KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Natuke jännis värviskeemiga

Siret 02.08.2009 01:51

Tere!

Käsil suurem remonttöö ja olen värviskeemiga natuke ummikus.
Tegemist on katusealuse ruumiga, suurus ca 34 ruutmeetrit. Ruum on elutoaks, köögiks ja söögitoaks üheskoos. Ruumieraldajaks on korstnajalg ja kamin üheskoos. Kogu ruum on valgusküllane, köögiosas avaneb katuseaken siiski põhjapoole. Elutoa osas on kaks katuseakent, kust paistab päev läbi päike, õhtuks pöördub see söögitoa aknasse.
Hetkel on tellitud ja valminud spooniga kaetud hallikat tooni köögimööbel, millel soojem pruun töötasapind.
Olemas on mustjas nurgadiivan, mille katteriides jooksevad veel läbi hallikad niidid. Praegused diivanipadjad on valged musta lillemustriga, heledamad leherohelised ja tumeroheline sekka.
Musta värvi plaanin kasutada veel tahvlivärvi näol korstnajala köögipoolses osas (eelkõige teenib see praktilist eesmärki) . Diivanilt istudes või söögilaua tagant see ei paista.
Üleüldse mõlguvad peas järgmised värvid: roheline - leheroheline, oliivirohelisele sarnane roheline; roosakas-punakas, shokolaadipruun, valge, kreemikas-õrnbeežikas. Viimane toon mõlgub seina üldvärvina peas. Roosakas-punast ja sellist pastelsemat oliivirohelise karva rohelist tahtsin kasutada töötasapinna taga shabloonvärvimisel, kus ei ole kaldsein. See oleks siis vastassein mustale tahvlivärviga korstnajalale. Shabloonideks Tikkurila Eeden ja Viola. Kavatsesin värvitud seina töötasapinna taga lakkida, see on juba muidugi omaette küsimus, et kas see on võimalik.
Siis söögilaua juures on samuti aken. Hetkel leidsin sinna meeldiva roomakardina Hemtexist, mis on selline tumetumehall või pigem mustjashall (antrasiit on ehk kõige lähem?). Samas kui selle panen, jääb söögiala üsna igav ja ka diivan on seal samas kohe, äkki hoopis roosakas-punane kardin? Toolikatted on hetkel hallid, kuid katteriie on vaja vahetada, sest praegust pole võimalik pesta. Kangas on olemas - suure lillemustriga, tumedamal beežikas-pruunikal taustal pisut heledamad lilled. Üldiselt kasutan söögilaual aksessuaare roosakates ja rohelistes toonides, samuti musti.
Diivani vastassein ja sellega külgnev sein - sealt tuleb trepp. Saaks kasutada perefotode eksponeerimiseks. Meeldiks shokolaadipruun. Paneksin sinna ka hea meelega seinakella. Kasutaksin valgeid pildiraame. Tegelikult aga mõtlesin samas, et televiisor jääb samuti sinna seina, kas hakkab segama? Samas oleks mõnus, kui trepist tulles pildid oleksid nt.
Ilmselt olen asjad küllaltki keeruliseks juba endale mõelnud. Üsna sassis juba pea.
Palun abi!

Ette tänades :)

Tsiteeri

Siret 02.08.2009 01:54

Nii, paistab, et pildi panek õnnestus. Joonistasin Paintiga väikese skeemi kah. See keskne objekt on seal siis korstnajalg, mis on päris suur, ja kamin. Unustasin eelnevas postituses veel lisada, et kamin ja korstnajala muud küljed, kus pole tahvlivärv, lähevad värvi alla. Kuid millist värvi? Konrstnajalale annaks ka joonistada vms. Abikaasa pakkus valget kaminat, kuid ma pole kindel.

Tsiteeri

Helen 03.08.2009 22:09

Tere,

Mis toonis on muu mööbel? Põrand? Aknaraamid? Trepp? On tugevam või nõrgem valgustus ruumis? Kas katuse kalded on madalad?

Helen

Tsiteeri

Siret 13.08.2009 18:49

Tere!

