Articles and news

10 kasulikku nõuannet terrassi hoolduseks


Parim aeg terrassi hooldusõlitamiseks on kevadel. Töö tegemiseks tuleb valida kuiv ja soe ilm ning jälgida, et ka öine temperatuur ei langeks alla +10°C. Liiga kuuma päikesepaistega pole hea õlitada, sest siis kuivab õli liiga kiiresti ega jõua puitu imbuda. Vältida tuleb tugevat tuult, vihma ja udu ning arvestada, et töödeldud pind jõuaks kuivada enne õhtuse kaste teket.

Meil on sulle 10 nõuannet
1) Esmalt tõsta terrassilt ära mööbel ja kõik muud esemed. Seejärel pühkida terrass puhtaks liivast, prahist, tolmust ja muust mustusest. Kui terrass on kaua hooldamata ja kattunud samblaga, tuleb kõigepealt sammal eemaldada ja seejärel töödelda terrass mikrofloorat hävitava vahendiga. Järgida toodete kasutusjuhendeid!


2) Taimed/muru terrassi servas katta kinni polüetüleenkilega, et vältida nende võimalikku kokkupuudet happelise puhastusvahendi ja õliga. Samuti teipida kinni detailid mis ei tohi pesuaine ja õliga kokku puutuda.Kindlasti kaitsta ka oma käsi!


3) Enne puhastusaine kandmist terrassile niisutada terrass kergelt veega. Puidupuhastusvahend segada enne kasutamist läbi ja kanda pinnale pintsliga piki terrassilaudu. Lasta vahendil mõjuda 15 minutit ja siis nühkida pesuharjaga terrass üle. Pärast pesemist loputada terrass rohke koguse veega, et puidupuhastusvahendis sisalduv oblikahape ei jääks laudadesse. Loputamiseks on õige kasutada pihustusotsaga aiavoolikut. Ei ole hea kasutadasurvepesurit sest tugev veejuga võib rikkuda terrassilaudu!

4) Pestud terrass peab kuivama vähemalt 1-2 ööpäeva (puidu niiskussilsaldus peab jääma vahemiku 18…20%) enne kui saab õlitama hakata. Kui kahtlete kas terrass ikka on kuiv siis parem laske veel kuivada. Märja laua sisse õli ei imbu ja kasu õlitamisest pole!


5) Terrassiõli võib kasutada värvituna või toonituna. Soovitame kasutada toonitud õli, sest värviline terrassiõli on ilmastikukindlam.
Soovitame tooni sobivust testida väikesel pinnal, sest aluspinna toon mõjutab suuresti lõplikku värvitooni!

6) Enne kasutamist segada terrassiõli hoolikalt läbi, samuti tuleb õli segada töötamise ajal, eriti oluline on segamine toonitud õli puhul! Juhul, kui Teil on mitu purki terrassiõli, segage need kokku, et tagada ühtne värvitoon.


7) Soovitame õlitamiseks kasutada naturaalse karvaga või naturaalse ja sünteetilise karvaseguga pintslit.
Pintsel võiks olla terrassilauast 10..15mm laiem!

8) Terrassiõli kanda pinnale piki lauda õhukese kihina küllastumiseni. Alustada servast ja liikuda ühe laua kaupa. Jätkukohtade vältimiseks õlitada kogu pind korraga. Jälgida et ei jääks töötlemata kohti. Eriti hoolikalt viimistleda puidu otsapinnad. Vältida liigset õlitamist, õliloikude tekkimist ning et rihveldatud laua soontesse ei jääks paksu õlikihti. Eemaldada üleliigne õli lapiga!

9) Tavaliselt piisab ühes kihis õlitamisest, kuid kui terrass on kaua hooldamata võib vaja minna kahte kihi. Teise kihi saab peale kanda alles peale esimese õlikihi kuivamist ehk mitte varem kui järgmisel päeval!


10) Lasta õlil kuivada vähemalt ööpäev, kui võimalik siis kauem, enne kui terrassihooaega avada!

Vaata mööblivalikut e-poes

Submitted: 27.04.2020

Eesti Vanavara

Phone:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all