Articles and news

Habitare 2012 Helsingi messikeskuses 12.-16. september


Habitare on igal aastal korraldatav Soome suurim ja esinduslikem mööbli, disaini ja sisekujunduse mess, mis toimub juba 23. korda.

Sel aastal leiab mess aset 12.-16. septembril Helsingi Messikeskuses.

2011. aastal oli 584 eksponenti ja ligi 70 tuhat külastajat, neist 17 tuhat erialaga seotud spetsialisti. Eestist on Habitarel traditsiooniliselt üle poole tuhande külastaja.

Selgi aastal on kogu Helsingi messikeskuse pind on hõivatud eksponentidega.
Habitare mess on osa ametlikust World Design Capital Helsinki 2012 programmist.

Messil on väljas tootegrupid:
kodu- ja kontorimööbel, köök, vannitoad ja saunad, kaminad ja tulekolded, valgustusseadmed, interjööri tekstiilist dekoratsioonid, lisavahendid interjööri dekoreerimiseks, lai valik sisekujunduse materjale ja seadmeid. Esindatud on ka Soome erialased väljaanded, haridusasutused ning erinevate teenuste pakkujad.

Eestist osalevad sel korral: Eesti Disaini Maja ja Eesti Disainerite Liit, Balteco AS, Duo-Line OÜ, Scanwood OÜ, Khis OÜ, Saaremaa Sepad OÜ, Suwem AS, Volume Design OÜ.


Habitare messi ajal toimub hulgaliselt teemakohaseid üritusi.
Uudsena on reis ajas (Aikamatka), kus on väljas ülevaade Soome igapäevaelust 50.-ndatest kuni kaasajani. Näitusel on nii tekstiili, valamuid, mööblit jm algupärast sisustust. Korraldajaks on disainimuuseum.

Made in Finland alal on väljas Soome mööbel. Seekord on tähelepanu keskmes puuseppade töö: projekteerimisest transpordi ja valmismööbli kohalesobitamiseni välja. Omaette väljapanek on kiiktoolidest. Messil kuulutatakse välja vastava konkursi võitja.

Habitare disainiala Ahead! teemaks on vastutus/responsibility.
Ahead! alal teemaväljapanek TrashDesign on sel korral keskendunud hotellile – välja on pandud jäätmekasutusest sündinud 18 erinevat hotellituba ja hotelli vastuvõtuvõturuumi.
EcoDesign alal on antud disaineritele vabad käed, et puud lähtematerjalina kasutades luua ökoloogiliselt käsitletavat sisustust. 2009. aastal alguse saanud EcoDesign on osutunud populaarseks ja kohale tulnud disainerid on endale nime teinud kogu maailma ulatuses.



Samaaegselt Habitarega on messikeskuses muidki messe.
VALO – LIGHT - VALGUS – kaasaegsed valguslahendused, valgustid. Messi programmi raames kuulutatakse välja võitja LUMINORD – Nordic Luminaird Design Competition konkursil. Välja on pandud konkursitööd. Esmakordselt on erialaspetsialistidele suunatud ProValo alal tähelepanu all avalikus ruumis, parkides, puiesteedel kasutatavad valgustid ja –lahendused.

ArtHelsinki on kaasaegse kunsti mess, kus on väljas galeriid maalide, skulptuuride, joonistuste ja fotodega. Teemaks on sel aastal Itaalia, kust osalevad mitmed galeriid.

Salon Helsinki on antiigi, käsitöö ja vintage müügimess. Osaleb üle poolesaja müüja.

Ürituste info, messil osalejad ja muu olulise leiab korraldajate kodulehelt.

Mess on avatud külastajatele järgmiselt:
K 12.9. kl 10-18 ja N 13.9. kl 10-14 spetsialistidele, kutsetega
Kõigile külastajatele:
N 13.9. kl 14-19;
R 14.9. kl 10-19;
L 15.9. kl 10-18;
P 16.9. kl 10-18

Messile pääseb kutsete ja piletiga.
Piletid tavakülastajate päeval messikeskuse kassas 15 €,
lapsed 7-15 10 €,
perepilet 35 €.
Spetsialistide päeval pilet 30 €.
Profexpo OÜ pakub soodsaid messipääsmeid 10 € tk.

Profexpo OÜ, Soome Messide esindaja Eestis pakub soovijatele ühepäevast messikülastusreisi.
12. ja 13. september Tallink Star
Väljumisega Tallinnast 7.30 ja Helsingis 9.30
bussitransfeer Läänesadam – messikeskus - Läänesadam
messipääse
tagasisõit kell 17.30 ja Tallinnas 19.30

Paketi maksumus 66 € ja koos hommiku- ja õhtusöögiga laevas 96 €

Soovides messikülastuspaketti, saata 5. septembriks info@profexpo.ee külastaja nimi, sünnipäev, kontakttelefon ja arve tasuja andmed.

Submitted: 03.09.2012

You may also be interested in the following articles

click to see all