Articles and news

Eksootiline bambusmööbel on pilkupüüdev ja lisab ruumi isikupära ning hubasust

Kui soovid oma koju eksootilist mööblit, mis on naturaalne ja keskkonnasäästlik ning samas ka pilkupüüdev ja vastupidav, siis bambusest valmistatud mööbel on selleks suurepärane valik. Bambuskeskusest on nüüd võimalik ka esmakordselt Eestis soetada laias valikus toorbambusest ja bambusvineerist mööblit ja sisustuselemente.

 Source: www.bambuskeskus.ee

Source: www.bambuskeskus.ee

Bambus on keskkonnasäästlik ja tervislik

Bambus on äärmiselt keskkonnasõbralik alternatiiv teistele puiduliikidele ja sünteetilistele materjalidele ning see on muutumas järjest populaarsemaks ka kodu sisustamisel. Rohelise mõtteviisiga kodusisustajad ja disainerid, kes otsivad looduslähedasi, omapäraseid ja eelkõige eksootilisi sisustuselemente, leiavad et bambusest valmistatud tooted on selleks ideaalne lahendus. Idamaise feng shui õpetuse järgi on bambus tervise ja tarkuse sümbol, mis kujutab igavest noorust, naeru, rahu ja õnne. Näiteks Hiina kultuuris on bambus tõeline härrasmees - ta on paindlik ja tugev, vajades üsna vähe hoolt, ent olles samal ajal kõige kasulikum taim.

Bambuse kõige hämmastavam omadus on tema erakordselt kiire kasv. Maailmas ei leidu kasvutempos bambusele ühtegi võrdväärset elusorganismi. Selline kasv võimaldab sagedast raiet ilma, et see kahjustaks bambusmetsade ökosüsteemi. Erinevalt teistest puiduliikidest on bambus väga jätkusuutlik ja kiiresti taastuv. Bambuse lõikamisel ei pea istutama uusi taimi, sest maa-aluste risoomide abil kasvatab ta kogu aeg võsusid juurde. Bambuse kasvatamisel ei ole tarvis kasutada pestitsiite, väetiseid ega muid mürgiseid kemikaale.

 Source: www.bambuskeskus.ee

Source: www.bambuskeskus.ee

 Source: www.bambuskeskus.ee

Source: www.bambuskeskus.ee

Bambuse eelised

Erinevalt teistest puiduliikidest on bambusel palju praktilisi ja ökoloogilisi eeliseid. Bambuse eriline ehitus ja kiud teevad bambuse väga vastupidavaks. Bambus on puiduliikidest kõige tugevam ja võrreldav isegi terasega. Samuti ei reageeri bambus nii tugevalt ruumide niiskuse muudatusele kui teised puiduliigid ning on vastupidav nii mädaniku kui ka hallituse suhtes.

 Source: www.bambuskeskus.ee

Source: www.bambuskeskus.ee

 Source: www.bambuskeskus.ee

Source: www.bambuskeskus.ee

Bambusmööbel nüüd ka Eestis

Bambuskeskusest leiab laias valikus toorbambusest ja bambusvineerist valmistatud voodeid ja canopy voodeid, mille kõrvale on võimalik valida samast sarjast öökappe, kummuteid, peegleid ja sisustusredeleid. Samuti leiate ka huvitavaid ja stiilseid käsitöövalgusteid nii bambusest kui ka imekaunitest merekarpidest, mis kõik on käsitsi mustritesse seatud. Bambuskeskus on seadnud eesmärgiks pakkuda Eesti mööbliturul klassikalise mööbli kõrval ka midagi uut, eksootilist ja põnevat. Meie püüdlus on pakkuda sünteesi Aasia ja Euroopa disainist. Kogu meie poolt pakutav kvaliteetne ja looduslähedane bambusmööbel on valminud käsitööna ja ennast õigustanud Euroopa turul juba viimased 15 aastat” ütleb Bambuskeskuse projektijuht Mati Koppel.

 Source: www.bambuskeskus.ee

Source: www.bambuskeskus.ee

Uuri bambusmööbli kohta lähemalt Bambuskeskuse kodulehelt ja ammuta infot ja inspiratsiooni ka Facebookist.





Submitted: 15.06.2016

Bambuskeskus - eksootiline sisustus

Phone:
+372 5895 0720
Address:
Tervise 30 , Keila, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

click to see all