Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Kevadised valgustitrendid 2014

Kevad toob küll endaga kaasa kõrgelt käiva päikese ning loomuliku valguse, kuid ega ükski trend ei ole loodud kestma vaid ühe aastaaja jooksul. Nii võib sellest artiklist leitavaid mõtteteri kasutada ka saabuval suvel ja sügisel.

Alustame kevadesse imeliselt sobivast 2014 aasta värvitoonist, mis on Pantone värvikaardi järgi 18-3224 Radiant Orchid.
Väikeste nüanssidena võib seda ka kasutada kahvatuma või erksamana, 4Room valikust sobivad selleks hästi kangad Polycotton 0525 ja 0528.


Sellisest kangast kupleid sobitades lihtsate ja elegantsete vormidega, sättides neid väiksemate või suuremate silindrite, ruutude või kuupidena sobivas suuruses ruumi, võib luua väga erinevaid elegantseid lahendusi.

Retrovormid on endiselt toredad, aga üks lemmikud on vana hea ümarvorm, mida presenteeritakse erinevates väljundistes.


 Foto: Meeli Küttim / Äripäev

Foto: Meeli Küttim / Äripäev

Klaaspallid, kas läbipaistvad või matid, on klassika ning endiselt lemmikud. Metallist ümarvormid üllatavad kas imetabaste laserlõikustega või habraste ja õhuliste metallkonstruktsioonidega. Kui trendivärvidest ja ümarkujudest rääkida 4Roomi valgustite lõikes, siis Muna valgusti värvituna sobivasse lillasse RAL tooni liidab endaga hõlpsalt kaks erinevat lähenemist. Armastatakse ka vana head matti valget või läikivaid metallitoone – vaske, kulda.



Aeg soosib pigem lihtsamaid vorme, kas ülepaisutatult väikestena ja kokku kobardatutena või vastupidi, suurvormidega, mis mõjuvad valgusinstallatsioonina. Teisalt armastatakse ka valgusmänge, mis tekivad valgustite konstruktsioonist, nende pinda lõigatud avadest, mustritest, mis tekitavad ruumis lisaks funktsioonile hämmastavaid valguslahendusi.

Lisaks on endiselt moes varjatud valgus, mis justkui saabuks ruumi ei tea kust – olgu selleks siis valguskarniis laeservas, vertikaalsed süvised seintes, delikaatsete süvisvalgustite poolt ruumi saadetuna või mööbliservade alla installeerituna.


Lisatud fotodel olevaid valgusteid võite küsida 4Room salongidest Tallinnas, aadressil Pärnu mnt.110 või Tartus, Sisustus E-kaubamajas, Tehase 16.



Tekst: Madle Mühlbach, 4Room

Sisestatud: 19.03.2014

Sildid:

4Room valgustid

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki