KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

avatud köögiga elutoa värvilahendus

Terje 25.03.2009 20:10

Tere,

Palun pisut nõu köögi ja elutoa värvide valikul. Tellisime köögimööbli, mille karkass on tumedam pähkel, tasapind samuti pruun ja uksed heledad. Söögilaua vaataks ka pähkli tooni. Esimene küsimus tekib köögi seina värviga, et kas jätaks valgeks, mis läheks kokku valgete ustega või tooks seinaga veidi värvi kööki juurde... Elutoa toonid on täiesti lahtised, mees tahab kollast tapeeti, aga kas siis peaks köögis ka sein kollane olema ja kuidas see kokku klapiks. Diivanit tahaks mingit erksat tooni, minu lemmikvärv on sinine, aga samuti kahtlused selle sobivuses. Ehk peaks valima pruuni, valge ja rohelise kombinatsiooni? Või kuidas sobivad pruun, sinine ja kollane?
Palun pisut nõu.

Tsiteeri

Helen 26.03.2009 09:51

Tere,

Mis toonis on põrand? Kas seinte paigutuses esineb ka mingeid nurkasid, talasid, seda ka köögi ja elutoa vahelises osas? Nagu ma aru saan, on tegu avatud köögiga?!


Helen

Tsiteeri

Helen 26.03.2009 10:01

Avatud köögi osas pean silmas, kas on osaliselt avatud või täielikult.


Helen

Tsiteeri

Terje 26.03.2009 10:43

Põrand on tammeparkett, suhteliselt hele.
Köök on täielikult avatud, nurkasid ei ole. St köögi ja elutoa vahel ei esine mingeid lahutavaid elemente.

Tsiteeri

Helen 27.03.2009 11:23

Tere,

Siin sõltub nüüd ka värvide tonaalsusest. Soovitud toonid võivad haakuda küll, sõltub, milliseid toone, kus ja kui palju mida kajastada.
Kollaka tapeedi võib valida pruuni või sinaka mustriga(sõltub nüüd kui suures osas seinapinda on, võib kasutada ka vaid diivani taga). Diivan siis nt heledam/ tumedam pruun/valge ja sinised, kollased dekoratiivpadjad. Aknakatetes võib ka osaliselt neid toone kajastada kombineerituna nt valgega. Sõltub, millist aknakatte tüüpi nüüd kasutada ja, kui suures ulatuses üldse akna pinda esineb. Köögi aknakattega saab ka sisse tuua sinna poole siis kollast, sinist. Vaipkattega ja söögilaua toolidega saab samuti mängida.
Samuti võib diivani tagune sein olla nt sinine(nt sinine tapeet valgete lilledega) , ülejäänud seinad pastelsed kollakad, mõni sein võib ka valge olla (nt 1 pool, mis jätkub köögi poolele). Diivan hele, haakumaks siis valgega seinas, patjade ja vaipkattega ka toone kombineerida/ tasakaalustada). Köögi osas võite kaaluda ka nt kappide ja tasapinna vahelist osa aktsendikamaks, et seostada ülejäänud elamisega. Mõni pilt nt: kombineerituna siis nt valge/sinine/kollane. Sinist võiks vähem olla- võib liiga raskeks muuta.
Arvesse tuleks kindlasti võtta ka ruumi suurust ja valgustust ja mööbli paigutust. Tuleks jälgida just, et see sinine liiga laias ulatuses ei esine, kuna pruuniga kõrvuti muutub miljöö raskeks. Tasakaalustada siis olukorda, kas valgega või pastelse kollasega. Jälgida ka, et soojad ja külmad toonid oleksid omavahel tasakaalus. Pähklit võib ka esineda mitmes variatsioonis- prantsuse ja ameerika pähkel või on tegu hoopiski lamineeritud pinnaga. Variatsioone on mitmeid. Kollane haakub pruuniga küll, ettevaatlik peaks olema sinise suhtes, et nüüd õige sinine sinna miljöösse kõrvale valida ja, kui suures ulatuses seda siis kajastada. Poes on ka üksikult värvikaardi lehti müügil, osta mitu erinevat ja panna siis pruuni kõrvale. Need on küll suht pisikesed, aga mingi ülevaate saate siiski. Või kui leidub kodus mingeid siniseid riideid, detaile, aksessuaare-pange kööki kapi peale ja vaadake, milline oleks kõige parem.
Roheline on nüüd natuke parem toon, kergem ehk valida. Võite kaaluda ka punast, oranzi.
Kui võimalik, siis võite üles laadida põhiplaani ja mõned pildid- saaks ülevaate kui suures ulatuses kuskil miski esineb. Kui ei taha siia laadida, saatke meilile: helen@arxinteriors.ee

Edu soovides,
Helen

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.