KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Vana laudpõranda taastamine

Sirmik 14.08.2008 16:38

Teeme korteris kapitaalremonti ning mõtlesime alles jätta laudpõranda, mis hetkel on üle värvitud- nagu vanasti ikka tehti. Otsustasime värvi maha lihvida ning lauad üle lakkida/õlitada. Kas me peaks arvestama mingite probleemidega, mis võivad meie teele kerkida, kui hakkame oma põrandat renoveerima?

Tsiteeri

Tarmo Titov 18.08.2008 14:49

Selliste restaureerimistööde puhul on paraku alati raske kõike ohte ette näha. Kui on soov hiljem lauad toonimata lakkida/õlitada, peab arvestama, et laudade vahelistesse pragudesse võivad olla kogunenud mustus, värvi jäägid jne mida paraku ei pruugigi olla võimalik eemaldada. Lisaks suurema käidavusega kohtades (uksealused jne) võivad olla sisse kulunud nn käigurajad, mida ei pruugi samuti ühtlaselt puhtaks saada. Ja kolmandaks pole teada vanade laudade kvaliteet (puidu toonierinevused, täidetud oksakohad jne). Juhul kui hiljem viimistleda laudu värvi või toonõliga võib vigaseid kohti parandada puidu pahtliga ning peita ka toonierinevusi.

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.