Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Koosolekuruumi planeerimine, sisustamine ja esitlustehnika

Tõeliselt head kogemust pakkuva koosolekuruumini jõudmine on lihtne - eriti juhul, kui esitlustehnika paigutus mõelda läbi juba ruumi projekteerimise faasis. Mõtteid koosolekuruumi planeerimisest ja sinna tehnika valimisest jagab ProScreen OÜ.

Kõik algab ruumi kasutusmugavusest

Mõistest "kasutusmugavus" räägitakse peamiselt IT-valdkondades. See tähendab, et valminud veebilehte või telefoniäppi peab olema kasutajale võimalikult lihtne ja mugav kasutada.

Ka koosolekuruumis viibimine peaks olema kõigile võimalikult meeldiv kogemus. Tihti arutatakse koosolekutel teemasid, mis ei ole alati kõigile meeldivad – neil hetkedel ei ole vaja ruumi omakorda ebamugavust tekitavaid tegureid, nagu ebamugavad toolid või ekraanilt silma peegelduv päike.

Mis on ruumi otstarve?

Igas ettevõttes on koosolekuteks kasutaval ruumil üks-kaks peamist otstarvet. Sellest lähtuvalt saab kõigele edasi mõelda, et ruumi sisustus ja sinna planeeritav esitlustehnika toetaks ühte peamist või peamiseid kasutusviise:

• Kas ruum on peamiselt esitluste läbiviimiseks?
• Kasutatakse seda tihti koolitusruumina?
• Kas ruum on enamjaolt kliendikohtumisteks?
• Kas on ruum peamiselt omavahelisteks aruteludeks?

Siin ei ole õiget ega valet vastust. Igas ettevõttes on erinevad ootused koosolekuruumile. Ehk on peamine otstarve midagi muud, kui eelmainitud nimekirjas olevad variandid?

Esinduslik või vabam stiil?

Sõltuvalt ettevõtte tegevusalast ja ruumi otstarbest on selge, kas vajadus on esinduslikuma ruumi järele.

Esinduslikumana mõjuvad valgusküllased ruumid, kus ei ole tähelepanu püüdvaid asju peale tõeliselt oluliste - ruumis olevate inimeste, puhta laua ja ainult vajaliku tehnika. Juhtmete rippumine siin-seal või seinale kleebitud tööde nimekirjad ei ole esinduslikumas ruumis ehk parim mõte. Mõeldes kaablite peitmisele ja tehnika asukohtadele juba ruumi projekteerides, saab lõpptulemus maksimaalselt viisakas.

Arvesta loomuliku valgusega

Viibides tulevases koosolekuruumis või hinnates ruumi alles paberil olevalt jooniselt, on hea mõte esimese asjana mõelda loomulikule valgusele. Missugusesse ilmakaarde avanevad aknad? Nii on teada, missugustel kellaaegadel ja kuidas kulgeb ruumi valgus. Ruumis olevalt ekraanilt näkku peegelduv päikesevalgus teeb esitluste jälgimise tülikaks ja väsitab ka tundlikumaid silmi.

Akendest paistva valguse järgi selgub ekraanile parim asukoht ruumis - ideaalne on, kui päevavalgus ei paista tööajal otse ekraanile. Muidugi võib panna akendele ette ka kardinad, ent kasutajamugavuse mõttes on mõnevõrra tülikas iga kord ruumi tulles kardin ette tõmmata ning ruumi vabastades kardinat taas liigutada.


Mööbel vali ruumi mõõtmete järgi

Kui antud ruumi peamine otstarve või otstarbed on selged, on aeg mõelda ka mööbli valimisele. Kindlasti on vaja jätta mööbliesemete ümber piisavalt ruumi, et inimesed ei peaks ruumipuuduse tõttu asjadest ega inimestest mööda külg ees liikuma. Piisav liikumisruum on ka mõnevõrra suhteline mõiste. Pigem tasub jätta laua ümber olevate toolide lähedusse rohkem ruumi.

Mööbli ja tehnika paigutuse kohta sellises ruumis on kasulikud materjalid leitavad ka hariduskeskus.ee lehelt.

Missugune esitlustehnika on ruumis vajalik?

Sõltuvalt ruumi peamisest otstarbest on ka selge, missugused ootused on ruumi lisatavale tehnikale.

Kas ruum eeldab broneerimist?

Kui koosolekuruumis peetakse päeva jooksul mitmeid koosolekuid, siis on ehk vajalik ruumi ukse taha paigaldada ruumi broneerimise lahendus. Nii väheneb ruumide halduri - näiteks sekretäri - töökoormus ning kõigil ettevõtte töötajatel on alati selge ülevaade, mis ajaks saab ruumi broneerida.

Ekraan või projektor?

Projektsiooniseadme valimine on esitlustehnika puhul vast kõige olulisem otsus - pilt on kõige märgatavam osa tervikust. Tõenäoliselt sobib väiksemasse ruumi üks suurem LCD-ekraan, või isegi kaks LCD-ekraani kõrvuti, kui on üks projektor. Kui aga ruum on väiksemapoolne ja mahutab kaks-neli-kuus inimest, ei pruugi seal olla piisavalt ruumi projektori jaoks ja siis pole projektori kasutamine mõistlik.

LCD-ekraanid tagavad ka parema pildi hästi valgustatud ruumis, projektor vajab mõnevõrra hämardatud ruumi.

Juhtmega või juhtmevaba pildi näitamine?

Juhtmega lahendus nagu süvistatav multipesa AMX Hydraport võimaldab koosolekuruumis hoida laua alati puhtana. Samas on laual olemas kõik vajalikud kaabliotsad, mida arvutiga ühendada.

Juhtmevabade lahenduste nagu Barco ClickShare CSE 200 kasutamine on hea võimalus avaldada muljet ettevõtte külalistele ja koostööpartneritele. Mõlemad tooted on saadaval ka ProScreeni pakutavate lahenduste valikus.

Viies koosolekuruumis tihti läbi kliendikohtumisi või võttes vastu müügiagente, teeb hea esitlustehnika külalistepoolsete esitluste näitamise hõlpsaks. Arvutite või teiste nutiseadmete ühendamine ruumis oleva projektsiooniekraaniga toimub minutiga ning kohtumine ja esitlus võivad pea koheselt alata.

Missugune on tüüplahendus?

Sellise väiksema ruumi sisustamisel on keeruline soovitada tüüplahendust, sest iga ettevõte ja ruum ning selle otstarve on erinevad. Esitlustehnikale mõeldes võtke meiega ühendust ja mõtleme kaasa, missugused lahendused kõige paremini sobivad.

www.proscreen.eu – esitlustehnika terviklahendused

Lisätty: 30.08.2018

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

ACCENTA valmistaa kaikki keitiöt raaka-aineista, hanketu vanhaisista Länsi-Euroopan yrityksistä, korkein laadun takuun kanssa.
Jatkuvasti uudistaen ja täydentäen ehdotuksia, me voimme toteutua kaikkia asiakan haluja, jotka ovat sitoutunut muotoilun tyylien kanssa. Me käytämme alkuainet alkuainet puusta, lasista, akrilista ja toisesta aineista, luotaan sointuvan keitiön ilman.
Koristaen tilausta, ostaja voi valita väriä, fakturia, tarpeet ja keitiön tyylin yhdistelmää. Mutta kaikein tärkeä on se, että ostaja voi heti lisätä oman keitiön erilaista teknikaa. Ostaja ei tarvitse olla huolissaan kuljetuksesta, asetuksesta ja hinnasta.

katso lisää