KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Kuidas viimistleda OSB plaati

iseehitaja 05.08.2008 15:12

Millised oleksid soovitused OSB siseseinte lõppviimistluseks?
Plaatidevahelised vuugid ja kruvikohad pahteldada? Sama pahtel kui kipsile?
Kui mõnda seina tahaks väga siledaks, kas lihvida OSB või lauspahtel ja siis lihvida?

Milline peaks olema aluspinna töötlus tapeedile? Milline värvitavale struktuursele seinakattematerjalile?

Tsiteeri

Helen 06.08.2008 15:04

Tere,

OSB plaati ei panda tavaliselt tapeedi alla, ega ka struktuurvärvitud pinna alla. Seda ei pahteldata samuti- kui otsustate seda siiski teha, siis on see teie enda vastutusel. OSB lakitakse ja õlitatakse pigem, see on eksponeerimiseks. Antud juhul pannakse siis OSB peale kips- pahteldatakse, krunditakse ära ja siis pannakse tapeet peale. Tapeedi all on pahtel ja krunt, sama ka värvi puhul. Aga kui panete kipsi, siis pole OSB otsest mõtet seal.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

iseehitaja 06.08.2008 19:47

Tänan vastuse eest, aga täpsustaksin pisut. "Ei panda tavaliselt" - kas sellele on ka mõni füüsikaline või keemiline põhjendus või vastasite disaineri vaatenurgast? Lihtsalt võttes on ju OSB ehitusmaterjal, mida kasutatakse ka kohtades, kus teda ei peaks eskponeerima. Hea tugev seina-/laematerjal, kuhu pista kruve ja naelu piltide-riiulite jaoks, kuhu tahad.

Kas tapetseerimiseks tuleks tõesti kipsplaadiga see üle lüüa?

Tsiteeri

Helen 06.08.2008 22:27

Tere,

Puit on elav materjal ja jääb õhuniiskuse mõjul paisuma ja kahanema.....praod seal, olenemata pahteldamisest, on täiesti loomulik nähtus.
Tapeedi alla peab olema lauspahteldatud ja krunditud pind ...soovi korral võib ka OSB pahteldada. Kuidas materjal hiljem tapeedi all olema või liikuma hakkab, on pärast näha. Milliseid konkreetseid pahtleid puidu peale kasutada ,oskaksid ehitusmaterjalide kaupluste müüjad soovitada.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.