KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Vana mööbli uuendamine

Kadri 06.02.2012 14:35

Tere!
Meil on kodus neli vana puidust mööblitükki (ümmargune kohvilaud, telekaalus ja kaks väikest kappi), millele tahaks uue elu anda. Kõik on nad tumepruuni värvi. Ise mõtlesin nad ära lihvida ja spetsiaalse hallika või kreemja värviga üle võõbata, et puidumuster ka alt välja kumaks. Ja sooviksin lisada kõigile neile samasuguse detaili, näiteks kõigile mööblitükkidele kleepida ühele küljele riie või tapeet. Kuidas oleks seda kõige parem teha, et ta ka servadest ilus jääks? Mida kleepainena kasutada? Või oleks mööbli kaunistamiseks veel mingeid variante?
Tänud vastuste eest :)

Tsiteeri

Pilery Kangur 07.02.2012 17:29

Tere!

Vana mööbli taaskasutusse toomine on väga tervitatav!
Kõigepealt eemalda vana peitsi - ja lakikiht või vana värv liivapaberiga. Kui vana viimistluskiht on väga paks, siis kasuta spetsiaalset kaabitsat või väga edukalt ajab asja ära ka suurem klaasikild. Tähtis on, et lihvimine toimuks piki puu süüd! Lõplik lihvimine tehakse peale kraapimist siiski liivapaberiga - nt. nr. 240
Kui soovid, et puidumuster jääks läbi kumama, siis soovitaks kasutada toonitavat peitsilakki. Värv katab pinna täielikult. Tapeedi või kanga lisamine sobib paremini kasutatuna mööbli sisekülgedel. Väliskülgedele kleepides ei pea see kaua vastu. Kui aga lakkida läbipaistva
mööblilakiga tapeet või värv ning raamistada see sobivate liistudega, siis on tulemus vastupidavam.
Liimimiseks sobib puidu- ja paberiliim PVA.
Mööbli võib peale lihvimist ka värvida, lakkida läbipaistva lakiga või õlitada. Võib ka osaliselt värvida, näiteks ainult uksed, ülejäänud pinnad aga peitsilaki või läbipaistva lakiga katta.
Väga oluline on käepidemete vahetamine - need on nagu nööbid riideesemel, millest oleneb eseme lõplik üldmulje. Eituspoodides ja erinevates mööblifurnituuride kauplustes on vägagi lai valik leidmaks Teie mööblile sobivat. Kui aga vanad on hästi säilinud, siis loomilikult võib ka need alles jätta.
Kui kasutate esemeid ühes ruumis, siis komplekse mulje saamisel lahendada viimistlus ühes võtmes.


Soovin palju loomingulisust ja edu selle toreda tegevuse läbiviimiseks ! !

Tsiteeri

pets 25.03.2012 19:52

kui vähegi võimalik-ei soovita üldse mööblit värvida.värvitud mööbel on hingetu ja kaotab oma omapära

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.