peegelsein või peegliga lükanduksed – võimalusi on palju.


2. Kui meeldib väga mõni jõulisem või tumedam toon, siis ei pea kogu tuba seda värvi värvima. Piisab kui kasutada lemmikut tooni ühes seinas või ruumiosas. Üks võimalustest on ka kui seda värvi kasutada aktsendina tekstiilis või aksessuaarides, mida hiljem on ka kergem välja vahetada kui värvist tüdinema peaks.

3. Võta koju kaasa tapeedi, tekstiili, mööbli vm materjalinäidiseid. Katseta seinavärvi valimisel mitme tooniga, tehes ruumis seintele proovikatsetusi. See kuidas materjal või toon mõjub ereda tehisvalgusega valgustatud kaupluses või salongis ei ole sama, kuidas need kodus mõjuma hakkavad.

4. Anna toale hingamisruumi, väldi üle möbleerimist. Mõtle hästi läbi, mida sa tegelikult vajad ja hinda ruumi võimalusi. Rohkem tühja põrandapinda loob avarust. Ruum paistab suurem, kui diivanil või kapil on all jalad (ei asu vastu põrandat) ning samuti kui kapp on


5. Olulisel kohal on kindlasti valgustus. Sul võib olla suurepäraselt kujundatud kodu, aga kui pimedal ajal valgustab seda ainult üks laevalgusti, siis kaob ära ruumi hubasus. Hea kui valgustuse paiknemise saab läbi mõelda juba enne ehitustööde algust, kuid kui soovitud kohta kaablite vedamise võimalust enam ei ole, siis saab edukalt kasutada põranda- või lauavalgusteid, mis õhtusel ajal hubasust loovad.

6. Iga kodu on omanäoline ja erinevate mõõtmetega. Kui sul on väiksed või omapärase kujuga ruumid, siis aitab ruumi maksimaalselt ära kasutada enda mõõtude järgi tellitud mööbel.

Vaata oma kodu kui tervikut. Ammuta inspiratsiooni salongidest, ajakirjadest, Pintrestist, küsi nõu sisekujundajalt või mööblispetsialisidelt. Proovi leida oma  stiil ja lähtuda sellest terve kodu  kujundamisel. Unolik pakub nii standard- kui eritellimusel täispuidust mööblit.

Meie aastatepikkuse kogemusega mööblikonsultandid annavad sisustusalast nõu 1-3. oktoobril Ehitus- ja Sisustusmessil Tartus ning iga päev Tallinna Järve Keskuse ja Tartu Jõe Keskuse mööblisalongides.

Sisestatud: 16.09.2021

Unolik OÜ Tallinna ja Tartu esindussalongid

Tel:
5191 1255
Aadress:
Pärnu mnt 238, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki