KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Hiina vs Euroopa parkett

Mirjam 17.02.2010 11:13

Olen aru saanud, et Hiina parkett ei ole kvaliteetne. Sellest ka tema odav hind. Samas pakuvad mitmed head salongid parketti, mis on toodetud Hiinas, kuid kõrgtehnoloogiliste vahenditega ja Euroopa tammest, tegemist on lijtsalt mõne Euroopa suure kontserni tootmisüksusega seal, odava tööjõu tõttu. Kas see toodang on võrdväärne Euroopa omaga või kvalifitseerub see siiski samuti muu Hiina jama alla? Hind on näiteks ühelipilisel tammeparketil alates 600 .- m2 kuni 1200.- . Hinna koha pealt justkui peaks olema parem kui see odav Hiinakas.

Tsiteeri

Tarmo Titov 18.02.2010 15:10

Tere

See on tõesti huvitav küsimus, millele kindlasti ei saa üheselt vastata. Kunagi võis tõesti olla tootmise Aasiasse üleviimise eesmärgiks odav tööjõud. Samas tänapäeva tootmistehnoloogiad on suhteliselt väikese tööjõukuluga, mis ei mõjuta toote maksumust sellisel määral. Teisalt Aasias (tarnitakse ka teistest riikidest lisaks Hiinale) leidub tuhandeid parketi tehaseid, millest ainult mõned kümned on suutelised tootma Euroopa kvaliteedi nõuetele vastavaid tooteid. See võib olla üks mõjutajaid. Lisaks määravad toote maksumust liimid, lakid, õlid ning muidugi ka aluskihtides kasutatavate puitude kvaliteet. Ja loomulikult täna on üheks mõjutajaks valuuta kurss, kuna USD kurss oli siiani vägagi madal jne, jne.
Nagu näha on võimalike mõjutajaid palju. Kokkuvõtteks võib öelda, et Aasia parkettiga on alati natuke õnnemäng, samas võib saada hea hinnaga hea põranda. Euroopa toojate puhul on kvaliteet ühtlasem, kuid hinnatase ka kõrgem.

Kuid alati tuleb meeles pidada, et parketi puhul on tegemist loodusliku materjaliga, mille väljanägemist ja käitumist ei saa 100%-selt kontrollida. Täkked ja kriimustused võivad tekkida ka kõige "kallimate" parkettide puhul :)

Floorin põrandad,

Tarmo Titov

Tsiteeri

Raino 31.03.2010 00:55

Tänapäeval on turg väga globaalne - nii nagu võib Eestis leida igas valdkonnas häid tootjaid leidub ka halbu tootjaid nii on ka parketituruga ja -tootjatega.

Oluline on, et parkett oleks kontrollitud, samuti oleks hea kui firma oleks varem antud parketti paigaldanud või nt Euroopa maaletoojal kogemusi sellega.

Hinnad väga erinevad tänu dollari kursile ja Euroopa tootjate kõrgetele marginaalisoovidele.

Raino
Parketipood.ee

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.