KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Mis värvi teha esiku ja elutoa seinad punakaspruuni põranda puhul??

andrus 22.02.2009 13:43

tere,

sooviks nõu esiku ja elutoa seinte värvi valikul, kui on teada et põrand tuleb punakaspruun lepp (ühesõnaga tume põrand).

Esik - 1,4x4m; seinas on süvend, mida saab kasutada riidekapina ja millele tulevad lükanduksed ette (oletan et süvend võiks olla seintest erinevat värvi?); valge ripplagi uputatud lampidega.

Elutuba - 4x5m; ühes seinas suur aken ja klaasist rõduuks; lagi valge; sinad ja lagi ei ole ideaalsed - kohati lainetavad.

Kas on võimalik värvidega kuidagi ära petta seinte ja lagede lainelisust?

Suured tänud,
A.

Tsiteeri

Helen 23.02.2009 12:54

Tere,

Seinte lainetuse osas võite selle välja mängida taotuslikuks, kasutades siis krohvi nt. Siis tuleb ka toonide varieeruvus välja, mis paneb nö ka seinad elama. Lae puhul võib tegelikult ka seda kasutada, aga kui nüüd üritada siiski olukorda siluda, siis jätke lae ja seina vahele valge triip a la 10-20cm.
Selline ebatasapinnalisus on tegelikult just huvitav- võib nt ka 2 tooni kajastada samal ajal.
Samas saate ka seinte ebatasapinnalisust parandada 2 tooni näol korraga- silm ei hooma sellisel juhul selliseid vigu, kuna värvid petavad selle ära.
www.viimistluskoda.ee
Nemad kasutavad nüüd erinevaid tehnikaid ja tulemus on vägagi pilkupüüdev.
Värvide osas võtke nüüd aluseks kindlad paar tooni, mida soovite kajastada- kahjuks pole Te nüüd ühtegi meelepärast tooni välja toonud ja raske on öelda, millised seal peaks nüüd olema, kuna toonide valik on lõpmata lai.
Seintel kombineerige omavahel heledat ja tumedamat- võite aluseks võtta L-kuju taktika, et siis 2 seina 1 toonis ja ülejäänud 2 teises. Arvesse võttes ka mööbli asetust, valgustust. Samas võib ka diivani taguse seina teha just teistsuguse ja ülejäänud tagasihoidlikumad. Aknakattega saate mujale aktsenti natuke lisada. Kui põrand tundub liiga tume, lisage diivani juurde osaliselt heledam vaipkate.
Kuna seinad on teil natuke ebatasased, siis oleks soovitav seintega rohkem mängida ja mööbli osaga olukorda tasakaalustada, valides tagasihoidlikumad tooted. Aksessuaaridega lidada vajadusel/soovi korral juurde värvi.
Võin välja tuua mõned kombinatsioonid, mida võite kaaluda: pruun-hele(pruuniga haakub lõpmatuseni toone, vastavalt soovile siis), must-valge, (valgega võib ka kombineerida, misiganes toone). Musta soovitaks ehk minimaalselt esile tuua, kuna põrand on niigi tume (punane-must nt). Punane, roheline, oranz, kollane, kuldne jne.
Esiku süvendi osas nüüd see uste osa võiks olla küll aktsendikam, ilmselt kuulub sinna osaliselt ka peegli osa, aga ülejäänuga saab mängida. Toonidest nüüd saate valida selle, millise valiku olete langetanud elutoa osas- tooge seda ka esikusse. Uste materjalide ja värvide kombinatsioone on ka palju, seega soovitaks enne elutoa paika panna ja siis esiku uksi mõelda- erinevaid variante pakuvad ukse (lükand) tootjad ise juba, saate valida endale meelepärase ja ühtlasi muu osaga haakuva variandi.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.