KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Kortermaja betoonpõrand..

tyri_ets 30.08.2007 00:17

Tere,

Sooviks tead mis oleks kõige kiirem või kõige kindlam variant ehitada betoon põrandale alus tulevasele vaip või laminaat parketile.

Praegune seis korteris on et on tühipalajas betoon põrand. Plaan esialgne siis panna puit laagid, Kergkruus ja kivivilla ja vineerist põrandaplaat.
Kuid ühest foorumist lugesin sellist asja (Kellegil oli nii tehtud):
tsemendiseguga suuremad augud täisisetasanduv peale
laminaadi alla selle rohelise plaadi (näeb välja nagu tuuletõkke viltplaat, ainult õhem, miski 0,7 või 0,8 cm)
siis laminaatKas keegi on proovind sellist varianti ning mis plaadist täpsemalt jutt käib? Ise uurisin isetasanduvaid tsemendi segusid ning see tundub väga huvitav.

Ette tänades

Tsiteeri

Tarmo Titov 13.12.2007 17:07

Mõlemad lahendused on arvestatavad. Samas kui on plaanis kasutada vaipkatet või laminaatparketti, siis võib olla lihtsam tõesti kasutada teisena kirjeldatud lahendust, kuna sellisel juhul pole probleemiks ka aluspinna jahedus ega sammumüra. Aluspõrand (betoon) peab olema katete paigaldamiseks piisavalt tasane (2 meetrise loodiga ei tohiks loodi alla jääda suurem pragu kui 3 mm). Et tagada selline tasasus võib kas kogu pinna katta isevalguva tasandusseguga või üksikute lohkude puhul võib neid täita põrandapahtliga. Tähtis on jälgida ka, et ei oleks üksikuid kõrgemaid kohti ja tasandus oleks tehtud seinani välja.
Kui on tegemist betoon aluspinnaga, tuleb enne alusvaipade paigaldamist paigaldada kogu põranda ulatuses kile, mis takistab aluspõranda niiskuse kerkimist laminaadini. Sinna peale paigalda kas tavalise 2 või 3mm paksuse PE alusvaht või 7mm paksune puitkiudplaat ISO põrandaplaat. Puitkiudplaadi eeliseks on suurem helisummutavus ja soojusisolatsioon.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.