Artiklid ja uudised

Mööbli kolimine: 5 praktilist nõuannet

Mööbli kolimine võib olla üks keerulisemaid ja väljakutseid esitavamaid osasid kogu kolimise protsessist. Kasutades õigeid ja nutikaid võtteid pole see aga niivõrd stressirikas.

Jagame sulle siin nippe, mida järgides kolid nagu tõeline professionaal. Tutvu praktiliste nõuannetega, mis aitavad sul transportida mööbli ohutult punktist A punkti B!


Tark ei torma, vaid planeerib
Tormamine ei vii kaugele ja seda eriti mööblit transportides. Mööbli kolimine tuleb põhjalikult läbi mõelda, et vältida üleliigset rapsimist ja sellest tekkivaid vigastusi endale ja mööbliesemetele.

- Vaata, kui palju mööblit on vaja transportida.
- Mõõda ukseavad nii oma praeguses kodus kui ka uues, et veenduda, et kogu vajalik mööbel mahuks välja ja sisse.
- Arvesta välja, kui palju mahub sinu autosse või tellitud kaubikusse.
- Küsi abi. Kui selgub, et kolimine ei ole jõukohane, siis kaasa abilisi, kas oma tuttavaid või telli vastav teenus kolimisettevõttelt.

Kolimisteenused sisaldavad nii mööbli demonteerimist, vajadusel ka pakkimist ning transporti ukselt uksele. Ettevõtte Kolimisrõõm soovitab kaaluda professionaalse abi kaasamist, kui sul on palju suuri ja raskeid mööbliesemeid, mida ei ole kerge üksinda transportida.

Alusta puhastamisest
Kui plaan paigas, asu tegutsema! Ettevalmistus on kogu kolimise võtmeteguriks. Selleks, et saaksid oma uues kodus pakkida lahti puhta mööbli, alusta selle puhastamisega. Eemalda kõik asjad, paki need korralikult kastidesse ja puhasta seejärel mööbel tolmust ja plekkidest.

Pehme mööbli puhastamiseks kasuta tolmuimejat, et eemaldada üleliigne tolm ja vajadusel puhastada ajapikku tekkinud plekid. Kasuta puhastamisel alati neid võtteid, mis on mõeldud vastava materjali puhastamiseks.

Võta mööbel lahti
See on üks aeganõudvamaid mööbli kolimise protsessi osasid ja samal ajal ka üks olulisemaid. Mida rohkem saad mööbli lahti võtta, seda kergemaks muudad nii selle transpordi, autosse pakkimise kui ka vähendad võimalike kahjustuste tekke tõenäosust..

Juhindu järgmistest soovitustest, et muuta mööbli kolimine kergemaks:

- Eemalda laudade jalad ja lauapind.
- Võta kogu voodiraam lahti, sealhulgas eemalda peats ja voodijalad.
- Eemalda kappidelt nupud ja sahtlid.
- Võta ära diivanitelt ja tugitoolidelt jalad ja eemaldatavad padjad.

Paki korralikult
Mööbli lahti võtmisel tekib palju väiksemaid detaile, võta nende jaoks kasutusele väikesed karbid või kotid ja märgista need ära vastavalt mööbliesemele. Vajadusel kasuta pakkimisel lisamaterjali, et vältida õrnemate detailide kahjustamist.

Ülejäänud mööbel paki korralikult kas mullikilesse, plastikkotti või kasuta mõnda muud pakkevahendit. Suurematesse plastikust kottidesse saab asetada pehme mööbli osad, mullikile sobib see-vastu õrnemate detailide kaitsmiseks.

Liiguta ettevaatlikult
Palju õnne, suur osa tööst on nüüdseks tehtud! Jäänud on asjade turvaline transportimine autosse ja seejärel juba mööbli kokkupanek. See on nüüd koht, kus tuleks kindlasti kaasata abilisi, et end ega ka mööblit mitte vigastada. Kasutades professionaalset kolimisteenust, võid südamerahus lubada endale puhkepausi ja usaldada kõik spetsialistide kätte.

Kui oled otsustanud kolimise oma jõududega ära korraldada, kutsu appi tuttavad, kes aitavad mööbli tõstmisel ja vedamisel. Kasuta tekke ja teisi pehmeid tekstiile mööbli vedamiseks või soeta spetsiaalsed raskete asjade kolimiseks mõeldud abivahendid. Ära pusi üksi - koos on lõbusam ja ohutum!

Mööblit on liiga palju või sul ei ole aega? Kolimisfirma tuleb sulle appi, kui üksi ei jaksa või jääb puudu vajalikust ajast.

Kolimisrõõm aitab sind hea meelega nii mööbli pakkimisel kui ka transpordil. Usalda oma sisustus spetsialistide kätesse ja tegele kõige muuga, mis on oluline!

Sisestatud: 09.03.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki