KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Palun abi köögimööbli tooni valikul

Mann 22.01.2013 11:30

Tere!
Sooviksin abi köögimööbli tooni ja tööpinna valikul. Köögi seinad on kollakas-oranzid(kipsplaadist). Üks köögi sein on vanast palgist ja kööki paistab ka üleni palgist eesruum, mis viib terassile ( kõik maja vaheseinad on vanast palgist, mis on lihvitud). Ise arvan, et köögikapid võiksid olla puiduimitatsiooniga, kuna puidust mööbel tuleks vist väga kallis. Mööbel tuleks L- kujuline ja umbes 2500x3500. Kui arvte, et selline mööbel sobiks, siis sooviksin veel teada, milline oleks sobiv tööpinna ja tagumise seina toon ja materjal (tagumine sein jääb ainult 2500mm- se mööbliosa taha, sest teise osa taustale jääb 2000mm- ne aken). Kõik ideed on teretulnud :)

Tsiteeri

Ado Aavaste 23.01.2013 09:54

Tere,
oleme mööblit valmistanud üle 20 aasta.Mööbli karkassid võiks küll teha odavamast materjalist.(lamineeritud plaat,vineer)Uksed aga peaksid olema naturaalsest materjalist(saar, tamm,isegi must lepp).Odavamalt saab uksi teha ,kui ukse raampuu on täispuidust,tahve-spoonitud plaadist.
PuiduImitatsioon -on ikkagi tehis materjal ja see ei sobi kokku palkseintega.
Meie arvates võiks tööpinna toon kattuda põranda tooniga.
Tagumise seina kohta on väga palju variante.See on maitse küsimus.On tehtud nii-taluga või majaga seonduv pilt on suurendatud ja paigal.klaasi taha ja see ongi kogu tagumine sein.
vaata veel :www.aava.ee

Tsiteeri

ER Frees OÜ 24.01.2013 20:49

Tere!

Täispuidust mööbel ei ole nii kallis nagu arvatakse! Odavam variant on valmistada karkassid mööbliplaadist ja uksed täispuidust. Ilu lisavad ka karniisid, iluliistud, sepised jne. Tööpinna materjaliks võiks olla ka täispuit, odavam materjal on siiski laminaaat, mida saab valida kas puiduimitatsiooni või midagi muud sobivat. Kappide vahelise taustaseina materjaliks võib olla glasuurplaat, klaas, sarnane laminaat nagu tööpindki, tapeet, spetsiaalsed taustaplastid jne, jne...Kindlasti peaks kogu komplekt moodustama ühtse terviku. Vajadusel tuleme kohale, soovitame ja püüame leida koos teiega parimaid lahendusi.
Vaata ka www.erfrees.ee.

Tsiteeri

Pilery Kangur 25.01.2013 10:58

Tere!

Olen eelpoolvastanutega paljuski nõus. Kindlasti peaksite kasutama naturaalseid materjale, mitte imitatsioone, MDF ja laminaate samuti mitte.
Soovitaks täispuidust kappe,näiteks valgeks peitsitud - võtke võrdlevaid hinnapakkumisi - võibolla leiate sobiva.
Sobiksid ka spoonitud tahveluksed või osaliselt spoonitud. Stilistiliselt on Teie interjööri sobiv ja kordi odavam näiteks alumise või ülemise kapirea asemel kasutada sobivad kangast - valge linane vms. ja kinnitada nagu kardin uste asemele. Uste ärajätmine või asendamine riiulitega teeb mööbli hinna odavamaks - materjal olgu aga aus - selle pealt ei tohiks kokku hoida.
Töötasapinna taha on jälle hakatud kasutama ka kahhelplaate. Tapeedid,klaasid sobivad ka, aga neid kasutatakse rohkem modernsemates lahendustes.
Soovitaks ühe variandi: valgeks peitsitud spoon- või täispuidust ülakapid. Liimpuidust massiivne õlitatud töötasapind. Alumised kapid sama või siis linane kangas. Töötasapinna taha valge 10x20 kahhelplaat, mis on plaaditud seina "telliskivi" mustrisse. Või töötasapinna taha jätta sama seinavärv ,mis dekoratiivvärvimisega veidi huvitavamaks muuta ja lakkida lihtsalt üle.( Vt. nt. omnes.ee)



Kõike head,
PIlery

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.