Articles and news

Vannituba väärib vanni

Vannitoa kuningas on vann, mis kutsub talvisel ajal end soojendama ja lõõgastuma. Milline vann valida - kas ruumisäästlik seinaäärne või vintage-hõnguline pilgupüüdja vannitoa keskele? Kas traditsiooniline läikiv või moodne matt? Sõltuvalt vannitoa paigutusest, maitsest ja eelistustest on palju valikuvõimalusi.



Eestlased on suured vanniskäijad. “Kui vannitoa mõõdud vähegi lubavad, eelistavad eestlased vanni,” kinnitab Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti müügi- ja turundusjuht Aivi Paju. Vanni valikul hinnatakse disaini, mis vannituppa sobiks, ergonoomilist kuju, samuti vastupidavat ja kergestihooldatavat materjali. Trendidest rääkides on olulised detailid, mis koduse spaa-elamuse loovad, näiteks täitub vann vaikselt veega põhjas asetseva klapi kaudu tänu uudsele SilentFlow tehnoloogiale.

Soojapidav materjal
“Vann, mis kestab kogu elu, väärib parimaid materjale,” rõhutab Paju. Villeroy & Bochi poolt patenteeritud Quaryl® on materjal, mis sisaldab enam kui 60% kvartsi ja muudab vannid väga kriimustuskindlaks ja värvikindlaks. Sellises vannis püsib vesi üllatavalt kaua soe ning tänu siledale mittepoorsele pinnale on vanni ka kerge hooldada. Materjal on kõrgeima C-klassi libisemiskindlusega, mis on oluline ohutuse tagamiseks.


Moodne matt
Vannitoale moodsama ilme andmiseks sobib hästi matt pind. “Matt tundub sametiselt sile ja näeb välja loomulik. Matt harmoneerub Skandinaavia, Japandi ja Bauhaus stiiliga, kuid lisab ka traditsioonilistele vannitubadele põnevaid aktsente,” selgitab Paju. Matt on eriti huvitav seal, kus seda kõige vähem oodatakse - näiteks segistitel või samaaegselt vanni sise- ja välispinnal. “Enamasti valitakse sarnase mati pinnaga nii vann, valamu kui ka tualettpott, et luua terviklikus stiilis vannituba.”


Sisseehitatud või eraldiseisev
Vannitoa planeerimine algab ruumilahendusest. Sisseehitatud vann on lahendus, mis sobib praktiliselt iga põrandaplaaniga. Vanni saab paigaldada kas seina äärde või nurka ning plaatida, et vann üldisesse atmosfääri sulanduks. Segistite paigutamise osas on sisseehitatud vannid väga paindlikud, kuna neid saab kombineerida pinnale paigaldatavate või seinasiseste segistitega.

Kui vannituba on piisavalt suur, on eraldiseisev vann ideaalseks ruumi keskpunktiks ja disainielemendiks. Eraldiseisev vann lisab sisekujundusele eksklusiivsust ja jalgadel vann annab vannitoale lausa luksusliku vintage-hõngu. Eraldiseisvad vannid ei näe mitte ainult väga elegantsed välja, vaid neil on ka muljetavaldavad funktsioonid ja paindlikkus. Neid saab paigutada kõikjale: akna ette vaatega aiale või keset tuba. Vannitoa terviklikku värvikompositsiooni saab rõhutada Color on Demand kontseptsiooni vannipaneeliga, mis annab võimaluse ühildada vannipaneeli värv Artis sarja valamu tooniga.

Kuid meeles tuleb pidada, et eraldiseisev vann paigaldatakse tavaliselt koos kõrge põrandale kinnituva segistiga, seega peab vannitoa planeerimisel arvestama vee- ja kanalisatsiooniühenduste paiknemisega.


Seinaäärsed vannid näevad välja nagu eraldiseisvad vannid ja vannipaneele on erinevates värvides. Seda tüüpi vanni teeb äärmiselt praktiliseks see, et torustiku paigaldamiseks on selle all ja tagaküljel piisavalt ruumi, mis võimaldab vanni paigutada ükskõik kuhu vastu seina. Seinaäärsed vannid ei võta palju ruumi, mistõttu sobivad need lahendused väiksematesse vannitubadesse.

Submitted: 12.12.2021

Oy Gustavsberg Ab Eesti Filiaal

Phone:
+372 646 0312
Address:
Fr.R Faehlmanni 6, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Message not sent. Fill in all fields.

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all