Artiklid ja uudised

Rotangist aiamööbel, taimed ja tulukesed – loo üks hubane aianurk

Esimene kätte sattunud aiamööblikomplekt, kus on suvaline laud ja paar tooli, on hea kiire lahendus, ent ei aita kaasa mugava ja mõnusa aianurga loomisele. Pärast hoolikat valikut soetatud metallist, puidust või rotangist aiamööbel teenib sind hoopis paremini. Aed võib olla elutoa pikendus, suvealternatiiv köögile ja söögitoale, mängumaa lastele, kohtumispaik sõpradega või ka lihtsalt nurk, kus lõõgastuda.


Rotangist aiamööbel ehk materjal on tähtsam, kui sa arvad
Tihtipeale vaatame vaid aiamööbli välimust ja teeme ostuotsuse vastavalt sellele. Tegelikult peaks mõtlema materjalile. Sobivalt valitud materjal on võtmeks, et aiamööbel peaks vastu võimalikult kaua ning oleks mugav kasutada. Ja kuigi materjalid on kõik erinevate omaduste ja võimalustega, siis üks lähenemine on sama, olenemata sellest, millist materjali eelistad – investeeri kvaliteeti.

Igal materjalil on odavamaid ja kallemaid lahendusi ja kuigi kallimad lahendused võivad võtta eelarvest suurema osa, siis pikas plaanis tasub see ära. Eriti sel juhul, kui hooldad vastavalt tootjapoolsetele juhistele. Näiteks rotangist aiamööbel – korrektse hoolduse korral sobib kvaliteetne aiamööbel kasvõi lastele pärandamiseks!

Leia mööblile parim koht
Kokkupandav või üksteise otsa ladustatav terrassimööbel sobib lisaistmeteks ja väiksematesse aedadesse. Avaramatesse aedadesse mahub ära mööbli täiskomplekt ning U- või L-kujuline diivanikomplekt. Järjest rohkem kohtab aedades ka mugavaid ripptoole ning rippdiivaneid.

Kui sa pole välja valinud ühte kindlat kohta või tead, et tahad istumisnurga asukohta muuta, on igal juhul mõistlikum soetada kergesti liigutatav lahendus. Oma kergema kaalu tõttu on heaks lahenduseks plastmassist või rotangist aiamööbel. Puit ja metall, kuigi ka oma boonustega, on oluliselt raskemad, kui võrdluseks on rotangist aiamööbel.

Enne Kaup24 osturetkele suundumist mõtle sellelegi, kuhu aiamööbel paigaldada. Lisaks mõõtudele pea silmas päikese liikumist ning enda eelistusi. Osad inimesed eelistavad püsida varjus, teised tahavad kätte saada iga viimase kui päikesekiire. Kes kasutaks aianurka hommikusel ajal, kes pigem õhtustel perioodidel. Seda arvesse võttes saad ka aiamööbli paigutada enda jaoks loogiliselt.

Kuidas puhkenurk veelgi mugavamaks muuta?
Karbist väljavõetud rotangist aiamööbel ei garanteeri veel mõnusa atmosfääriga aianurka. Paar nutikat lisandit ja oledki loonud lahenduse, kus on kõikidel mõnus olla. Ära pelga kasutada majaseinu, mis muidu kipuvad tühjaks jääma. Seinad on ideaalseks kohaks, kuhu paigutada taimi, riiuleid, kunstiteoseid või ka mõnusa olemise loomisele kaasaaitavaid tulukeste kette.

Alati on armastatud lahenduseks sopikesed ja eraldatud nurgad. Sirmid, ronitaimedega kaetud liigutatavad vaheseinad ja ka kõrgemad peenrakastid on kõik Hansapost poes kergesti saadaval ning head ruumieraldajad. Ning kuigi see võib tunduda hoopis vastupidise lahendusena, aitab ala osadeks jaotamine väikest aeda visuaalselt hoopis suuremaks muuta!

Kohe maja kõrvale paigutatud istumisala võib täiendada varikatusega! See pakub kaitset nii vihma kui päikese eest, pikendades kasutuseks sobilikku aega. Teine võimalus varju tagamiseks on suur iseseisvalt püsiv päikesevari. Lisa stiilne rotangist aiamööbel ning selliselt on sinu aianurka oodatud ka need, kes eelistavad päikesest hoiduda aga tahaksid siiski õuesolemist nautida.

Sisestatud: 01.07.2022

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki