Artiklid ja uudised

5 ohumärki, et sinu kohvimasina eluiga hakkab lõppema

Kohv on paljude inimeste elus olulise tähtsusega. Osa inimesi pole võimeline ilma selleta ärkama, mistõttu on ta oluline osa hommikusest rutiinist. Kohvist on olemas erinevaid maitseid ja stiile, mistõttu on igal kohvisõbral olemas oma lemmikjook. Kohv on ka osa elustiilist, kuna käib tihti külaliste võõrustamise ja koogi söömise juurde.

Selleks, et hommikune (või ka külalistele pakutav) kohv oleks ideaalne ja hea maitsega, on vaja head kohvimasinat. Tihti soetatakse masin, mis on kallim, kuid see-eest peab vastu pikki aastaid. Näiteks Philips kohvimasinad ja espressomasinad on selleks ideaalsed. Nagu ükskõik mis, pole ka kohvimasin igavene ning mõnikord tuleb vana kohvimasin välja vahetada. Toome teieni 5 märki, mis näitavad, et tasub soetada uus kohvimasin.


1. Masin ei soojenda vett
Üheks märgiks, et kohvimasin hakkab vanaks jääma, on külm kohv. See tähendab, et masin ei suuda vett piisavalt soojaks ajada. Selleks, et kohvi valmistada, peaks vesi olema 90-96 kraadi. Siiski ei suuda mingi osa masinaid ajada vett nii soojaks, et see jääks kasvõi selle skaala madalamasse vahemikku.

Isegi kui kohvimasin oli võimeline soojendama vett piisavalt palju, kuluvad masina kütteseadmed aja jooksul. Selle vastu ei aita isegi hooldus ja puhastamine. Kuna kütteelemendist käib läbi palju vett, jäävad selle pinnale erinevate mineraalide jäägid. See mõjutab aga kütteelemedi töökvaliteeti. Kütteelementi on võimalik vahetada, kuid siiski tasuks mõelda uue masina ostule, kuna suure tõenäosusega vajab veel masina osi õige pea välja vahetamist.

2. Masin on katki
Kõige lihtsam viis, mis aitab aru saada, et masin ei pea enam vastu, on see, kui ta läheb katki. Kohvimasin peaks pidama vatsu pikki aastaid, kui ta aga seda ei tee, tuleks võtta ühendust tootjaga. Masina vigadeks võib pidada lekkimist, mõranenud osi ja nende osade katki minemist, mida ei saa asendada (nagu näiteks veemahuti). Kuna üksikute osade väljavahetamine võib olla kulukas, on mõistlik soetada uus masin.

Kohvimasin peab vastu keskmiselt 6,5 aastat, mistõttu tasub olla murelik, kui paari esimese kuu jooksul see lagunema hakkab. Kui masinat välja vahetada ei õnnestu ja masinal on alles mõned osad, mis töötavad, tasub need müüa varuosadeks. Kui teie teie valitud uueks masinaks satub Delonghi kohvimasin, ei ole vaja muretseda, et masin võib kiiresti laguneda. Nende valikus on kvaliteetsed ja rohkete funktsioonidega kohvimasinad.

3. Masin töötab kindlate kapslitega
Juhul, kui masin töötab vaid kindlate kapslitega, võib tekkida palju probleeme. Kui nende kapslite tootmine lõpetatakse, on masin täiesti kasutu. Eriti kurb võib tunduda see olukord siis, kui masin ise on ideaalses töökorras, kuid see ei saa oma tööd teha.

Peale kapselkohvimasinate võidukäigu algust on muutunud paljud tootjad vastuvõtlikuks tehnoloogia vananemise suhtes. Kuna masinaid tootvad firmad teevad enamasti ka kapsleid, võib õigete ja sobivate kapslite leidmine osutada keeruliseks. Variandiks on ka enda kohvi kasutamine, kuid pikemas perspektiivis tasub ennast ära uue masina soetamine.

4. Kõrbenud maitse
Kui vajadus masinat välja vahetada tuleb enamasti maitsest, siis ei tohiks lisaks külmale kohvile tähelepanuta jätta ka kõrbenud maitset. Osa inimestele meeldib, kui kohvis on tunda veidi krõbeda rösti maitset. Siiski võib kõrbenud maitse olla märk sellest, et masin ei tööta korralikult. Mõru espresso ei ole kuidagi erilise maitsega, vaid pigem petab maitse- ja lõhnameeli.

Kõrbenud kohv ei ole kvaliteetse masina korral normaalne nähtus. See võib ajutiselt tunduda huvitav, et masinal on iseloomulik maitse, kuid seda ei tohiks jätta tähelepanuta. Kohvilt söestumise märke nähes võib olla süüdi masina veetorude süsteem. Mõne aja pärast võib niimoodi koguneda katlakivi soojusvahetisse.

Kindlasti on see ka põhjuseks, miks katlakivi eemaldamine ja masina puhastamine on tähtis. Seega ei tohi unustada masinat regulaarselt hooldamast.

5. Masin ei vasta teie vajadustele
Üks põhjuseid, miks tasub masin välja vahetada, on kindlasti siis, kui ta ei vasta enam teie vajadustele. Seejuures ei oma tähtsust, kas masin on veel töökorras või mitte, aga kui ta ei paku teile seda, mida vajate, ei ole tal mõtet köögikapil ruumi võtta.

Näiteks tasub masin välja vahetada siis, kui teie maitse eelistused muutuvad. Varasemalt meeldis teile tavaline must kohv, kuid viimasel ajal olete avastanud, kui hea on espresso?

Siis tasub soetada espressomasin, kui praegune masin ei saa espresso valmistamisega hakkama.

Samuti tasub soetada uus masin siis, kui suureneb või väheneb ühes majapidamises olevate inimeste arv. Üksinda elades võib kapselkohvimasin tunduda tore, kuid kolides mitme inimesega ühele elupinnale, tasub valida masin, mis suudab korraga teha valmis rohkem kui 1 tassi kohvi, et säästa hommikul tööle minevate inimeste aega. Peale selle tasub mõelda ka elustiilile- kas teil käib tihti külas palju inimesi, kellele meeldib kohvi juua? Kui vastus on jaatav, siis tasub mõelda uue kohvimasina soetamisele.

Parimad kohvimasinad leiate Kaup24 veebipoest !

Sisestatud: 22.09.2021

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki