KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Elutoamööbli valik

JL 03.07.2017 17:52

Tere.

Oleme uut kodu sisustamas, ent ei suuda elutoamööbli osas otsusele
jõuda. Ruum on ristküliku kujuline, mille ühes otsas on seina laiuses avatud köök, valged siledad kõrgläikega uksed ja tammespoon tööpind ning sokkel. Põrand on samuti tamm. Sõögilaud on valge mdf(matt) ja jalad tamm. Toolid tulevad sarnased või siis üleni tamm. Üldiselt hoiame kaasaegset joont. Söögilauast edasi tuleb seljaga köögi poole 3-kohaline diivan, tammepuidust jalgadel ning tumedama türkiissinise kangaga. Aga nüüd tekibki mure millised peaksime valima tv-aluse, vitriinkapi, diivanilaua ning kummutid, riiulid elutuppa. Kõrgläige läheks minu arvates liiale või ei? kui valida aga matt valge kaasaegne samuti siledate ustega mööbel, kas siis ei muutu jälle elutuba liiga kõledaks, liiga palju valget? Üks mõte on ka, et võibolla sobiks elutoamööbel hoolis tammepuidu toonides, heleda puidu tooni või peaks see siiski haakuma näiteks töötasapinna ja söögilaua jalgade tooni tammega?

Vaibad on diivani ees ja söögilaua all samasugused, hallides toonides, väikse ruudumustriga. Aknakatted tulevad heledad, köögilaua kohale ilmselt õhem hele roomakardin ja maastlaeni akendele lihtsad õhulised päevakardinad.

Tänan!

Tsiteeri

Pilery Kangur 04.07.2017 11:41

Tere!

Terviku huvides on soovitatav materjale ruumis korrata. Ehk arvestades olemasolevat mööblit peaks kasutama valget(kõrgläiget või matti) või tammespooni. Kui on tunne,et liiga palju valget ei sooviks,siis võiks kasutada nt. töötasapinnaga sarnast tammetooni. Valge mööbel ei tee kindlasti elutuba "liiga kõledaks" .
Riiulid võivad ju olla ka "lõbusamad", näiteks türkiissinised(diivanitoon). Kõik oleneb aga
konkreetsest olukorrast.
Kindlam on hoida ühtset neutraalset koloriiti (seinad-põrandad-mööbliesemed) ning värve lisada tekstiilide ja aksessuaaridega.



Kõike head,
Pilery


Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.