KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Laudpõrand põrandakipsile

jim 17.02.2008 16:42

Kas tammelauda on võimalik liimida põrandakipsi külge? Ja kui on võimalik kas siis peab kasutama mingit teistsugust parketi liimi?

Tsiteeri

Tarmo Titov 18.02.2008 14:04

Massiivsete tammelaudade liimimiseks on soovitav aluspõrandana kasutada niiskuskindlat vineeri või betoon aluspõrandat. Massiivse põrandalaua mõõtmed on nii suured, et puidu mahumuutusega kaasnevate pingetega võivad lauad end kipsplaadilt (kartongikihist) lahti rebida.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Tõnis- vana põrandameister 29.02.2008 18:02

On tehtud proove, kõike on võimalik põrandakipsi külge liimida. Nii mõnigi mees on isegi jalgupidi lakke liimitud, mis see asi siis tammelaudugi kipsplaadi külge on liimida.
Aga kui sa tahad, et põrand üle ühe kütteperioodi vastu peaks, siis ma seda küll ei soovita. Kui sul juba kips on maas ja stabiilsus ning tugevus tagatud, siis planeerisid kindlasti kõrgusega mööda võrreldes teiste tasapindadega.
Kõige väiksema tõstmise puhul tuleb esmamõte: kipsi peale lase kruvidega vineer (8mm näiteks, kui saad võid ka 5-6mm panna). Kui sul juba liimiseks pidi minema, siis oma liimi võid ka sinna vineeri alla juba panna. Tammelaud kinnita aga kruvidega, nüüd siis juba vineeri külge, osa kruvi veab ilusasti veel kipsi ka. Selle asja juures 2 väga head külge. Kui praod ajapikku sisse kuivavad (mida juhtub igal juhul), saad lauad lahti keerata ja praod kokku lükata ja kui kolima hakkad, saad ka oma kallid tammelauad lahti keerata ja kaasa võtta ning uuele omanikule odavama männi maha panna.

Tsiteeri

jim 07.03.2008 13:12

to Tõnis- vana põrandameister

Selles suhtes sinuga nõus, et kipsi peale kasulik liimida pole ning tuleks ikka vineer ka panna. Aga kui vineer all juba on siis on minu arust ikka õigem laudade alla liim panna ja veel punni pealt naelad sisse. Nii moodustab vineer pluss laud hea tugeva plaadi. Kruvisid kasutaks juhul kui lauad paigaldatakse otse laagidele.

Tsiteeri

Raino 26.02.2009 17:40

Üldiselt ei ole põrandagipsile massiivlaua paigaldus eriti soovitav. Kui laud saab nt lisaniiskust siis on tal väga tugev jõud millega ta lihtsalt gipsi ülemise kihi endaga kaasa veab - kruvid ja naelad sellisel juhul ka ei aita.

Võimalik, et parem lahendus oleks Lossilaua kasutamine - sellel vineer all ja lihvimisvaru üsna suur - tunduvalt stabiilsem toode.

Tervitused,

Raino
parketipood.ee

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.