Articles and news

PALKMAJA EELISED


PALKMAJA ON LOODUSSÕBRALIK
Puit on meeldiv ja soe materjal, lisaks aitab selle tarvitamine pidurdada kliima soojenemist. Olukorras, kus maakeral rahvastik kasvab, inimkond vajab üha enam toitu ja seega ka rohkem põllumaad, ei saa loota uute metsamaade rajamisele. Selleks, et uus metsapõlvkond saaks tekkida, tuleb vana raiuda ning puitu kasutada. Parim koht puidu kasutamiseks on ehitamine. Ehitistes olev puit tõmmatakse süsinikuringest välja pikaks ajaks, ja kui palkmaja kunagi lammutatakse, on puit kasutatav uue rohelise energia tootmiseks.

Energiat säästab puit nii tootmisel kui ka kasutamisel. Näiteks sama kandevõimega terastala tootmiseks kulub kuus korda rohkem energiat kui liimpuittala jaoks. Käsitöö palkmaja on kõige väiksema süsinikujalajäljega puitmajade tootmise viis, mida on võimalik toota kontrollitud tingimustes tehases.



PALKMAJAD JA NIISKUS
Palkmaja püstitamisel on vaja jälgida, et puitmaterjal ei saaks märjaks enne, kui katus palkseinu kaitsma hakkab. Muidugi ei peeta silmas vihmasabinat, vaid tõsist leotamist, mida tuul ei jõua pinnakihist välja kuivatada. Kui palkmaja detailid on tehases hästi ettevalmistatud käib montaaž suhteliselt kiiresti ja seda nõuet on kergem täita. Kivimaja puhul aga peale karkassi püsti saamist probleemid alles algavad – niiskus tuleb seintest välja saada, et saaks alustada viimistlustöödega.



KELLELE PALKMAJAD SOBIVAD
Vipson Projekt klientideks on just ökoloogilist elukeskkonda väärtustavad inimesed, kellele meeldib tervislik ning looduskeskne elustiil. Meie tootevalikust võib leida nii käsitööna valmistatud palkmaju kui ka massiivse puitsõrestikuga puitmaju, mille tootmisel on kasutatud uusimat puidutöötlemise tehnikat. Oleme veendunud, et suudame igale kliendile projekteerida ja ehitada uue kodu, millest tunnevad rõõmu kõik pereliikmed. Avastage enda jaoks palkmaja, mille võlujõudu tunnetate juba sissekolimise päevast.




Loe rohkem palkmajade kohta www.vipson.ee

Submitted: 10.12.2020

Vipson Projekt

Phone:
+372 520 8041
Address:
Jeedasküla küla, Võru vald, Võrumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all