Articles and news

Õige saun turgutab ja lõõgastab!

Saunaskäik peaks tagama tervisliku lõõgastuse, olgu omaette mediteerides või pere, sõprade ja trennikaaslastega aega veetes. Tegelikult ei naudi aga paljud inimesed sauna kõrvetavat ebaühtlast leili ning hapnikuvaest õhku.

Nüüd on olemas lahendus – Saunumi unikaalne tehnoloogia muudab saunaskäigu ühtlaselt mahedaks, mõnusaks ja ergutavaks.

„Me kõik ootame, et saun mõjuks lõõgastavalt ja tervistavalt, aga paljudele inimestele on saunaskäik kannatus – ehkki seda teistele enamasti ei tunnistata. Tulikuum veeaur, mis kõigepealt koguneb lae alla ja kondenseerub siis inimese nahale, on paljudele täiesti talumatu,” räägib Saunumi esindaja Henri Lindal.







Saunum muudab sauna mõnusaks!
„Koos Tallinna Tehnikaülikooliga viisime läbi uuringu, millest selgus, et klassikalises saunas võib temperatuuri erinevus pea ja jalgade juures olla koguni üle 90 kraadi. Ideaalis võiks see aga nii üleval, lae all, kui ka allpool, jalgade juures, olla ühesugune. Seepärast saigi loodud unikaalne Saunumi tehnoloogia, mis segab ülemise kuuma õhu alumise jahedama õhukihiga ja tagab saunaruumis ühtlase temperatuuri.”

Uuringust selgus veel, et enamasti on Eesti saunades CO2 tase soovitatust palju suurem (üle 2000 ühiku). Sellises keskkonnas võib kergesti tekkida stressitunne, sest süda pumpab verd kehas eriti kiiresti, et jahutada aju, see aga kiirendab pulssi, mistõttu väsimus on kiire tulema.

Ka ilmnes uuringust, et Eesti saunade üks suur probleem on kesine ventilatsioon. Ventilatsiooniava kipub saunadel olema ainult laes, mistõttu kogunebki kuum aur lae alla ja õhuringlust ei teki. Õigesti ehitatud saunas peaks ventilatsioon olema ehitatud nii, et sissepuhe on leiliruumi laes (kerise läheduses) ning väljatõmme diagonaalis leiliruumi alumises kaugemas nurgas.







Saunum tooted Mustamäe Puumarketis

Saunumi keriste ainulaadne tehnoloogia ühtlustab kuuma ja külma õhuvoolu, segades kõrge CO2 tasemega õhku hapnikurikkama õhuga (näiteks õhuga, mis leiliruumi ukse alt sauna pressib) ning laseb saunas korralikult higistada ja häirimatult hingata, selgitab Lindal ning nendib, et tema tutvusringkonnas on nüüd saunainimesteks saanud ka need, kes varem väga leili võtma ei kippunud.

Submitted: 23.11.2020

Puumarket AS

Phone:
+372 679 1551
Address:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all