Katuse kalded hakkavad ca 1 m kõrguselt. Ei ole väga järsud. Üldine ruumi kõrgus keskosas on ca 2,25 või 2,3 m. Muud mööblit hetkel ei ole kui söögilaud, mis on tammespooniga, selline massiivsemate jalgade ja paksu plaadiga. Lisaks on 6 tooli, samuti tammest, riidekattega. Katuseakende raamid on vähe märgatavad, tõenäoliselt männist, lakitud. Üsna n.ö tavapärase välimusega, kuid nagu ütlesin, ei pane neid suurt tähele, kuna paled on üsna sügavad. Trepp on tõenäoliselt kah mänd või kuusk, igatahes sarnased katuseakende raamidega. Otsaaken söögilaua juures on valge raamiga.
Valgustus - söögilaua kohal on kaks rippuvat lampi, valged pallid.
Laelambiks on 3 ümmargust traadist palli, mis on kinnitatud alumiiniumkarva "taldriku" külge, see annab üsna tugevat valgust, 3*40w pirnid on seal. Lisaks diivani juures põrandalamp, mis põleb õhtuti, kasutame rohkem lugemiseks (mõttes mõlgub mingi sarnane lamp sinna muretseda http://www.hektor.ee/valgustid.php?t=1&g1=5&g2=9999999999&g3=9999999999&id=561 ) Trepi juures on laes kaks kohtvalgustit 25w, köögis on üks laelamp (hetkel pole välja valinud) ja 2*40w kohtvalgustid töötasapinna kohal laes. Laelamp jääks tegelikult kraanikausi ja pliidi juures olles selja taha. Samuti on kubul valgus, mida kasutame n.ö meeleoluvalgusena vms. Kaldseinal katuseakende juures on 2 kohta toodud seinalampide jaoks, kuid need on minu arvates liiga madalal ja ei plaani neid kasutada. Kaalume hoopis õhtuseks meeleoluvalguseks kasutada äkki LED-lampe elutoaosas laes või siis otsaseina teha midagi valguskarniisi sarnast.
Unustasin varem ka mainida, et teeme lae ümber ning toome talad välja. Talad ei ole eriti domineerivad ja massiivsed, need kavatseme õlitada/vahatada. Lakke on plaanis panna valgeks peitsitud puitkilbid, ei oskagi täpsemalt nimetada neid kuidagi. Paraku on lae puhul keeruline muud lahendust teha.
Põrandale on olemas valge mattlakiga kaetud 2-lipiline tammeparkett.
Üsna paras kompott ühesõnaga :)
Trepi juures oleva seina osas olen kõige rohkem kahtleval seisukohal. Kuna see on diivanil istudes silmale kogu aeg näha, siis ei tohiks ta ilmselt häirida. Võiks äkki sinna panna ka mingi laheda seinakella?



Tsiteeri

Siret 13.08.2009 19:01

Siret 13.08.2009 19:12

Helen 17.08.2009 11:58

Tere,

Hetkel tundubki, et värvi on vähe- soovitud toonid värvi lisamiseks muudaksid miljöö kindlasti efektsemaks. See talade väljatoomine on ka hea variant. Aknakatete puhul kaaluge kindlasti värvi sissetoomist, vastasel juhul jääb miljöö suht massiivne ja üksluine, samuti sünge. Ka toolide osas tooge sisse osalist värvikasutust- mustri näol kasvõi, et oleks aktsent sees. Seda mustri jätku võite ka mujal kajastada- vaipkate, vm aksessuaarid (võib kaaluda ka köögi tagumist seina osa). Võite aluseks võtta nt diivanipatjade mustri ja siis mujal kasutada suuremat varianti või kujundit sellest.
Mõnel seinapinnal võite kasutada ka tapeeti, maalingu osa või siis muud dekoratiivset värvilahendust.
(võib ka osaliselt). Korstnalajlg on ka 1 selline element, mida võiks rõhutada rohkem efektsemaks.
Seinakell peaks sellisel juhul mõjuma kogu seina ulatuses efektselt- parem oleks suurte seierite lahendus. Seal võiks ka lisa valgustusele rõhku panna. Kui nüüd kellale tulevad lisaks fotod, siis jälgida nende paigutust ja stiili. Võite kasutada ka nt mustvalge või pruunika alatooniga varianti. Seina ei soovitaks liiga palju asju paigutada- lõppkokkuvõttes võib tekkida nö segasummasuvila tunne ja see hakkab häirima. Sellisel juhul tuleb millestki loobuda. Vahel piisab seinas vaid ühest efektsest elemendist, mis tagab kogu seina meeldiva mõju.
Värvid jaotage ruumis ära nii, et kuskil ei tekiks ülekaalu. Kui kuskil jääb puudu mingist värvist, siis tooge seda aksessuaariga sisse ja detailid, mida tahate eriti esile tuua- tehke seda valgustusega. Selle roosakas-punasega ei tasuks väga üle pingutada, pigem tooge natuke aktsendiks sisse teise tooni- musta, halli ja pruuni kõrvale. Leheroheline on selline soojem variant ja tasakaalustab paremini seda olemasolevat massi.
Kasutage rohkem voolujoonelisust kui rangemat sirget joont. See loob hubasemat ja pehmemat keskkonda.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.