Articles and news

Tiikpuidust põrand vannituppa - nõu annab FineFloors

Kes kord on endale puitpõrandad paigaldanud, siis reeglina enam muid põrandamaterjale ei soovi. Puitpõrand sobib väga hästi kõikidesse ruumidesse, aga vähemtuntud on fakt, et puitpõrand sobib väga hästi ka vannituppa.

 Source: www.finefloors.ee

Source: www.finefloors.ee

Tõsi, niisketesse ruumidesse ei ole hea paigaldada tavalist männi- või kuusepuitu, küll aga sobib tiigipuu imehästi kasutamiseks just ruumides, kus on suur õhuniiskus või vesi. Kasutades tiikpuud ei ole puidust dushiruum enam kättesaamatu unistus, vaid käegakatsutav võimalus olla unikaalne. Tiikpuidust on võimalik teha vanniümbriseid, vanne, dushipõrandaid jne.

 Source: www.finefloors.ee

Source: www.finefloors.ee

Tiikpuu, tuntud ka kui teakpuu või tikapuu, kasvab üle kogu India, samuti Tais, Indoneesias ja Jaaval. Tiikpuud eristab teistest enamlevinud puiduliikidest tema kõrge õlisisaldus, mis teeb ta vetthülgavaks. Tiikpuu talub ka väga hästi kuumust ja temperatuurikõikumisi, mistõttu on sobilik ka saunas kasutamiseks. Omadustelt on tiikpuu suhteliselt tume puit, millel on iseloomulik lõhn ja mis tundub käega katsudes õline.
Tiikpuu töötlemine on suhteliselt kerge nii käsitsi kui ka masinatega, kuid arvestada tuleb, et tänu mineraalidele puidus nüristuvad tööriistad kiiresti.

 Source: www.finefloors.ee

Source: www.finefloors.ee

Tiikpuitu kasutatakse kõige rohkem laevatekkide, -käsipuude,- luugiavade ja aerude valmistamisel, kuna tiikpuu talub väga hästi soolast vett ja on samal ajal silmale ilus vaadata. Kodustes välitingimustes sobib tiikpuu hästi näiteks aiamööbli valmistamiseks või basseini ääristamiseks.
Ka FineFloors põrandameistrid on valmistanud tiikpuidust mitmeid põrandaid, terrasse ja vannitubasid. Soovi korral saab põrandasalongist tellida nii tiikpuitu eraldi kui ka koos paigaldusega.

FineFloors Põrandasalong
www.finefloors.ee
Facebook

Submitted: 10.05.2016

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all