Artiklid ja uudised

Nurgadiivan ja nurgadiivanvoodi - mahukas ja stiilne diivan elutuppa

Diivan on sinu elutoa keskne sisustuselement - see peab olema mugav, aga ka kaunis. Nurgadiivanid ja nurgadiivanvoodid on olnud juba mitmeid aastaid paljude eestlaste lemmik valikuks ja seda väga lihtsal põhjusel, need on praktilised, aga ka väga moodsad. Nurgadiivanile mahub istuma rohkem inimesi kui tavalisele paari kohalisele diivanile. Kui ka sina otsid enda elutuppa uut diivanit, siis sa oled õiges kohas. Oleme pannud kokku soovitused, kuidas leida just selline diivan või nurgadiivanvoodi, mida sa vajad.


Enne diivani valikut tuleb teha selgeks ruumi suurus
Diivani või nurgadiivanvoodi valimine on väga tore ja huvitav protsess , aga sellega ei saa enne alustada, kui sa ei tea, kui suur on sinu elutuba ja kui suur osa sellest peaks minema diivani alla. Seega enne poodi või e-poodi tõttamist tuleb natukene planeerida ja mõõta.
Esiteks tee kindlaks see, kui suur on sinu tuba. Ja teiseks mõtle, mis lisaks diivanile peaks sinna mahtuma, millised on teiste mööbliesemete mõõdud. Ruumi paremaks sisustamiseks ja planeerimiseks saad kasutada tasuta sisekujunduse tööriistasid või kui eelistad paberile visandada, siis tee seda sellisel viisil.
Nüüd, kui sul on teada ruumi suurus ning läbi mõeldud ka kogu toa sisustus, peaksid teadma ka, kui palju ruumi jääb diivanile.

Diivani suurus vali vastavalt ruumi suurusele
Sa võid leida poest erinevas suuruses nurgadiivaneid, nii neid, mis on mõeldud 4-le inimesele, aga ka neid, kuhu peale mahub istuma lausa 7-8 inimest. Viimased on aga juba suured nurgadiivanid, mis sobivad avarasse ning suurde tuppa. Seega, lähtu diivani suuruse valimisel sellest, kui suur on sinu tuba. Väikesesse ja kitsasse tuppa ei sobi suur diivan, sest esiteks võtab see liiga palju ruumi ja teiseks ei näe see seal ka hea välja. Soovitame väiksemasse elutuppa paigutada nurgadiivani, mis on minimalistlikuma joonega ning ilma pesukastita, sest siis ei jää diivan liigselt toas domineerima.

Suurde elutuppa võib valida suurema diivani. Esialgu võib tunduda, et suure elutoa sisustamine on lihtsam kui väikese, siis tegelikkuses ei pruugi see nii olla. Kui tegemist on väga suure ruumiga, siis selle sisustamine võib olla veelgi keerulisem kui väikese elutoa. Seda sellepärast, et seal on palju ruumi, mida täita. Kui sul on äärmiselt suur elutuba, siis kaalu lisaks nurgadiivani soetamisele ka tugitoole, tumbasid jne. Need aitavad luua mõnusa istumise nurga ja täidavad samaaegselt ruumi.

Nurgadiivan koos lisadega
Nurgadiivanite üheks väga suureks plussiks on see, et nende seast leiab mudeleid, mis käivad lahti ja mida saab kasutada ka voodina. Teiseks on mitmetel mudelitel pesukastid, kuhu asju asetada.

Lahtikäiv nurgadiivan on igati praktiline valik, kui sa tead, et võõrustad palju külalisi ja nende jaoks ei ole eraldi külalistetuba. Ja seda ei pea kartma, et lahtikäiv nurgadiivan oleks ebamugav magamiseks. Lahtikäivad diivanid on täiesti arvestatavad magamiskohad, seda eriti, kui sul on sinna lisada ka mugav kattemadrats.

Juhul, kui vajad koju lisa panipaikasid, siis nurgadiivani pesukastid kuluvad ära. Siinkohal soovitame aga olla ettevaatlikud juhul, kui tegemist on väiksema toaga, kus on palju mööblit. Suur ja raske mööbel mõjub väikeses toas massiivsena, pesukastiga nurgadiivan samuti. Alt lahtise osaga, jalgadel seisev nurgadiivan on palju õhulisem ning sobib väiksesse tuppa paremini.


Sisestatud: 26.01.2022

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki