Artiklid ja uudised

Kuidas kujundada koju õdus terrass?

Kui sinu peas mõlguvad mõtted, kuidas luua kaunist, praktilist ja samal ajal hubast terrassi, siis oled jõudnud õigesse kohta. Oleme pannud kokku mõned soovitused, kuidas luua ideaalne paik mõnulemiseks ja pere ning sõpradega aja veetmiseks. Allolevast artiklist saad teada, millised on ideaalsed aialauad ja muu aiamööbel õue, kui ka seda, kuidas teha õige aiatoolide valik. Tutvu lähemalt ja loo kaunis terrass oma koju!


Kõik algab plaanist
Terrassi kujundamiseks on väga palju erinevaid viise. Kõik algab sellest, mida sa ise sellelt ootad. Kas sa soovid luua väikese pesa, kus on hea raamatut lugeda ja öist taevast nautida, või soovid luua mõnusa paiga, kus võõrustada enda sõpru ja valmistada maitsvaid õhtusööke. Sellele lisaks mängi rolli nii terrassi suurus kui ka eelarve, mida oled valmis kujundamiseks kasutama. Seetõttu on meie esimeseks soovituseks mõelda läbi, millist terrassi soovid kujundada ja mis on see, mis sealt kindlasti ei tohiks puududa. Kas selleks on näiteks suur aialaud või hoopiski väike tulease? Kas soovid, et sinu terrassi kaunistaksid erinevad taimed või eelistad lihtsat minimalistlikku kujundust? Kui sul on esialgsed mõtted kirjas, saab liikuda edasi põhilise juurde.

Aiamööbel peab olema vastupidav
Kõige enam võtab terrassil ruumi aiamööbel, samuti on tegemist ka tõenäoliselt kõige kulukama osaga. Aiamööblit valides tuleb lähtuda vastupidavusest, see tähendab seda, et nii aialaud kui ka -toolid, mida soovid enda terrassile soetada, peaksid kindlasti olema niivõrd head, et peavad vastu nii kuuma päikese kui ka suure saju käes. Kõige kindlam on alati soetada spetsiaalselt õues kasutamiseks loodud mööblit, sest see on valmistatud ja viimistletud materjalidega, mis on loodud välitingimustesse.

Aiamööblit valmistatakse erinevatest materjalidest, sa võid valida nii puitmööbli, rotangi, plastiku või hoopiski metalli vahel. Kõik sõltub sinu maitse eelistustest kui ka eelarvest. Paljude eestlaste viimase aja lemmikuks on saanud puitmööbli kõrval rotangist valmistatud aiamööbel. Seda on kerge hooldada, see on väga kerge kui ka kauni välimusega. Kui soetad pehmeid tekstiile sisaldavat mööblit, siis veendu ka viimase materjalis. Ka see võiks olla õues kasutamiseks loodud. Paljud õue tekstiilid on valmistatud materjalidest, mis on nii UV-kindlad kui ka kergelt puhastatavad ja kiiresti kuivavad.

Dekoratsioonid loovad hubasuse
Terrassi kujundamisel tuleb alustada olulisemast ehk mööbli valimisest, kuid ei tasu unustada, et väikesed detailid loovad terviku ja toovad ruumi hubasust. Seetõttu tuleb sama palju rõhku panna ka dekoratsioonidele. Nendeks võivad olla nii erinevad valgusketid või õuevalgustid, mis annavad mõnusat valgust pimedateks õhtuteks. Üheks võimaluseks on riputada valgustid lakke või seinale, teine variant on valida välja jalgadel asetsevad õuevalgustid või suuremad laternad, kuhu asetada küünlad.

Vali välja ka erinevad õuelilled, mis riputada kas amplite või asetada pottidega terrassile. Nende võivad olla nii ilutaimed, aga ka erinevad maitsetaimed, mida kasutada toiduvalmistamisel.

Lähene dekoratsioonide valimisele loovalt ja sellest, millist stiili soovid luua. Oluline on see, et terrass, mida lood, vastab sinu soovidele ja ootustele!

Sisestatud: 25.08.2022

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki