Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Dekoratiivsus fototapeedi abil

Sageli seisame silmitsi probleemiga, kus ruum on ilmetu või avaneb sealt vaade, mida sooviks pigem varjata ning luua uus ja meeldivam vaade.
Siinkohal on kindlasti ühe võimalusena abiks fototapeet, et muuta ruum dekoratiivsemaks.

Foto valikul peab meeles pidama seda, et pilt, mida väikses formaadis näeme, muutub tunduvalt intensiivsemaks suures plaanis ja see tervet seina kattev värviküllus võib väga kergesti liialt domineerima hakata.
Kui katame suure seinapinna värvika loodusvaatega, siis peame arvestama sellega, et tore vaade ei hakkaks tööd, õppimist ja keskendumist segama.

Kui ruumis on palju mööblit, aknaid neist avanevate vaadetega, siis puudub tavaliselt vajadus fotodega vaateid lisama hakata.
Kui aga ruumis puudub aken või on sellest avanev vaade nii kurb, et peidame seda kardinate taha, siis tasuks kaaluda ka ruumi atraktiisemaks muutmist suurepinnaliste ja miks mitte ka kogu seina katva foto abil.

Selline olukord oli Vabaduse väljaku jalakäijate tunnelis (AHHAA Keskuse vastas), kus väikses ruumis vaid ühes seinapinnas on jupike klaasi, millest avaneb vaade tunneli koridori. Kõneall olevas salongis oli lausa hädavajalik luua maa-alust asukohta unustamapanev dekoratiivsus.


Avarust rõhutava motiivina kasutati lõpmatusse avanevat merevaadet – rahulik helesinine meri, loksumas liivaranda ja pilvitu taevas. Unelmate vaade, mis hallis tunnelis möödakõndijat võiks vähemalt pead keerama panna.


Kuna suurepinnaline foto sai piisavalt intensiivne, siis ülejäänud seinte värvitoon on vaid vaevu aimatava varjundiga. Seintel asuvad suured peeglipinnad mitmekordistavad uhket vaadet ja väike ruum on muutunud määratlematult avaraks. Et selle üldises heleduse oma kohalolekut tunnetada, selleks valiti toolid jt. väikesed detailid musta värvi.

Tulemus sai meeldiv või kuidas Teile tulndub :)?

Koostanud: Liina Ainomäe (sisearhitekt)

Sisestatud: 09.04.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki