Artiklid ja uudised

Kolm ideed nutikaks kodu renoveerimiseks


Kodu renoveerimine on suur ettevõtmine, mis sisaldab nii plaani paika panemist, teostust kui ka vajalike ressursside leidmist. Oleme sinu jaoks pannud kokku kolm ideed, mis aitavad kodu renoveerida nutikalt: nii aja- kui ka raha säästlikult. Tutvu meie nõuannetega ja loo oma unistuste kodu!

Mõtle oma sammud läbi
Kodu renoveerimine vajab plaani. Ideaalne plaan sisaldab nii kõiki vajalikke töid, mida ja soovid enda kodus teostada; kui palju aega ning rahalisi vahendeid selleks vajad. Mõtle läbi, kas soovid vaid kergemat remonti, mis sisaldab seinade ülevärvimist, tapeedi vahetust ning uut mööblit või planeerid kapitaalremonti, mille raames ka vahetada ära vanad torud või elektrijuhtmed. Sellest, millised ehitustööd on plaanis, sõltub ajaline kui ka rahaline kulu.

Kui tööd on teada, on võimalik koostada esialgne eelarve. Kõikide kulude kokku löömisel selgub, kui palju vahendeid selle jaoks vajad. Nii remondilaen kui ka säästude kasutamine on ühed populaarsemad viisid, kuidas renoveerimisega kaasnevaid kulusid kaetakse. Remondilaen sisaldab aga vahendeid, mida endal ei ole ja selle võtmisel tuleb teha kindlasti kaalutletud otsus, sest nagu öeldakse, siis laenud on võõra oma.

Koos eelarve koostamisega, võiks panna paika ka ajalise raami. Kõiki töid ei ole vaja teha ühel ajal. Näiteks võid renoveerimise tööd jagada kasvõi kogu aasta peale ära. Oluline on aga teostada kõike loogilises järjekorras. Seda, kuidas täpsemalt tööde järjekord paika panna, aitab mõista mõni ehitusvaldkonna ekspert või ehita. Juhul, kui oled ehitustöödega juba tuttav, on ajalise plaani paika panemine üpriski kerge.

Löö käed külge
Kulusid aitab kokku hoida see, kui sa ise saad enda käed külge panna. Muidugi sõltub see kõik sellest, kui palju sul on selleks aega või millised on sinu oskused. Aga ka siis, kui sul puuduvad ehituslikud oskused ja varasem kogemus, saad palju ära teha. Näiteks on sul võimalik eemaldada seintelt vana tapeet või võtta enda peale väiksemate pindade värvimine.

Kui sul on varasem kogemus kodu renoveerimisel, siis arvesta kohe enda plaani sisse tööd, mida teed ise ja mille jaoks ei vaja abikäsi. Aina enam leidub ka inimesi, kes soovivad kodu renoveerimise töid õppida. Selle jaoks kasutatakse nii erinevaid videoõpetusi kui ka konsulteeritakse spetsialistidega. Leia ise need võimalused, kuidas saad remonditöödes kaasa teha!

Taaskasuta
Taaskasutamine sul on käsil ka kodusisustuse uuendamine. Oled kindlasti märganud, milline võib olla vanamööbli kui ka uuemat sorti mööbli kvaliteedi vahe. Lisaks võib tihti olla vanamööbli kasutamine uue ostmisest palju soodsam. Loo oma kodust unikaalne paik ning leia võimalusi selle sisustamiseks kasutatud mööbliga. Kõige lihtsam on seda teha, kui kasutada ära erinevaid kappe, riiuleid, toole ja laudu, mida saab kerge vaevaga üle värvida ja anda täiesti uus väljanägemine. Ka pehmemööbli taaskasutus on võimalik, aga selle korda tegemine nõuab natukene enam oskuseid.

Sisestatud: 02.08.2022

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki