Artiklid ja uudised

Pimendav ruloo aknaraamile sobib nii magamis- kui ka lastetuppa

Pimendav ruloo aknaraamile paigutatuna sobib kõikidesse eluruumidesse, kus soovid piirata üleliigse valguse sissepääsemist. Paigalda see kodukontorisse, lastetuppa või hoopiski magamistuppa.
Pimendav ruloo aknaraamile sobib igale poole ja seda saab kasutada koos kardinatega, mis aitavad ruumi tuua rohkem pehmust ja struktuuri. Kuidas valida sobiv ruloo ja mida arvestada valikut tehes? Tutvu nõuannetega!


Kuidas valida sobiv pimendav ruloo aknaraamile?
Esiteks tuleb mõelda, milline pimendav ruloo aknaraamile valida. Ruloosid on väga erinevaid. See võib olla kas kassettruloo, voldikkardin, ribakardin. Erinevad variandid erinevad üksteisest nii kasutuse kui ka disaini poolest, mistõttu tuleb siin arvestada oma maitsega. Voldikkardinad on ühed praktilisemad, sest neid saab tavaliselt reguleerida nii all kui ülevalt äärest. Nii saab katta just sellise osa aknast, mis on vaja.

Kui on teada, millise disainiga pimendav ruloo aknaraamile valida, saab edasi liikuda juba järgmiste sammude juurde, milleks on värvi ja õige mõõdu leidmine.
Alustame värvist, sest selle valimine võib olla kõige aeganõudvam. Aknaraamile kinnitatav ruloo tuleb valida värvitoonis, mis sobib sinu koju. Selle jaoks tasub arvestada kõikide toonidega, mis on ruumis kasutusel. Kas toas on soojemad või külmemad toonid? Millised värvi domineerivad? Kas pimendav ruloo aknaraamile on ainu aknakate, mida planeerid tuppa?

Nende küsimuste põhjal saab mõelda läbi enda soovid. Värvivalikul lähtu interjöörist ja vali kas tagasihoidlik ja ajatu värv nagu kreemikas valge, hall, hele pruun, või midagi, millega interjööri rikastada. Kui sa oled planeerinud akendele ka kardinad, siis soovitame valida pimendav ruloo aknaraamile, mis on kergetes ja tagasihoidlikes värvides ja panna rõhku põnevatele mustritele ja värvidele kardinaid valides.

Mis mõõdus pimendav ruloo aknaraamile sobib?
Järgmiseks tuleb valida õigetes mõõtudes toode. Kaup24-st ja Hansapostis leiab erinevad pimendavad rulood, mis sobivad paljudes erinevates mõõtudes akendele. Selleks, et osata valida sobiv toode, on vaja teada akende mõõte.

Mõõtmiseks tuleb otsustada, kas ruloo paigldada aknaava vahele või ette. Mõõda akende kõrgused ja laiused. Soovitame igaks juhuks mõõta mõlemad tulemused kahest kohast, sest need võivad mõnes majas natukene erineda. Võta arvesse alati suurimat tulemust. Sõltuvalt ka sellest, kas pimendav ruloo aknaraamile läheb klaasiliistu peale või mitte, tuleb mõõta ka selle jaoks vajalikud mõõtmed.

Kui mõni meelepärane pimendav ruloo aknaraamile on välja valitud, siis vaata, milliste mõõtudega toode on saadaval. Paljude toodete juures on ka kirjas, millised on mõõdud ja kuidas toodet paigaldada. Järgi toote juhiseid ja vaata, kas selliselt sinu välja valitud pimendav ruloo aknaraamile sobib või mitte. Küsimuste korral pöördu edasimüüja poole, et olla kindel sobivas tootes.

Sisestatud: 23.03.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki