KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Elutoa värvilahendus

triinu 14.09.2015 13:05

Tere
Sooviksin veidi nõu elutoa värvilahenduse leidmiseks. Koridor on heledates toonides (veidi näha ka pildilt taga vasakul) ning heledaks läheb ka köök (teleka kõrvalt paremale).

Toa keskmeks on kärtspunane diivan, mis asub teleri vastasseinas (aknad jäävad diivani taha).

Oleme segaduses, millised peaksid olema elutoa seinad (hetkel on vana värvilahendus seinal). Ise mõtlesime ka teleka tagaseina tapeeti panna, kuid ei oska otsustada, milline see peaks olema - kas pigem tagasihoidlik või tuua sisse diivani punast?

Hetkel tunduvad toa seinad väga tühjad ja igavad - kuidas seda mõnusamaks muuta?

Tänud ette!

Tsiteeri

Pilery Kangur 18.09.2015 12:47

Tere!

Tundub,et tegemist kõrgete lagedega ruumiga,kus kasutatud erinevaid pastelseid toone,millest on aga vähe,et tekiks soovitu.
Arvestades punase diivaniga soovitan tekitada sellel sobivam taustsüsteem. Näiteks:
Värvida seinad helehallis koloriidis neutraalseks. Teleritagune sein tumedama halliga või siis tapeetida (valge-must-hall veidi punast) mitte väga intensiivse mustriga. Diivaniga sama punast tooni kasutada aktsendina veel näiteks vaipkattes, kardinamustris jm. detailides.
II variant seinavärvideks kasutada dekoratiivvärvi,mis muudab suured pinnad elavamaks. Näiteks http://lacore.ee/?page=color_africa toon casablanca.
Tähtis on aru saada,et seinte värv üksi ei muuda ruumi hubasemaks vaid erinevad tekstuurid,mustrid jpt. lisad. Seetõttu ei tasu karta paljudele tihti "igavana" tunduvaid neutraalseid värvitoone,mis on heaks fooniks ülejäänud kujundusvõtetele. Lisades järk-järgult erinevaid "kihte" kujundatavale ruumile tekib tervik.
Pildil olev ruum tundub "tühi",sest puuduvad paljud vajalikud detailid. Kasutades erinevaid tekstuure - karvane vaip,kardinate villane kangas jms., samuti lisades seintele mõned ägedad trükised, toalilled; asendades laevalguse (osaliselt) kohtvalgustitega, aktsendiks punast - nii tekib terviklik ruumiilme.


Värvilist sügist soovides
Pilery

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.