KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Valgustuse lahendus 1 toalisesse korterisse

Mari 11.10.2017 14:10

Tere!

Ühetoalisse korterisse on planeeritud 4 laevalgustuse kohta. 2 esikus, 1 köögi ees, 1 elutoa ruumi keskel. Soov on panna ruumi keskele modernsem kristall-lühter. Aga kahjuks ei oska ette kujutada, millised peaksid olema ülejäänud valgustid. Kas nad peaksid hoidma kõik ühte joont, nt kristallist? Ehk oskate soovitusi anda. Köök on valge kõrgläige. Voodiks on kõrge jenkkivoodi, diivan tuleb retrostiilis hele https://sotka.ee/est/tooted/elutuba/diivanid.p/sanza-nurgadiivan-5288
Ja kõik on ühes avatud ruumis. Kas antud juhul sobiks üldse valgustuseks lühtrit kasutada?

Head soovides
M

Tsiteeri

Pilery Kangur 11.10.2017 18:21

Tere Mari!


Kindlasti peaks ühes ruumis paiknevad valgustid omavahel olema harmoonilises seoses.
Kui elutoa keskmes paikneks kristall-lühter,siis on see kõige "tähtsam" valgusti ruumis. Et see mõjule pääseks peaksid ülejäänud samas ruumialas nähtavad valgustid olema neutraalsed ning suhteliselt märkamatud. Näiteks esikus võiks lihtsad valgustid süvistada lakke või kasutada märkamatuid selge vormiga valgusteid (valged kvaliteetsed plafoonid valge lae puhul). Sama võtet kasutada ka köögi ees oleva laevalgusti puhul. Mõte on selles,et eksponeerida ühte valgustit või kasutama sama valgustisarjast eri suuruseid. Kui näiteks lühtri valgustisarjas on leida väiksemamõõdulist rippvalgustit, (ühe rippuva punktina näiteks) võib seda köögi ees kasutada.
Pole mõtet iga valgustit osta erinevat tüüpi - täiesti sobilik on sama valgustit korrata laes kogu alal, tekitades kauni rütmi. Ehk siis lühter ning teised lihtsad ja täpselt ühesugused.



Parimat soovides,
Pilery

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.