Articles and news

Käterätikud ei ole universaalne toode, vaid toode, mis on mõeldud teatud funktsiooni jaoks

Kas teil on oma lemmik (ükskõik kui kulunud!) rätik, millega kasvõi sõtta läheksite? Hea küll, võib-olla mitte sõtta, aga Palanga randa või sõbra sauna - see on kindel! Hoolimata sellest, et see oli enne pesemist vannitoarätik.

Asjadesse kiindumine on täiesti normaalne, kuid peate mõistma, et rätikud, nagu paljud muud asjad, on mõeldud teatud funktsiooni täitmiseks. Isegi kõige kvaliteetsemad rätikud ei pruugi vastata ootustele või nende kasutusiga on palju lühem, kui neid ei kasutata sihtotstarbeliselt. Selles artiklis käsitlemegi, millele on oluline tähelepanu pöörata üht või teist funktsiooni täitva rätiku valimisel (näiteks saunalinad, köögirätikud jne).


Rannarätikud
Kui vajate rannarätikut, peaksite valima sileda tekstuuriga, piisavalt suured (sellise suurusega, et oleks mugav liivale pikali heita) ja mitte liiga paksud tekstiilitooted. Viimane kriteerium on oluline praktilistel põhjustel. Pealegi soovite rannakotti või seljakotti panna palju rohkem asju kui lihtsalt rätiku. Seega, mida õhem on rätik, seda vähem ruumi see võtab.

Veel üks oluline kriteerium on rätikute värv. Seda näete praktikas, kui proovite lamada tumedal rätikul, mida päike on soojendanud. See on kuum, kas pole? Seetõttu on heledad rätikud randa reisides parem valik. Veelgi enam, hele rätik tuhmub päikesevalguses vähem kui tumedat värvi rätik, mistõttu selle esteetilised omadused püsivad kauem.

Koostise osas on puuvill alati suurepärane valik. Linasest riidest rätik on aga ka kuumal suvepäeval rannas kasulik, sest sellel on loomulik jahutav toime.

Vannitoarätikud
Vannitoarätik on ideaalne kingitus sõbrale, kes naudib spaad või kellel on võib-olla isegi oma saun. Kui olete sagedane saunakülastaja, peaksite ostma ka selleks tegevuseks sobiva tekstiilitoote.

Parim valik on looduslikest kiududest, näiteks puuvillast valmistatud vannirätik, mis imab ja aurustab niiskust, on hingav ja ei ärrita ka kõige tundlikumat nahka.

Samuti peaksite pöörama tähelepanu rätikute paksusele. Saunarätik peaks olema õhem kui see, mida kasutate vannitoas. Mitte ainult ruumi kokkuhoiu eesmärgil, mida me juba mainisime, vaid see kuivab kiiremini.

Spetsiaalselt sauna nautimiseks mõeldud rätikud valmistatakse vastavalt eritingimustele (nt kõrge temperatuur, niiskus), milles neid kasutatakse. See tähendab, et tavalised vannirätikud, mida saunas "kasutatakse", ei kesta kaua, näiteks kaotavad kõrge temperatuuri tõttu oma algse esteetilise väljanägemise.

Suitsusaunasõbrad peaksid tähelepanu pöörama veel ühele nüansile – rätiku värvile. Soovitatav on valida erksavärvilised käterätikud, sest valged muutuvad suitsusaunas valitsevate spetsiifiliste tingimuste tõttu kiiresti halliks.

Köögirätikud
Köögirätikud ei tohiks olla liiga suured (seda tüüpi rätikute standardmõõtmed - 50x70 cm). Samuti on need õhukesed, et kuivaksid kiiremini ja imaksid tõhusalt niiskust. Parim valik on ilmselt puuvillased või linased köögirätikud.

Soovitatav on valida väikeste aasadega rätikud või ideaalis üldse ilma aasadeta. Nii on võimalik vältida perenaist sageli tüütavat olukorda, kus nõudele jääb neid puhastades riidekiudu. Esteetika huvides on hea mõte valida tumedamad rätikud, mille pealt on plekid (mis on köögis tavalised) vähem nähtavad.

Vannitoarätikud
Vannitoarätikud internetis - viimane, kuid sugugi mitte kõige lihtsam ülesanne. Seda tüüpi rätik peaks samuti olema valmistatud looduslikest, niiskust imavatest ja kehale meeldivatest kangastest, näiteks puuvillast või bambusest.

Ideaalne, kui teie vannitoas on ruumi mitme suurusega rätikutele, et kuivatada erinevaid kehaosi. Kosmeetiline (30x50 cm) on ideaalne käte puhastamiseks. 50x90 või 50x100 cm - näo, käte ja pea pühkimiseks. 70x140 cm - mugav võimalus keha kuivatamiseks pärast vanni.

Submitted: 29.03.2023

You may also be interested in the following articles