Articles and news

Pleedid mitte ainult ei hoia meid soojas, vaid kaunistavad ka kodu

Kui seinte värv ja tapeedimuster on peale pikka kaalumist lõpuks välja valitud ning mööbel ja lambid ostetud, pole kodu sisustamise tööd veel kaugeltki läbi. Et luua ideaalne interjöör, mis sobitub nii elanike ilumeelega kui ka uusimate moesuundadega, tuleb kindlasti läbi mõelda ka väikseimad detailid ja see, kuidas need omavahel sobituvad. Raske on ette kujutada hubast kodu ilma lillede, maalide või küünaldeta, kuid ka ilma pleedideta.

Puuvillased pleedid või muust materjalist pleedid kaunistavad kodu, sobituvad harmooniliselt ümbritsevasse keskkonda ning võivad saada ka sellele keskkonnale suurepäraseks aktsendiks. Samuti täidavad nad ka oma põhilist eesmärki, pakkudes hubasust ja soojust.


Pleedid leiavad oma koha igas toas
Kui mõned sisustusdetailid on mõeldud mõne konkreetse ruumi jaoks, siis pleedid internetist või ka füüsilistest poodidest on universaalne ost. Valides õige kanga (villased pleedid, puuvillased pleedid jm), suuruse ja loomulikult ka disaini, leiab pleed kindlasti oma koha igas ruumis.

Magamistoas asendavad pleedid sageli voodikatteid. Ühevärvilised või minimalistlike elementidega kaunistatud pleedid sobivad tagasihoidlikku põhjamaisesse interjööri. Lillemustrid kaunistavad aga romantilist või Provence'i interjööri. Ruudulised ja triibulised pleedid vastavad suurepäraselt klassikalise interjööri nõuetele.

Muidugi pole ka reegleid, kas valida voodikate või pleed. Väiksema suurusega või isegi mitut meriinovillast pleedi saab kombineerida voodikatte või dekoratiivpatjadega. Muidugi ei sobi selline otsus kuigi hästi neile, kes ärkavad hommikuti vara ja kes ei soovi siis sisekujundajat mängida. Kui Sulle on esteetika aga tähtsam kui mõni minut hommikust und, soovitame seda lahendust proovida.

Meriinovillast või puuvillast pleedi saab elutoas lihtsalt mõne pehme mööblieseme või tooli seljatoe peale visata. See pole mitte ainult stiilne, vaid ka praktiline lahendus. Kui soovid end pleedi sisse mähkida, tuleb vaid käsi välja sirutada. Tegelikult on tänapäevased kodusisustuse trendid praktilisusega lahutamatult põimunud. Kui pleedid on Sulle soojaks ja mõnusaks katteks, ei ole vaja neid sügavale kappi peita. Rulli keeratud pleedi võid hoida punutud korvis diivani või voodi kõrval, või siis puidust riiulil, luues nii stiilse kontrasti kõva puidu ja pehme kanga vahel.

Väiksemad, erksavärvilised, pastelsetes toonides või mänguliste ornamentidega laste pleedid on lastetuppa stiilne ja praktiline valik. Laste pleedi saab kasutada mitte ainult teki või voodikattena, vaid ka pehmendusena vankris, kelgus, põrandal või murul istudes. Muide, meriinovillast pleedid beebidele mis isoleerivad tõhusalt soojust, kuid lasevad õhku läbi, on parim valik, kui pleedi on vaja just nimelt soojas püsimiseks.

Peamised reeglid pleedide interjööriga sobitamiseks
Hea uudis on see, et kaasaegses interjööris pole peaaegu mingeid reegleid. Kodu kujundamisel saab toetuda oma ilumeelele ja maitsele. Samuti võib laenata ideid interjööridest, mis ajakirjades või internetis silma on jäänud. Tõsi, mõnikord võtab selline vabadus silme eest kirjuks. Kui valikuvõimalusi on nii palju, on ka oht stiilse maitseka interjööri radadelt kõrvale kalduda.

Seetõttu on pleedi valikul ja kodu interjööriga kombineerimisel hea järgida allolevaid reegleid.
· Otsusta, kas pleed peaks märkamatult interjööri sulanduma või vastupidi, oma värvide ja stiiliga esile tõusma.
· Pleedi on kõige lihtsam kohandada teiste pehmete sisustusdetailidega, nagu vaibad, kardinad, padjad ja pehme mööbel.
· Isegi kui pleed on mõeldud ainult kaunistuseks, tasuks valida kvaliteetsest kangast toode, mis näeb hea välja ka peale mitmeid pesukordi.
· Heledates pastelsetes värvitoonides pleedid muudavad ruumi visuaalselt suuremaks. Tumedamad muudavad seda väiksemaks ja annavad luksusliku lihvi.

Nostra Home e-poes pakutav lai valik pleede sobib ka kõige nõudlikuma ostja soovidele nii ilu kui ka kvaliteedi poolest.

Submitted: 01.02.2023

You may also be interested in the following articles